Pesäpallo vai Baseball ? – Seinäjoen Jymy-Jussit rantauttaa amerikkalaispelin pohjanmaalle

1
Baseball sisäpelaaja, sieppari ja syöttötuomari

Baseballiin uusi sarjataso – Mukaan tulossa useita Superpesis seuroja

Tulevana kesänä pelataan Suomessa baseballia kolmella eri sarjatasolla joukkuemäärän nopean kasvun vuoksi. SM-sarjan ja toiseksi korkeimman sarjatason, eli Fat Lizard Leaguen lisäksi liitto perustaa 3-divisioonan uutena ”entry level” sarjana. Mukaan on tulossa useita uusia seuroja ja joukkueita, joista useat ovat tunnettuja entuudestaan ennen kaikkea Superpesis taustansa vuoksi.

Uuden sarjatason ottelut tullaan pelaamaan heinä- ja elokuun aikana turnausmuotoisina.
Lopullinen ohjelma ja osallistujat julkaistaan kesäkuussa, sillä keskustelut useiden seurojen kanssa ovat vasta alullaan.

Tiukka tilanne kenttäpesällä

Pesäpalloliitto mukana…

Baseballin mukaan tulo Superpesis seurojen toimintaan on Pesäpalloliiton maaliskuussa
julkistaman ”yksi liitto – yksi strategia – 3 Lajia” lähetystumistavan mukainen.

Tavoitteena on kasvattaa seurojen jäsenmääriä sekä lisenssipelaajien määriä. Alkuvaiheessa perustettavat miesten baseball joukkueet tulevatkin koostumaan pitkälti pelaajista, jotka ovat syystä tai toisesta jääneet pois pesäpallotoiminnasta, mutta saadaan tätä kautta takaisin seuran ja harrastuksen pariin.
Jäsen- ja pelaajamäärän kasvattamisen lisäksi Pesäpalloliitto pystyy vastaamaan tämän uuden lähestymistavan kautta huomattavasti entistä paremmin mm Suomen monikansallistumiseen ja kansainvälisyyteen sekä Olympiakomitean tavoitteisiin. Laajentuneen ja monipuolistuvan tarjonnan kautta Pesäpalloliiton jäsenseurat ovat tulevaisuudessa myös entistä kilpailukykyisempiä, kun nuoret tekevät harrastus-, seura- ja lajivalintojaan.

Baseball-stadionit ovat valtavan kokoisia

Toimintaa käynnistetään jo Seinäjoella, jossa Jymy-Jussit kokoaa joukkuetta…

Seinäjoella on myös toiminnalle löytynyt baseball kokemusta omaava vetäjä koordinoimaan Jymy-Jussien nyt alkavaa baseball toimintaa.
Manse PP on käynnistänyt toimet baseball toiminnan aloittamiseksi.

– Tänä kesänä tulemme kokoamaan joukkueen uuteen 3-divisioonaan, että saamme toiminnan käyntiin. Tarkoituksena on kuitenkin se että Manse PP pelaa jo lähivuosina baseballin SM-sarjassa omalla joukkueellaan, kertoo seuran baseball toimintaa koordinoiva Akira Ropo.

Baseball räpylä ja pallo

Baseball toiminnan suunnittelu ja kiinnostuksen kartoitus on myös käynnissä Hyvinkään Tahkolla, Joensuun Mailalla sekä Sotkamon Jymyllä tarkoituksena perustaa mahdollisesti ensimmäiset joukkueet jo tulevalle kaudelle.
Suurella todennäköisyydellä nämä uudet joukkueet, tai valtaosa niistä, tulevat siirtymään lähivuosina ylemmille sarjatasoille, sillä pesäpallotausta antaa hyvä lähtökohdat erityisesti
baseballin ulkopeliin. Samaan aikaan liitto odottaa 3-divisioonan myös laajenevan huomattavasti seuraavien vuosien aikana perusten siihen mielenkiintoon, jota seurat ja eri tahot ovat osoittaneet baseballia ja Pesäpalloliiton uutta lähestymistapaa kohtaan.

– Olen todella positiivisesti yllättynyt siitä kuinka hyvin uusi lähestymistapa on otettu vastaan erityisesti pesäpalloseuroissa ja miten rakentavan ja avoimen dialogin olemme saaneet aikaan Pesäpalloliiton alle asian suhteen. Tämä kehityssuunta tulee vaikuttamaan Pesäpalloliiton ja sen seurojen jäsenmääriin todella positiivisesti tulevina vuosina, kertoo Suomen Baseball ja Softball Liiton puheenjohtaja Jukka Ropponen.


NYT SEUTUKUNNAN PESÄPALLOPITÄJISTÄ KOMMENTTEJA YLLÄ OLEVAN ARTIKKELIMME AIHEESEEN LIITTYEN!

Kumpaa peliä pelataan jatkossa seutukunnan pesiskentillä?

Onko amerikkalainen syrjäyttämässä kansallispelin?

Mihin pitäjään/maakuntakeskuksiin rakennetaan baseballstadion tai -kentät?

Yms.? 

1 KOMMENTTI

  1. Ei mitään baseballeja Suomeen, pitääkö aina kaikki roska tuoda väkisin ameriikasta Suomeen?

JÄTÄ KOMMENTTI