MOOTTORIURHEILU | Kalle Rovanperästä seuraava suomalainen maailmanluokan rallitähti ?

0
Ensimmäiset viitteet tulevasta ralliautoilulahjakkuudesta saatiin jo hyvin varhaisessa vaiheesssa alakouluikäisenä (kuvakaappaus youtube videolta)

Menestyneen jyväskyläläisen rallilegendan Harri Rovanperän vasta 16-vuotias poika Kalle Rovanperä on kiistatta yksi suomalaisen ralliperinteen kirkkaimmista tulevaisuuden tähdistä. Nyt tämän lahjakkuuden kehityksen on huomannut ja hänen uraa tukemaan on asettunut tukemaan myös Suomen autourheilun kansallinen lajiliitto AKK-Motorsport.

Uuden päätöksen myötä Rovanperä saa osallistua poikkeusluvalla Suomessa ajettaviin SM-ralleihin kalustolla, johon hänellä ei ikänsä puolesta olisi oikeutusta. Käytännössä tämä tarkoittaa nelivetoisen auton saamista kilpailukäyttöön.
Rovanperä on luonut viime vuodet ralliuraa Latvian kansallisessa sarjassa, jossa ikäsäännöt eivät ole olleet yhtä tiukkoja. AKK Motorsport päätti kuitenkin omassa kokouksessaan auttaa tulevaisuudenlupausta kehittymään myös kotimaan kamaralla.
– Haluamme tässä kohtaa olla tukemassa hänen nousujohteista kehitystään, emme kehityksen jarruttavana tekijänä. Päätöksen myötä toivotamme Kallelle onnea ja onnistumisia alkaneelle rallikaudelle, ja jäämme suurella mielenkiinnolla seuraamaan hänen uransa etenemistä koko kansainvälisen ralliyhteisön kanssa, hallituksen puheenjohtaja Juhani Pakari toteaa.
Rovanperän Suomessa ajettavien rallien määrä on vielä kartoituksessa, mutta nuorukainen toivoo olevansa lähtölavalla jo ensi kuussa Mikkelissä

Luvan mukaisesti Rovanperä voi ajaa autoaan kilpailuissa vain erikoiskokeilla. Siirtymäosuuksilla kuljettajalla on oltava voimassa oleva ajokortti. Ratin taakse asettuu Rovanperän kartturi Risto Pietiläinen – samalla tavalla sujuu ralli myös Latviassa, jossa Kalle on voittanut jo kahtena vuotena maan mestaruuden!

Kuten muistamme Risto Pietiläinen kartturoi aikoinaan Kallen isän Harri Rovanperän kanssa rallin MM-sarjassa.

Harri ja Kalle Rovanperä

Myös Harri-isä on AKK.n päätöksestä iloinen. Hän pitää päätöstä hienona kädenojennuksena ja huomiointina pojalleen.

– Huima ja hieno mahdollisuus päästä ajamaan Suomen teitä – ne ovat täysin erilaisia verrattuna niihin, missä hän on ajanut aikaisemmat vuodet. Tämä on Kallelle erinomainen mahdollisuus mennä kehityksessään eteenpäin.

VIDEONÄYTTEITÄ KALLEN AJOSTA VIELÄ MUUTAMA VUOSI SITTEN (8v) JA LATVIAN-MESTARUUSSARJASTA 2016 (16v).Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI