Retkiluistelusta ja hiihdosta – talvipyöräily noussut suosioon Alavuden seudulla

0
Talvi- ja maastopyöräily on nosteessa myös Alavudenseudulla.

Alavudella pääsi vielä eilen hiihtämään Kirkkovuoren valaistulla ladulla. Viimeyöstä alkaen satanut vesi liottaa ohuen lumikerroksen ja vie kelit hyvin nopeasti Kirkkovuoren reitiltä. Alavudenjärven jäälle kaupunki aurasi hiihtoladun ja retkiluistelu uran viikko sitten eli 31.1.2020. Nyt ura ja ladut kelluvat vedessä. Tosi poikkeuksellinen on talvi ollut, eikä kunnon pakkaskeleistä ole tietoakaan.

Maanantaina Alavudenjärven jäällä 10.2.2020 Heikki Korpi mittaa jäänpaksuutta ja Pentti Setälä kairan varressa.

Talvipyöräily on noussut suosioon myös Alavudella…

…koska metsissä on niin vähän lunta, ettei latuja ole juurikaan pystytty vetämään, kertoo toimitukselle Alavuden kaupungilta projektipäällikkö Timo Rintala.

Tammikuussa käynnistyi Lakeuden Kansalaisopiston / pt Mira Heinosen vetämä kurssi, Läski- ja tarvipyöräretket. Kurssille osallistuu kymmenkunta osallistujaa, jotka ovat tehneet lauantaisin noin 2,5 tunnin maastoretkiä hyödyntäen patikkapolkuja ja metsäreittejä. Talvi- ja maastopyöräily on muutenkin nosteessa myös Alavudenseudulla. Metsäreiteillä touhuaa ja pyöräilee vähän aktiivisempi ryhmä = Okskorpi MTP.

– Ryhmä on kunnostanut maastoreittejä maanomistajien luvalla Okskorven ja Viitavuoren väliselle alueelle jo kilometritolkulla. Nämä reitit ovat olleet hyvä korvike hiihdolle, kun latuja ei ole oikein kunnolla päästy tälle talvelle vetämään, iloitsee Rintala

– Osallistuin viimetalvena ainakin kolmeen eri talvitapahtumaan Soinissa; Motti Miljan hiihtoon, Hankiajoihin ja  Erämessujen yhteydessä Peltsin kanssa ajettuun maastopyöräilyretkeen. Olivat kaikki tosi mukavia ja mieleen jääneitä tapahtumia! Toivottavasti tapahtumia järjestetään Soinissa jatkossakin. Arpaisten retkeen olen myös muutaman kerran osallistunut, luettelee projektipäällikkö Rintala.


 

JÄTÄ KOMMENTTI