Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen – 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta! – osallistu myös nostalgiakisaan

0
Mikko Kanala, Vimpelin Veto (Kuva: Jukka Ketonen/jpnews.fi/arkisto)

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. päivä heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Koronaviruspandemia toi superpesiskauden 2020 ylle pelkästään tummia pilviä, jotka ovat nyt häviämässä. Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta ei peittele tyytyväisyyttään liiton ja seurojen yhteisestä päätöksestä.

– Olen todella innoissani, kun olemme haastavan kevään jälkeen päässeet tähän pisteeseen. Seurojen kanssa on käyty tiivistä yhteydenpitoa, ja kaikki ovat ilmoittaneet lähtevänsä mukaan sarjaan. Päätökset eivät varmasti ole olleet kenellekään helppoja epävarmassa ajassa, jossa talous aiheuttaa huolta.

Ex-Ankkuri Jere Saukko yrittää ”estää” Mikko Kanalan etenemistä kakkoselle 9.8. 2015 (Jukka Ketonen/ jpnews.fi/K-Media)

Hallituksen tämänhetkisen linjauksen mukaisesti suurten, yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen on kielletty 31.7.2020 asti. Pitkäranta odottaa tulevia ratkaisuja, joilla on talouden näkökulmasta suuri merkitys urheilun toimijoille.

– Kuten ulkohuvipuistoissa, varmasti myös kesän urheilutapahtumissa olisi turvallisesti tilaa yli 500 katsojalle valtioneuvoston kriteerit – asiakasmäärien rajaaminen, turvaetäisyydet ja hygieniaohjeistukset – huomioon ottaen. Se on selvää, että vastuullisuuden huomioimme kaikissa tilanteissa ja odotamme yhä tarkkoja ohjeita aluehallintovirastoilta, Pitkäranta huomauttaa.

Mikko Kanalan syöksy Kitron kolmospesälle kesällä 2014 (Jukka Ketonen/jpnews.fi/K-Media)

Pesäpalloliitto käy yhdessä seurojen kanssa läpi tarkemmat ohjeistukset ottelutapahtumien järjestämiseen, joukkuetoimintaan ja itse peliin liittyen. Urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari korostaa avoimuuden ja vuorovaikutuksen merkitystä kaikkiin suuntiin.

– Olemme käyneet niin seurojen kuin läheisimpien sidosryhmiemme kanssa aktiivista vuoropuhelua koko kevään ajan, ja jatkossa sen merkitys vain kasvaa. Meidän on yhdessä pidettävä huolta siitä, että kausi ja ottelutapahtumat viedään läpi vastuullisesti ja että viestimme toinen toisillemme avoimesti.

Mikko Kanala tuo juoksun tutulla kentällä 27.8.2013 (Jukka Ketonen/jpnews.fi/K-Media)

Pesäpallokausi käynnistyy heinäkuun alkuun mennessä kaikilla sarjatasoilla. Superpesiksen sarjajärjestelmät julkaistaan perjantaina ja otteluohjelmat ensi viikon aikana.

NOSTALGIAA!  

MENESTYKSEN TOIVOTUKSET VEDOLLE KAUDEN 2020 MESTARUUSKISAAN!

Vimpelin Vedon Suomen mestarit 1965. Edessä: Mikko Peltola, Paavo Mäkelä ja Jaakko Nygård, keskellä: (Kuka pelaaja?) Takana:Lauri Pippola, Tuomo Vihriälä, Kalervo Havinen, Markus Lakaniemi, Olli Latvala, Kalevi Junnila ja Rauno Latvala.

VEDON SUOMEN MESTARUUS JOUKKUE VUODELTA 1965

Tiedä kuka Vimpelin Vedon edustuspelaaja on kuvassa ilman nimeä (ympyröity luupilla)!

Kaikkien oikein vastanneiden kesken arvomme kolme valkoista J-Pnews ”promo” t-paitaa!

Käytä vastauksen ja yhteystietojesi (esim. NIMI ja sähköposti tai NIMI ja puh n:o) antamiseen lehden juttuvinkkilinkkiä (näin toimien, et paljasta tietoasi muille lukijoille!)

Vastausaikaa 30.6.2020 saakka! Varmista myös, että olet lehtemme Facebook -jäsen!

Kesäisin terveisin!

J-Pnews  – toimitus –


 

PTV mansikkasumppa1

JÄTÄ KOMMENTTI