Poikkeuksellinen kevät on synnyttänyt uusia innovaatioita

0
Sijainti Kuortaneen tervahauta (JY-K)
Teksti ja kuva: Johanna Yli-Kaatiala / J-Pnews

Yksi niistä on omatoimisuunnistus, joka on saavuttanut yllättävän suuren suosion.

Omatoimisuunnistusta voi siis harrastaa omassa tahdissa ja se on virusten aikana turvallista tekemistä luonnossa. Rekisteröitymällä www.rastilippu.fi -sivustolle voit katsoa missä päin Suomea pääset omatoimisuunnistamaan ja suorittaa myös karttamaksun etukäteen verkossa. Kartan ja radan voit tulostaa itse.
.
Perinteisesti harrastajasuunnistajat ovat osallistuneet tiettyinä päivinä ja kellonaikoina iltarasteille, mutta tässä uudessa menetelmässä rastit voi kiertää ihan silloin kun itselle sopii. Se onkin varmaan eräs suuren suosion syy. Harrastus sopii perheillekin yhteiseksi tekemiseksi, koska ratoja on suunniteltu senkin mukaan, että aloittelijatkin voivat osallistua.
.
Eri puolilla Suomea on myös paikalliset suunnistusseurat osallistuneet omatoimisuunnistuksen edistämiseen, kuten Alavudella Rastiketut. Ketuilla on ollut tiettyinä ajanjaksoina tietyssä maastossa ratoja saatavilla. Kartat on voinut tulostaa ihan ilmaiseksi netistä, tai ladata kännykkään.
.

Uusi menetelmä on saavuttanut niin suuren suosion, että se on tullut varmaankin jäädäkseen. Oman turvallisuuden kannalta kannattaa kuitenkin kertoa edes jollekin koska lähtee radalle ja varmistaa palanneensa sieltä takaisin.


Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI