SoPS liikuttaa nuoria Soinissa

0

Jalkapalloharrastus on saavuttanut pysyvän aseman Soinissa lapsia ja nuoria liikuttavana urheilumuotona.

Siitä on hyvänä esimerkkinä SoPS P9 sarjaa pelaava joukkue, joka aloittanut palloliiton pelit kaudella 2019. Pelaajat pääosin poikia, mutta tänä kesänä mukana aloittanut yksi tyttökin. Jo viime kaudella sarjapeleistä valtaosa joko voitettiin tai pelattiin tasan.
Koronaepidemian vuoksi myöhästynyt jalkapallokausi päästiin aloittamaan vasta kesäkuun alussa. Monelle pelaajalle oli tullut pitkä kevät kotosalla, kun harrastustoimintaa rajoitettiin. Myös jalkapalloharjoituksissa on ollut koronasta johtuen käytännön muutoksia mm. hygieniamääräysten osalta.
Hyvin on kuitenkin päästy alkuun. Joukkueen kehitys ja yhteen hiileen puhaltaminen on kehittynyt viime kaudesta harppauksella. Hyökkääminen on rohkeampaa kuin aiemmin ja puolustaminen myös kohentunut. Tällä kaudella on pelattu 4 sarjapeliä.
Kaikista neljästä pelistä upeat voitot ja viimeisimmässä turnauksessa 23.7. Seinäjoella todella reilut voitot SJK valkoista vastaan 7-0 ja Seinäjoen Sisua 11-2.
Joukkuetta kohti voittojen tietä on hienosti johtanut valmentaja Sanni Jussila sekä Celestina Katajamäki ja Emmi Tiukkanen.
Joukkueessa pelaavat Eemil Järvelä, Eemeli Laukkola, Enso Silvonen, Emilia Laukkola, Mete, Dönmez, Titus Liikala, Sampo Sammalisto, Samu Ruuhilehto, Heikki Laitila, Riku Perkkiö ja Eemeli Marttinen. Pääosin soinilaisista koostuva joukkue on saanut vahvistuksia mm. Lehtimäeltä, Karstulasta ja Alajärveltä.
Kauden hienosta alusta on mukava jatkaa seuraaviin peleihin joita riittää aina syyskuulle asti.
Samassa sarjassa SoPS P9 kanssa pelaavat Jalasjärven Jalas, Kurikka Ryhti, Lappajärvi, Seinäjoelta SJK, Sisu ja Sepsi78, Alavus APV, Lapuan Ponnistus.
Me rakastamme jalkapalloa

JÄTÄ KOMMENTTI