Pesäpallon nuorten leireillä taotaan ennätyksiä: ”Jokaiselle positiivinen muistijälki”

0
D-ikäisten pesiksen Suurleiri 2016 tunnus
D-ikäisten pesiksen Suurleiri 2016 tunnus
Neljälle valtakunnalliselle pesäpalloleirille osallistuu tänä kesänä ennätykselliset 390 joukkuetta eri puolilta Suomea. Pesäpalloliitossa suosiosta iloitaan, mutta samaan hengenvetoon harrastuksen jatkuminen ja liikunnallisen elämäntavan omaksuminen halutaan varmistaa.

– Pesäpalloliiton johtokunta linjasi jo viime vuoden puolella nollatoleranssin koskien epäurheilijamaista käyttäytymistä pelikentillä. Meidän pitää varmistaa jokaiselle lapselle kipinä liikunnan harrastamiseen ja positiivinen muistijälki leireiltä, vaatii Pesäpalloliiton seuratoiminta- ja nuorisopäällikkö Jari Malinen.

Urheiluun kuuluu intohimoinen suhtautuminen voittamiseen, mutta lasten ja nuorten otteluissa tunteiden läikkyminen yli tulee pitää kurissa. Malisella on selvä viesti erityisesti vanhemmille ja kotijoukoille.

– Annetaan lasten pelata ja muistetaan positiivinen kannustaminen. Turvallinen, kunnioittava ja tukeva ympäristö edesauttaa liikunnallisen elämäntavan omaksumista. Pelikenttiä ei pidä myrkyttää epäasiallisella käyttäytymisellä, vaan antaa lapsille ja nuorille kaikille kuuluva oikeus liikuntaan. Se on paras sijoitus tulevaisuuteen.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) on käynnistänyt laajan ohjelman rasismia ja vihapuhetta vastaan. Keskiössä on ihmisoikeuksien toteutumisen ja yhdenvertaisuuden edistäminen. Malinen pitää ohjelman periaatteita keskeisenä arvopohjana myös valtakunnallisilla pesäpalloleireillä.

– Liikunta on kansalaisoikeus, joka kuuluu kaikille. Leireillä ei hyväksytä rasismia missään muodossa. Oikein ymmärrettynä urheilu on yksi parhaista tavoista edistää eri taustoista tulevien ihmisten välistä vuoropuhelua ja siihen mekin pyrimme.

Valtakunnallisten pesäpalloleirien kesän avaa D-ikäisten Suurleiri Raumalla, Eurajoella ja Laitilassa tämän viikon sunnuntaina. E-ikäluokan Tenavaleiri pelataan Hyvinkäällä 10.-15.7. ja F-G-junioreiden Naperoleiri Ylivieskassa 19.-22.7. C-tyttöjen ja –poikien Suomen mestaruuksista pelataan Imatralla ja Lappeenrannassa 25.-30.7.

390 joukkueen uutta ennätystä vauhditti ennenkokematon suosio nuorimpien F- ja G-junioreiden Naperoleirillä.

– En olisi oikeasti osannut ajatella, että tässä kävisi näin. Aavistin joukkuemäärän nousevan viime vuodesta, mutta ei käynyt pienessä mielessäkään tällainen suosio, kaikkien aikojen Naperoleirin johtaja Johanna Seppälä toteaa.

– Kun näihin lukuihin lisätään alueleirien osallistumiset, ylletään jo 600–700 joukkueen kokonaismäärään. Pesäpalloleireillä on merkittävä asema suomalaisessa nuorisourheilussa ja yhteiskunnallisestikin. Tapahtumat tuovat ison piristysruiskeen myös paikkakuntien elinkeinoelämälle, Malinen päättää.

Katso J-Pnews linkit leirien omille sivuille:


Naperoleiri (F- ja G-ikäiset), www.naperoleiri.fi…. 90 joukkuetta

Tenavaleiri (E-ikäiset), www.tenavaleiri.fi…. 93 joukkuetta

Suurleiri (D-ikäiset), www.suurleiri.fi…. 112 joukkuetta

Nuorisoleiri (C-ikäiset), www.nuorisoleiri.fi…. 95 joukkuetta

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI