Vesa Rauhala

Rallin SM-sarjassa kauden viimeinen osakilpailu ajettiin SM Tampere Pirelli rallin merkeissä kaksipäiväisenä kilpailuna. Perjantain nuotituksen jälkeen kaasuteltiin kaksi erikoiskoetta. Lauantaina vuorossa oli seitsemän EK:ta. Pituutta niille tuli yhteensä 120,5 km.

Ville Hautamäen ja Ari-Pekka Hautasen valmistauminen SM-hopean saalistamiseen tapahtui edellisviikon vaihteen aikana myös kaksi päiväisen Seinäjoki rallin merkeissä. Siellä he ajoivat
nelivetoisten nuottiluokassa neljänneksi. Näin alle saatiin hyvät kilometrit juurikin Tampereen kisaa ajatellen.

Heti perjantaina ja lauantaina alkumetreillä tuli selväksi, että Hautamäki ei ajaisi SM2-luokan voitosta. Vain voitto olisi tuonut SM-hopeaa.

-Huomasimme, ettemme pysty haastamaan luokkamme kärkeä ja näin taistelemaan SM-hopeasta, Hautamäki totesi.

ville-hautamaki-turku-2016-kuva-seppo-salminen
Ville Hautamäki ja Ari-Pekka Hautanen Turku 2016 (Kuva: Seppo Salminen)

Hautamäki ja Hautanen ajoivat SM2-luokassa parhaimmillaan sijalle neljä. Kun päivän tilanne selvisi, teki kokenut Hautamäki ratkaisun.
Pronssimitali oli parempi, kuin mahdollinen keskeytys, jolloin mitali olisi jäänyt haaveeksi. Maalissa oltiin lopulta kuudes. Eroa kärkeen tuli reilu kolme minuuttia ja edessä SM-hopealle
ajaneeseen Juha Koljoseen 3,8 sekuntia. SM2-luokan mestaruuden varmisti jo edellisessä osakilpailussa Alavuden Teemu Asunmaa.

Kun huomattiin, että voittoon ei ollut mahdollisuuksia, niin ei otettu ”kammoriskejä”. Tampereen kisan reitti oli hieno ja vaativa. Vain luokkavoitolla olisi ollut mahdollisuus hopealle, alajärveläinen totesi. SM-pronssi ei ollut kuitenkaan missään tapauksessa pettymys.

-Kun lähdettin ensimmäiseen kauteen nelivetoisella kalustolla, niin tavoite oli mitali ja se saavutettiin. Täytyy todeta, että SM-rallissa kaiken on oltava kunnossa. Rytmi ja luotto pitää olla sata prosenttista näissä vauhdeissa, Järviseudun UA:n edustaja arvio.

Pitkään SM-ralleja ajanut Hautamäki maiskutteli tuoretta SM-pronssia kuitenkin hyvällä mielin.

-Niin kymmenes SM-mitali se oli. Onhan tässä paljon ihmisiä ollut vuosia ympärillä, joten iso kiitos kuuluu kaikille vauhdissa mukana olleille, jotka mahdollistavat kilpailemisen, Hautamäki kiittää.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI