Ossi Savolainen Hyvinkäältä Pesäpalloliiton johtoon – lajille uusi puheenjohtaja 14 vuoteen

0
Ossi Savolainen valittiin Pesäpalloliiton puheenjohtajaksi.
Ossi Savolainen valittiin Pesäpalloliiton puheenjohtajaksi.
Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen, 58, Hyvinkäältä on valittu Pesäpalloliiton uudeksi puheenjohtajaksi syyskokouksessa Jyväskylässä. Liittokokouksen kanta oli yksimielinen. 14 vuotta Pesäpalloliittoa luotsannut sotkamolainen Unto Väisänen kutsuttiin kunniapuheenjohtajaksi.

Savolaisella on pesäpallon parista pitkä ja monipuolinen tausta alkaen juniorivuosista kasvattajaseurassa Imatran Pallo-Veikoissa. Hyvinkään Tahkon puheenjohtajana Savolainen on toiminut vuodesta 2010 lähtien ja Pesäpalloliiton johtokunnassa 2008-12.

– Ajatukseni tulevaisuuden suhteen ovat erittäin positiivisia. Uskon, että hyvällä yhteistyöllä, vuorovaikutuksella, päättäväisyydellä ja johtajuudella kansallispelillä on positiivista kaikua tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa. ”Yhdessä enemmän” taitaa olla kulunut klisee, mutta silti se toimii yhä. Haluan koota joukkoja yhteen ja vannoa yhteistyön nimeen kaikilla tasoilla.

– Muutosta tarvitaan, mutta ei siihen pidä suin päin syöksyä. Tilanne pitää ensin rauhassa analysoida. Jos on tyytymätön vallitsevaan asiantilaan, täytyy löytyä myös konkreettisia ehdotuksia vaihtoehtoiseksi toimintatavaksi, Savolainen alleviivaa.

Samalla Pesäpalloliitossa on päättymässä merkittävä aikakausi. Unto Väisänen toimi 14 vuotta pidettynä puheenjohtajana.

– Untolle suuret kiitokset. Hän on jaksanut tehdä vuosia hienoa ja pyyteetöntä työtä lajin eteen niin Pesäpalloliiton puheenjohtajana kuin muissakin rooleissa, Savolainen kiittelee.

Syyskokous kutsui Väisäsen Pesäpalloliiton kunniapuheenjohtajaksi. Vastaavan arvon ovat aiemmin saaneet edesmenneet Lauri ”Tahko” Pihkala, Erkki Kivelä ja Martti Alopaeus.

JÄTÄ KOMMENTTI