PESIS | Alajärven Ankkurien tyttöpesiksessä on tekemisen meininki

0
Ankkurien pesäpallon juniorivalmennus on saanut lajin pariin viimekausina merkittävästi lisää tyttöjä (JK/jpnews.fi)

Vuosien tauon jälkeen Ankkureilla on myös naisten joukkue, joka aloittaa maakuntasarjatasolta. Joukkue koostuu valmennuksen mukaan pääasiassa D-tyttö ikäisistä pelaajattarista, joiden kaksituhattaluvun puolelle sijoittuvat syntymävuodet ovat 2005 ja 2006. Paljon on seurassa tapahtunut pienoisen ”kuivan” kauden jälkeen, jolloin koko nais-ja tyttöpesäpallo oli vain muutamien yksittäisten ikäluokkien harteilla.

Junioripäällikön saaminen seuraan on ollut tärkeässä ja selkeässä roolissa innostuksen ja lajin jatkuvuuden takaamiseksi. Pitkään toiminnassa, omienkin lasten harrastamisen vuoksi, mukana olleet pesäpallohenkiset taustajoukot eivät ole laskeneet tuntejaan harrastuksen ja pienoisen kilpailutoiminnan eteenpäin viemisessä. Lomat ja lähes kaikki mahdollinen vapaa-aika on ”uhrattu” tyttöjen ja poikien harrastuksen eteen.  Historiastaan maineikkaalla pesäpallopaikkakunnalla on juniorikasvatus jälleen uomissaan, ja pieniä ja vähän isompia pelaajanalkuja on juniorivalmennuksen arvion mukaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Harjoitusolosuhteet ovat kaupungissa paremmat kuin vuosiin ja uuden monitoimihallin valmistumisen myötä entistäkin ehommat.

Maanantai-iltana D- tyttöjen harjoituksissa ylipainehallilla ja hiekkatekonurmella oli tyttöjä paikalla kolmesta eri ikäluokasta. Osa ennätti edustamaan omaa joukkuettaan kuvaushetkeksi. Edessä vasemmalta Aada Viitasaari, Roosa Pessinen, Jenica Pessinen, Alina Viitasaari ja Sara Vuorela. Takana vasemmalla Sylvia Perälä, Vilja Valkonen ja Milja-Maria Lahti (Kuvat: Jukka Ketonen/jpnews.fi)

Alajärven Ankkurien junioripäällikkö Anna Tuomola korostaa, että vaikka seuran TYTTÖ- pesiksessä on eri ikäryhmissä pelaajia, silti mukaan mahtuu joukkueisiin edelleen. Esimerkiksi kaikista nuorempien, alle kahdeksan vuotiaiden G-tyttöjen, valmennus- ja harjoitteluringin alkamisaika on 6.3.2019. Joten nyt toivotaankin vielä pikaista ilmoittautumisbuumia. Anna kehottaa myös, että Ankkurien junnupesis ei ole ainoastaan Alajärvellä asuvien lasten juttu, sillä kaikki ovat tervetulleita mukaan yli kuntarajojen. Tällä hetkellä vanhemmissa tytöissä, jotka ovat D-ikäisiä on mukana 14 tyttöä, suurin edustus 23 on E-tyttöjen ringissä ja vielä tällä hetkellä nuorimpien F-ikäisten ringissä on mukana 16 tyttöä.

D-tytöt olivat harjoitusvuorollaan ylipainehallissa (JK/jpnews.fi)

-Joukkueen kilpailullinen menestys ei ole pääasiallinen tavoite Ankkurien tyttöjoukkueilla. Jokainen pelaaja on tärkeä ja pyritään pitämään porukassa mukana mahdollisimman pitkään. Vetäjät ovat sitoutuneet ottamaan huomioon kasvatukselliset asiat joukkueiden toiminnassa, sanoo yksi seuran toiminnassa pitkään mukana ollut valmentaja Heikki Nuolikoski.

-Tulevaisuuden tavoitteena on saada joukkue jokaiseen juniori-ikäluokkaan sekä pysyvä edustusjoukkue naisten sarjoihin.

KUUNTELE JUNIORIPÄÄLLIKÖN JA VALMENTAJIEN KOMMENTIT

(vas.) Junioripäällikkö Anna Tuomola, D- tyttöjen valmentaja Heikki Nuolikoski, E-tyttöjen valmentajat Teijo Viitasaari ja Reija Harvisalo sekä F-tyttöjen valmennuksesta osaltaan ryhmässään vastaava Jukka Pessinen. (JK/jpnews.fi)

Ääninauhalla äänessä ovat 1. Ankkurien junioripäällikkö Anna Tuomola, 2. Heikki Nuolikoski, 3. Reija Harvisalo, 4. Teijo Viitasaari ja 5. Jukka Pessinen (Haastattelut ja edit/Jukka Ketonen)

Saat lisää tietoa Ankkurien juniorikasvatuksesta ja toiminnasta täältä! www.ankkuritpesis.fi/junnupesis

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI