SUPERPESIS 2019 | Alajärven Ankkurit julkisti tänään tulevan kauden pelaajiaan

0
AA:n uudet sopimuspelaajat kaudelle 2019. (vas) Jouni Mäki, Miika Keski-Petäjä, Severi Piispanen ja Markus Hallasuo. (K-Media/JK)

Miesten Superpesiksessä pelaava toinen järvipohjalaisseura Alajärven Ankkurit julkaisi tänään uusia ja voimassaolevia pelaajakytkentöjään. Tilaisuus järjestettiin Alajärvellä hotelli-ravintola Alvariinissa pidetyssä julkistamistilaisuudessa lauantaina (13.10.) iltapäivällä.

 

Uudet Ankkuri-kasvot tulevalle kaudelle ovat :

Markus Hallasuo (sopimus 1 vuotinen)

Miika Keski-Petäjä (2 v)

Jouni Mäki (2 v)

Severi Piispanen (1 v)

Severi Piispanen pelasi kaudella 2018 Ykköspesiksessä Manse PP:n väreissä. Piispasen kasvattajaseura on Nurmon Jymy. Koskenkorvan Urheilijoiden kasvatti Jouni Mäki liittyy Ankkureihin kaksivuotisella sopimuksella. Hän edusti viime kaudella Oulun Lippopesistä ja Seinäjoen JymyJusseja. Nurmon Jymyn kasvatti ja tuhti kotiuttajajokeri Markus Hallasuo pelasi viimekaudella Koskenkorvalla. Ankkureihin tulevan kauden ykköslukkariksi saapuva Miika Keski-Petäjä edusti päättyneellä kaudella Lievestuoreen Kisaa. Keski-Petäjä on Kannuksen Uran kasvatti ja hänen sopimus Ankkureissa on kaksivuotinen.

Nykyisinä ankkurilaisina joukkueessa jatkavat:

Manu Haukkala (1+1v)

Ville Keltikangas (2v)

Elmeri Koivusalmi (1v)

Sami Mikkolanaho (1v)

Mikael Penninkangas (2v)

Antti Pukkinen (1v)

Santeri Särkinen (2v) 

Nestori Yli-Sissala (2+1v)

….lisäksi harjoitusringissä uusina A-pojista aloittavat:

Martti Viitasalo (2)

Aleksi Joensuu (1)

Eemil Peltomäki (2)

Ankkureiden pelinjohtoa ei vielä pienen keskeneräisyyden takia julkaistu. Seura hakee nyt julkistettujen sopimuspelaajien lisäksi 1-2 kokenutta Superpesistason vahvistusta.

Tilaisuudessa tuli julki myös Rami Mäkisen siirtyminen takaisin ”kotikonnuille” Ulvilaan. Mäkisen lisäksi listalta puuttuivat viimevuotisista pelaajista Henri Heikkisen ja Sasu Iivarisen nimet. Lehdistötilaisuuden vetänyt Ankkurien pesäpallojaoston puheenjohtaja Jouko Salmenautio nostatti kuuntelijoiden hymynkaretta, jonka mukaan Sasu on tällä hetkellä pohjoisessa Ruotsin puolella ”mietintämyssy” syvällä päässään.

Salmenaution mukaan Ankkurit katsoo ja panostaa vahvasti, miesten  Supersarjassa pysymisen lisäksi, myöskin tulevaisuuteen. Seuran A- ja B-poikien ryhmä on noin 25 pelaajan suuruinen. Samasta pelaajaryhmästä muodostuu myöskin seuran juuri Suomensarjaan noussut joukkue. Nämä nuoret pelaajat treenaavat viikottain Alajärvellä asuvien miesten Superpesis-joukkueen jäsenten kanssa. Tämä syystä että viikolla pidettävistä harjoituksista saadaan isommalla porukalla monipuolisia ja ammattitaitoisen tehokkaita. Olemassa olevat harjoitusolosuhteet parhaalla mahdollisella tavaalla hyödyntäen.

– Pyrimme kehittämään yhtäläisen ”ankkurilaisen” pelityylin, johon pelaajat koulutetaan. Punainen lanka pitää olla, jota pitkin mennään ja nuorista pojista kasvatetaan urheilijoita. Tavat ja tottumukset pitää oppia B-poikaiässä. Tässä vaiheessa ”hauskaa hyvässä seurassa” -toiminta muuttuu urheilemiseksi. On huomattavasti edullisempaa satsata jossain vaiheessa omiin junioreihin hiukan enemmän, niin reservit ovat suuremmalla todennäköisyydellä tarvittaessa lähempänä, valottaa Salmenautio Ankkureiden ajattelutapaa.

 

Pekka Peltomäki (jpnews.fi)

Tulevan joukkueen uusia pelaajavalintoja yhtenä jäsenenä suunnittelemassa ja tekemässä ollut koko valtakunnan ”lajilegenda” ja ”ikiankkuri” PEKKA PELTOMÄKI kommentoi seuraavassa haastattelussa kunkin valituksi tulleen pelaajan ”vaakakuppia” ja arvio seuransa edustuksen mahdollisuuksia alkavan kauden sarjassa. (Klikkaa ääninauhasta ja kuuntele!)

 

Jouni Mäki (jpnews.fi)

JOUNI MÄKI napattiin haastatteluun ja kommentoimaan uusista ankkurilaisista ensimmäisenä (tilaisuuden tullen, ennen stadionkauden alkua, tullaan kuulemaan muidenkin mielipiteitä ja ajatuksia menneestä ja tulevasta)

 

 

 

 

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI