SUPERPESIS | Ankkureille kahden pisteen kotivoitto Tahkosta

0
Risto Ojanperä luotsasi pelinjohtajana Vimpelin Vedon mestaruuteen kaudella 2010. Hän on toiminut myös "kotiseura" Alajärven Ankkurien pelinjohtajna (Kuva: Jukka Ketonen)

ALAJÄRVI – HYVINKÄÄ 1-0 (5-4,2-2)

Alajärven Ankkurit taisteli pelinjohtajavaihdoksen jälkeen perjantai-iltana Kitrolla kauden ensimmäisen kahden pisteen kotivoiton. Varovaisen uudella ilmeellä, mutta energisempänä Risto Ojanperän johdolla otteluun tullut isäntäjoukkue Ankkurit pystyi vahvan ensimmäisen jakson ansiosta punnertamaan pitkästä aikaa Hyvinkään Tahkon kustannuksella tärkeät kaksi kotivoittopistettä. Tahko jäi nuolemaan ottelusta näppejään, kun se ei kyennyt viimeisellä tasoittavalla vuorollaan kuromaan jaksovoittoon. Ankkureista miehen työn sisäpelissä teki jokeripaita päällä pelannut, joukkueensa ykköspalkinnon pokannut Antti Pukkinen. Hänen ansiostaan isäntäjoukkue sai kotiuttajilleen ”ruokaa” pesille. Hyvinkään ykköspalkittu iskijäjokeri Mikko Mahlamäki löi yhtä luukuunottamatta kaikki Tahkon juoksut. Kuuntele pelinjohtajien ja ykköspalkittujen kommentit heti ottelun jälkeen.

Tahko voitti hutunkeiton ja valitsi aloitusjaksolle sisävuoron. Ankkurit piti kuitenkin vierailijat kevyesti nollilla ja iskivät nopeasti omassa täyttävässään kolmen juoksun johtoon 3-0. Juoksujen lyöjinä kunnostautuivat 0-tilanteessa kauden ensimmäisen juoksunsa ja kunnarin kumuroinut numero yksi hihassaan pelannut kolmoskoppari Viljo Sillaanpää. Juoksu ainekset olivat osittain Kitron kirkkaassa auringonpaisteessa, joka yllätti Tahkon kakkoskopparin. Ankkurit hyökkäsi, ennen kuin hyvinkääläiset olivat vielä heränneet. Lisää tulosta ropisi isännille Mikael Penninkankaan mailasta, kun numero kakkonen kotiutti tuplajuoksun arvoisesti Sillanpään kolmoselta. Kun illan isäntien ykköspalkittu Antti Pukkinen onnistui Penninkankaan kotiutuksessa. Aki Orava ja Sami Mikkolanaho saivat vielä mahdollisuuden kotiutuksiin, mutta miehiä ei saatu ”ehjin nahoin” kotiin saakka. Tahko vastasi Teemu Nikkasen ja Mikko Mahlamäen sivalluksilla toisen alussa tilanteeksi 3-2. Toisessa Ankkurit jäi juoksuitta ja kolmannessa vuoroparissa ei kumpikaan saanut aikaiseksi muuta kuin hienoja ulkopelisuorituksia. Jakson ratkaisua lähdettiin hakemaan siten jännittävässä neljännessä vuoroparissa. Tahko aloitti ja teki nopeasti että helpohkosti ajo tilanteen, jota purkamaan asettui illan kuumin iskijä, Hyvinkään ykköspalkittu, Mikko Malkamäki. Mies nuiji vastustamattomasti joukkueensa johtoon 3-4.  Hyvinkää yritti vielä repiä lisää kaulaa isäntiin, siinä kuitenkaan onnistumatta. Ankkurit tuli täyttävälle ja väänsivät ”ammattimiesten” ottein jaksosta voiton. Ensin Orava kiskaisi tyylipuhtaasti kopparien eteen jolla Valtteri Kleemola ennätti kepoisasti kotiin ja Mikkolanaho tinttasi illan ensimmäisen tärkeään kohtaan, kun Tahkon linja ei saanut iskijäjokerin kovaa kanuunaa lainkaan hallintaan, juoksun tuoja Rami Mäkinen sai tuuletella muiden ohella vapaasti jaksovoittoa 5-4.

Antti Pukkinen oli tärkeässä roolissa vaihtotilanteiden rakentelussa (JK/K-Media)

Toinen jakso alkoi Ankkureilta sisävuoron aloittajana synkästi, kun sen ykköskärjellä oli suuria vaikeuksi kentälle pääsyn kanssa. Myös toinen vuoro takuttiin lähes samojen ongelmien kanssa. Toisen täyttävällään Hyvinkää tuntui saavan heppoisesti ajotilanteen Malkamäelle. Voimakas lyönti kakkospesän taakse painui lopulta toisella yrittämällä melkein peltiaidalle saakka ja siirsi ajotilanteen purusta vieraat hetkessä 0-2 johtoon. Hieman ”pelivihko” hukassa Ankkurit jatkoivat kuitenkin sinnikkäästi itseluottamusta täynnä kolmanteen ja neljänteen vuoropariin. Taistelu ”palkittiin” myös Tahkon harhaheitolla kolmospesälle, jonne syöksymään jo ennättänyt Mäkinen karkasi vinkeästi ennen palloa kotiin. Kun Mikkolanaho- Mäkinen parivaljakko taiteilivat vielä illan toisen juoksun oli jakso jännittävässä tasatilanteessa 2-2. Isäntien ponsi ei aivan riittänyt vielä kokonaisen ottelun voittoon, kun lyöjät loppuivat kesken. Jakson pitäminen tasoissa olikin sitten jo tällä kertaa hieman helpompaa. Tahkon pettymys purkautui kun tarvittavat lisäjuoksut ja sitä kautta myös tärkeät sarjapisteet jäivät saamatta.

Viljo Sillanpää eteni ja pelasi ulkona varman kopparipelin (JK/K-Media)

Alajärvi:    3 0 0 2 = 5| 0 0 1 1 = 2| 1
Hyvinkää: 0 2 0 2 = 4| 0 2 0 0 = 2| 0

Alajärvi: Viljo Sillanpää 1+0/2, Mikael Penninkangas 1/1, Valtteri Kleemola 0/1, Rami Mäkinen 0/3, Aki Orava 1/0, Antti Pukkinen 1/0, Sami Mikkolanaho 2/0, harhat 1
Palkitut: I Antti Pukkinen, II Viljo Sillanpää

Hyvinkää: Kimmo Carlson 0/1, Joni Rytkönen 0/1, Teemu Nikkanen 1/0, Santtu Patova 0/1, Riku Hokkanen 0/1, Patrik Vartama 0/2, Mikko Mahlamäki 5/0
Palkitut: I Mikko Mahlamäki, II Patrik Vartama

Tuomarit: Peter Laitio ja Ari Kiviniemi

Yleisöä: 843

KUUNTELE PELINJOHTAJIEN JA YKKÖSPALKITTUJEN KOMENTIT ÄÄNINAUHASTA.

Äänessä Tahkon pelinjohtaja Iiro Haimi ja Ankkurien pelinjohtaja Risto Ojanperä sekä Tahkon ykköspalkittu jokeri Mikko Mahlamäki ja Ankkurien ykkönen Antti Pukkinen. Haastattelija Lasse Mansikka-aho.

Sami ”Mikkis” Mikkolanaho iski kummallakin jaksolla juoksut ratkaiseviin kohtiin (JK/K-Media)

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI