Perttu Hautalan ratkaisu vei Vimpelin jatkoon

0

Perttu ja VetoKesän ehkä heikoin, mutta kaikkein jännittävin ja hermoja raastavin miesten Superpesisottelu nähtiin eilen Koskenkorvan Antin montun reunalla. Ottelu upposi myöskin pesäpalloilulle niin tärkeään ja oleelliseen osaan eli YLEISÖÖN.

.

Ottelu päättyi kuin päättyikin jännittävien vuoroparien jälkeen lopulta kotiutuslyöntikilpailun ratkaisevaan viimeiseen pariin. Parin jonka onnekkaimmat esiintyjät tulivat tällä kertaa Järvi-Pohjanmaalta Vimpelistä. Perttu Hautala lyöjänä ja Juha-Matti Matilainen etenijänä.

Kotiutuskisassa Kossulta onnistui vain ensimmäinen pari Latvala-Yli-Hirvelä. Vimpeli iski pelin tasoihin Timo Rantatorikan keskipompulla ja otti voiton, kun Hautala kotiutti Juha-Matti Matilaisen.

Myös tiukan pesäpallo-ottelun luonteeseen kuuluvia ajattelemattomuuksia, tuomaritulkintoja, sekä tunteenpurkauksia nähtiin koko rahan edestä, niinkuin ”yleisöystävälliseen” otteluun kuluukin sisältyä.

Toimittajan näkemys pesäpallo-ottelujen mielenkiinnon lisäämiseksi onkin hakea esimerkkejä vaikkapa jääkiekko-otteluista, jossa myöskin joukkueet ja pelaajat osallistuvat ”tietentahtoen” ottelutapahtuman ”värittämiseen”. Yleisölle tulisi tarjota vaikka pienellä  draamalla ja teatterilla avitettuna, sitä mitä se on ottelusta osittain tullut hahekemaan hyvien pelisuoritusten lisäksi. Ei läpinäkyvästi, mutta sopivasti. Ottelu voi olla huonokin ja ”hauska” kunhan yleisö viihtyy!

Statistiikkaa ottelusta Koskenkorva-Vimpeli:

1-2 (1 – 2, 4 – 0, 0 – 0, 1 – 2)

Koskenkorva: 1 0 0 0 = 1 / 0 1 3 0 = 4 /   0 / 1

Vimpeli: 1 0 0 1 = 2 / 0 0 0 0 = 0 /  0 / 2

Koskenkorva: Veli-Pekka Yli-Hirvelä 0/1, Hannu Kiukkonen 0/2, Jukka Latvala 1+2/1, Jussi Ala-Nikkola 1/1, Mikko Kytömäki 1/0. 
Palkitut: I Hannu Kiukkonen, II Jukka Latvala.

Vimpeli: Henri Puputti 0/1, Jere Dahlström 1/0, Toni Ranta 0/1, Janne Mäkelä 1/0. 
Palkitut: I Juha Suorauha, II Toni Ranta.

Tuomarit: Antti Aine ja Matti Lähteenmäki.

Yleisöä paikan päällä: 2932.

Myös Urheilukanava televisio ottelun suurelle määrälle katselijoita ympäri Suomen.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI