Pesäpalloliiton johtokunta teki päätöksen Superpesiksen ja Ykköspesiksen pelisäännöistä kaudelle 2020

0
(JK/K-Media)

Pesäpalloliiton johtokunta on tehnyt päätöksen Superpesiksen ja Ykköspesiksen otteluissa noudatettavista pelisäännöistä kaudella 2020. Merkittävimpänä uudistuksena miesten Superpesiksessä käytössä ollut lyöjien väliinjättömahdollisuus laajenee koskemaan jatkossa vapaavalintaista määrää pelaajia tyhjään kenttään lyötäessä.

Jatkossa lyöjien väliinjättäminen on mahdollista miesten Superpesiksen lisäksi naisten Superpesiksen, miesten Ykköspesiksen ja naisten Ykköspesiksen otteluissa.

– Selkeä tahtotila on aktivoida peliä lisää. Taustatietoa ja tilastofaktaa on kerätty runsaasti, sillä kaikki tehtävät päätökset halutaan perustaa faktoihin, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari painottaa.

Samalla Huotari haluaa rauhoitella keskustelua, jossa mahdollisia sääntömuutoksia spekuloidaan.

– Kilpailupuolen sääntöasiat ovat yksi palanen lajin kehittämistä. Niin seuratoiminnassa, meillä lajiliitossa kuin kaikilla tasoilla on huomioitava lajin, toiminnan ja ottelutapahtumien kokonaisvaltainen kehittäminen.

– Vaikka taustatyötä ja tulevaisuuden suunnittelua kaiken aikaa tehdäänkin, huomio suuntautuu nyt pesäpallokauden huipennukseen ja huippuhetkiin.

Pesäpalloliiton johtokunta käsittelee jatkovalmistelussa olevia pelisääntöasioita seuraavan kerran kokouksessaan 5.10.2019.

Pesäpallon pelisääntöjen muutokset Halli-SM-turnauksesta 2020 alkaen
(miesten Superpesis, naisten Superpesis, miesten Ykköspesis ja naisten Ykköspesis)

  • – Lyöjien vapaa välistä jättäminen tyhjään kenttään lyötäessä
  • – Joukkueella on käytössä yksi aikalisä koko ottelussa
  • – Kotijoukkueella on mahdollisuus päättää tauon pituudesta 12-20 minuutin välillä
  • – Tarkistetaan käytänteitä vuoronvaihdon kestoon ja lyöjien väliin jättämiseen liittyen
  • – Kartoitetaan keinoja aktivoida lukkarin pelaamista

Pesäpallon pelisääntöjen mahdolliset muutokset jatkovalmisteluun (kokeilussa mahdollisesti Halli-SM-turnauksissa 2020 ja käytössä aikaisintaan 2021)

– Selvitetään edelleen faktoja kolmen (3) juoksun säännön (vaatimus kolmesta juoksusta lyöntikierroksella sisävuoron jatkumiseksi) vaikutuksista peliin.

– Selvitetään faktoja supervuoroparin poistamisesta käytöstä eli siirtymisestä suoraan kotiutuslyöntikilpailuun.

……………………………………………………………………………….

OTA KANTAA MAHDOLLISIIN MUUTOKSIIN (käytä kirjoitteluun kommentointi kanavaa sivun alaosassa, voit kirjoittaa nimimerkillä, moderointi)

Jätetäänkö Supervuoro pois? Laitetaanko lukkarille tiukemmat ohjeet? Lyhennetäänkö makkaranmyyntitaukoja?  Entä aikalisät, ovatko turhia?, Kieltämättä vuorojen vaihdot ovat pidentyneet huomattavasti takavuosista, pitäisikö vuorojen vaihtoon laittaa aikaraja? yms.

ONKO SINULLA IDEOITA PESIKSEN KEHITTÄMISEKSI ? (Kerro se myös meille!)

Terveyssovellus-22

JÄTÄ KOMMENTTI