Sukset suihkivat Valkealammilla

0
Ladulta ei ainakaan eksy, kun se hohtaa vitivalkoisena, paksuna patjana männikkökankaalla. (Pentti Hautala)

Teksti ja kuvat: PENTTI HAUTALA
Alajävi/Lehtimäki  

Valkealampi Seura ry:n puuhamiehet, entiset huippuhiihtäjät: Juha, Jorma ja Heikki Hauta-aho, Pentti Ahopelto, Juha Suosalo ovat taas mahdollistaneet hyvät hiihto-olosuhteet Lakeuden Lappiin.

Viisikko on touhunnut apujoukkoineen, traktorien ja kaivinkoneen kanssa uutterasti jälleen lumitöissä. Näkyvää tulosta on myöskin työstetty lumettomaan maastoon. Valkoinen paksu ja leveä lumipenkka hohtaa nyt kutsuvasti kaikille kunnostaan huolehtiville vaihtelevassa maastossa. Ja tämä kutsu kuuluu, niin kunto- kuin kilpahiihtäjillekin.

”Hiihtobaana” noudattelee pituudeltaan ja maastoltaan viime vuosilta tutuksi tullutta ensilumenladun reittiä. Päivä-ja kausimaksutkin toimivat perinteiseen tapaan, kulujen kattamiseksi.

Viime talvena sahajouhojen ja pressujen alle säilötty suuri, tuhansien kuutioiden lumikasa ajettiin alkuviikon pakkasissa kohmettuneeseen maastoon traktoreille. Torstaina 12 päivänä marraskuuta olikin sitten jo aamuhämarissä innokkaimpia hiihtäjiä kiertämässä latua.
Hiihtäjien intoa ei häirinnyt yhtään hienoinen vesisade ja sumuinen ilma. Keli oli kuitenkin luistava 2-3 plusasteen säässä. Kilometrejä kertyi jo varsin runsaasti innokkaimille heti hiihtokauden alussa.

LeJy:n hiihtojaoston puheenjohtaja Pentti Ahopelto, varmensi suksiensa syyskuntoa.(Pentti Hautala)

Lehtimän Jyskeen hiihtojaston puheenjohtaja Pentti Ahopelto uskoo, että nyt laitettu lumipatja kestää monet suojasäätkin. Samalla hän toivoo avuksi myös  pakkasia. Silloin tuottavat lumitykit lisää lunta.

– Toiveissa on tietenkin sekin, että LeJy:n perinteiset joulukuun hiihdot saataisiin sauvoa hyvissä olosuhteissa. Tämä ensilumenlatu mahdollistaa jo omalta osaltaan kansallisten hiihtojen järjestämisen, jos nykyajan arvaamattomat säät eivät niitä kokonaan sulata, miettii Ahopelto.


 

JÄTÄ KOMMENTTI