Mikkolanahon maila teki tuhoja Kankaanpäässä – Ankkurit otti edun!

0
Sami Mikkolanahosta on kehittynyt uusi superiskijäjokeri Superpesiksen kartalle joita sietää vastustajan varoa (K-Media/JK)
Sami Mikkolanahosta on kehittymässä Superpesiksen kartalle uusi superlyöjäjokeri jota sietää vastustajan varoa. (K-Media/JK)

Kankaanpää – Alajärvi 0-2 (1-4, 1-9)

Alempien pudotuspelien ensimmäinen ottelu oli alusta alkaen vieralija Alajärven Ankkureiden heiniä. Ja joukkue nappasi täysipainoisella esityksellä ensimmäisen kiinnityksen sarjapaikkaan. Ankkurien ykköspalkittu, lyöjäjokeri, Sami Mikkolanaho oli hurjassa iskussa takoen pelisssä huikeat tehot 1 +7. Aki Orava toi neljä juoksua ja koko joukkue pelasi hienoa ulkopeliä. Viljo Sillanpää napsi tärkeitä koppeja KaMa:n etenijöiden kentällemenolyönneistä ja Kari Kellokoski luuti etukenttää tappavan tehokkaasti. Hienoa oli myös nähdä Sasu Iivarisen otteita ulkokentällä. Kankaanpään sisäpeli ei lähtenyt kulkemaan missään vaiheessa. Siitä kertovat kolmostilanteet, jotka menivät Ankkureille 21-5.

Ensimmäinen jakso

Sisältä aloittanut vierasjoukkue iski ensimmäisessä sisävuorossaan kaksi juoksua. Ensin Mikkolanahon keskipompulla ja sen jälkeen Juha-Matti Matilaisen tappikumuralla. Kankaanpää tuli vielä Jukka Lankisen kotiutuksella juoksun päähän. Tuo tilanne jäi kuitenkin kotijoukkueen ainokaiseksi avausjaksolla ja Ankkurit korjasi komeilla lyönneillä ensimmäisen jakson voiton luvuin 4-1.

Toinen jakso

KaMa:n sisäpeli oli toisellakin jaksolla tukkoista ja joukkue sai ensimmäisen tilanteensa vasta kolmannessa vuorossa. Ankkurien sisäpeli sen sijaan oli jengoissaan. Avausvuorossa Mikkolanaho siirsi Alajärven juoksun johtoon. Sisä- ja ulkopelissään läpi ottelun mainiosti onnistunut, Ankkurien kakkospalkittu lukkari Janne Kivipelto pisti toisessa vuorossa taululle luvuiksi 2-0. Mikkolanahon ilta huipentui ajon purussa, kun mies iski pallon kolmoskulmasta aina uimahallin etuoven tuntumaan. Tällä lyönnillä kenttä rullasi neljän juoksun arvoisesti ja ottelu oli käytännössä ratkennut. Ankkurit kaunisteli loppusaldoksi yhdeksän tikkiä, kun Kivipelto kotiutti illan toisensa ja Mikkolanaho kahdeksantensa kolmannen tasoittavalla. Lankisen illan toinen oli laiha lohtu, kun ensimmäinen kiinnitys matkasi Järvi-Pohjanmaalle.

.

Kankaanpää: 1 0 0 0 = 1|   0 0 0 1 = 1| 0

Alajärvi: 2 0 1 1 = 4|   1 6 2 0 = 9| 2

Kankaanpää: Topias Lilja 0/1, Mika Ihanamäki 0/1, Jukka Lankinen 2/0.

Palkitut: I Henri Pulkkinen, II Jukka Lankinen.

Alajärvi: Aki Orava 0/4, Kari Kellokoski 0/1, Janne Kivipelto 2/2, Tero Rantakangas 0/1, Viljo Sillanpää 0/2, Juha-Matti Matilainen 1/0, Sasu Iivarinen 2/0, Juha-Matti Jaatinen 0/2, Sami Mikkolanaho 1+7/1.

Palkitut: I Sami Mikkolanaho, II Janne Kivipelto.

Tuomarit: Antti Aine ja Matti Lähteenmäki.

Yleisöä: 678.

Terveyssovellus-22

JÄTÄ KOMMENTTI