Soinin Luonto- ja erämessujen ympärillä tapahtuu

0

 

Soinin Luonto- ja erämessujen viikonvaihteeseen on versonut laaja tapahtumakokonaisuus retkeilystä virsiin ja viihteeseen.

Valmistautumisen voi aloittaa jo torstaina 2.5. klo 19 Luontoaiheisten virsien yhteislauluillassa Soinin kirkossa. Järjestäjänä on Soinin seurakunta.

Luonto- ja erämessut pyörivät lauantaina 4.5. klo 10–15 Yhtenäiskoululla. Samaan aikaan aloittavat Konekarhu Jokke ja muut petotestit osoitteessa Multiantie 29. Tuolloin voi testata ilman ajanvarausta koiransa reaktioita karhun, suden tai hirven kohdatessa. Haukutus maksaa 50 euroa, uusinta 20 euroa ja toinen koira 25 euroa. Vieressä Yhteistalo palvelee kahvila- ja A-tarjoiluin klo 10 alkaen iltaan asti.

​Soinin keskustaan voi tutustua myös messuilta lähtevällä Lukkarilan Hevospalveluiden vankkurikyydillä.

”Hevoskyydillä voi körötellä Ahti Huvilan, Oivaraudan tai ravintoloiden tarjouksille. Vaikka messualueella on hyvät ruokailuosastot, koko päivän palvelevat myös ravintola Tervaholvi, Nopos-Grilli ja Urfalim. Kaksi ensimmäistä tarjoaa myös anniskelupalvelut,” valaisee kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

Savusaunaan, pyörällä suolle ja stand up-iltaan

Messujen lopuksi klo 15 starttaa Arpaisten maastopyöräreittiesittely, jonka 9, 19 ja 28 kilometrin reiteillä ylitetään harjuja ja soita messujuontaja Mikko ”Peltsi” Peltolan seurassa. Etapeilla on paluukuljetukset ja huolto, mutta halutessaan voi säästää 20 euron osallistumismaksusta pyöräilemällä takaisin.  Ilmoittautua voi osoitteeseen sosipyoraily@gmail.com. Fillariliike Cycli vuokraa fatbikeja osastollaan. Tarjolla on peseytymismahdollisuus.

Retkeilypäivän kartta

Samaan aikaan klo 15 eurovaaliehdokas Mauri Pekkarinen avaa Tulevaisuuden eräharrastus -seminaarin Yhtenäiskoululla. Siinä ääneen pääsevät puukkoperinnettä esittelevä Iisakki Järvenpää Oy:n Jarkko Haukkala sekä eräharrastusten tulevaisuudesta keskustelevat Riistakeskuksen Pohjanmaan piirin riistapäällikkö Mikael Luoma, Metsästäjäliiton Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja Veli Kujala, Metsähallituksen kenttäpäällikkö Anssi Riihiaho ja KPedun riistalinjan lehtori Jorma Koivuniemi.

”Jos messupäivään kaipaa porukalle oheistoimintaa, on ryhmille varattavissa ruokailu, saunoja, palju tai jopa savusauna. Lisätietoja eri hintaisista Lisätietoja saa osoitteesta messut@jpyp.fi,” Viitasaari mainostaa.

Illan huipentaa Messujen stand up -jatkot Yhteistalolla. Stand up-tähdet Jussi Simola, Arimo Mustonen ja Ville Saarenketo hauskuttavat klo 21 alkaen. Lippuja voi ostaa etukäteen Nopos-Grilliltä tai verkosta 21 euron hintaan tai ovelta 25 eurolla. Esitysten jälkeen meno jatkuu karaokeillassa.

Sunnuntain huipentava retkeilypäivä

Luontoteemaan sopivasti jatketaan kirkossa luomakunnan sunnuntain jumalanpalveluksella. Luontoon pääsee Retkeilypäivässä, jossa voi tutustua omatoimisesti Kaihiharjun ympäristön reitteihin. Kaihiharjulla ja Hermannin kämpällä on myynti- ja ruokailupisteitä sekä nuotiolla Iisakki Järvenpään Oy klo 11–15.

Lyhimmät, mutta näyttävät, reitit ovat kilometrin polku Kaihiharjun parkkipaikalta nuotiopaikalle tai noin 4 kilometrin kierros Hermannin kämpälle. Pitkiä matkoja kaipaava voi vaeltaa Kaihiharjulle jopa Arpaisilta, edestakaisin 40 km, tai keskustasta, 18 km. Lisätietoa löytyy visitsoini.fi/luonto tai soininluontojaera.fi.

JÄTÄ KOMMENTTI