Suomi-pesäpallon tulevaisuuden tähtipelaaja ponkaisi esiin miesten Itä-Länsi-ottelussa Imatralla

0
Vetelin Perttu Ruuska edustaa Superpesiksessä myös Vimpelin Vedon miesten joukkueessa (jpnews.fi)
  1. Halsuan Toivon kasvatti ja Vimpelin Vedon Superpesis-miehistöön lukeutuva 16-vuotias Perttu Ruuska teki suurta historiaa jo osallistumisellaan pesisyleisön valitsemana miesten Itä-Länsi tapahtumaan. Nuorukainen teki heti ensimmäisessä osallistumisessaan uskomattoman tempun iskemällä Lännen joukkueelle sen ainokaiset juoksut, jotka riittivät itse viikonlopun tapahtuman pääottelussa sunnuntaina vain jaksovoittoon Itää vastaan. Perttu Ruuska palkittiin myös ansaitusti Lännen parhaan pelaajan palkinnolla

-Tämä on ollut yksi niistä unelmista ja tavoitteista, joka nyt täyttyi. On hienoa päästä pelaamaan Suomen parhaimpien pelaajien kanssa, onhan tämä kesän yksi kohokohdista, Perttu Ruuska kommentoi.

Ruuska on ollut nuoren ikänsä huomioiden kieltämättä yksi miesten Itä-Länsi arvo-ottelujen seuratuimmista pelaajista.

Järvi-Pohjanmaalla ja etenkin Vimpelissä halsualaisten Ruuskan veljesten taidot tiedetään, mutta nyt sen viimeistään sai todeta Pertun olemuksen kautta koko muu ”pesislandia”.

– Ei ole monesti tullut vastaan noin lahjakasta miestä, joka lyö noin varmasti ja lujaa palloa. Todella kovasta miehestä on kyse, on Vimpelin Vedon Sami Haapakoski hehkuttanut.

Länsi ei syttynyt voittotaisteluun

Väsähtäneen ja haluttoman oloinen Länsi sortui huomattavan heikkoon peliesitykseen Itää vastaan ja hävisi Etelä-Karjalassa seitsemän tappiottoman vuoden jälkeen Idän tähdistölle 2-1 K (1–0, 1–2, 0–0, 1–0).

Ottelun voittojuoksun Idän joukkueelle kotiutuslyöntikisassa iski Sotkamon taitava lukkari, ikänestori Toni Kohonen (41). Koko ottelun parhaana palkittu Kohonen osallistui tapahtumaan jo 21. kerran.

Itä-Suomi keskeisyys jatkuu liiton arvo-otteluissa ensi vuonnakin, sillä seuraavaksi kamppaillaan Pohjois-Karjalan ”pääkaupungissa” Joensuussa.

Pesäpallon arvo-otteluita kokoontui seuraamaan Imatralle viikonlopun aikana yhteensä 14 311 katsojaa. Parempaan kokonaislukuun on päästy viimeksi vuonna 2009, jolloin Kuopiossa yllettiin 16 547 katsojaan. Tapahtuman suojelijana toiminut tasavallan presidentti Sauli Niinistö avasi miesten Itä-Länsi ottelun
Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI