SUPERPESIS | Ankkureille niukat jaksohäviöt Sotkamoa vastaan

0
Ankkurit pelasivat jo parempaa ulkopeliä kuin häviössä Vetoa vastaan torstaina. Petrus Puputti polttaa syöksymällä etenijän kakkoselle, kolmospolttaja Nestori Yli-Sissala tuulettaa tiukka ulkopelitilannetta (K-Media/Jukka Ketonen)
Joukkueittensa ykköspalkitut Sotkamon lukkari Toni Kohonen ja lyöntivuorossa oleva Ankkurien jokeri Sami Mikkolanaho (K-Media/ Jukka Ketonen)

Alajärvi-Sotkamo 0-2 (1-3, 2-3)

Ankkurien tiivis ulkopeli antoi täydet mahdollisuudet haastaa varamiehisen Sotkamon. Upeasti kentälle menneen Petrus Puputin takana vaihtolyöntien laatu oli valitettavan vaatimatonta. Sami Mikkolanahon ja Sasu Iivarisen ruuti oli kuivaa, mutta tilannetta heille ei riittävästi saatu rakennettua. Ratkaisuhetkillä Jymy oli sisällä jäätävän tehokas ja otti voittoon tarvittavat juoksut vastusta-mattomilla välilyönneillä.

Ankkurit siirtyi ensin johtoon Mikkolanahon iskiessä Aki Oravan kotiin. Sotkamon kärki teki riittävästi tilannetta koville kotiuttajille ja vierasjoukkue korjasi avausjakson nimiinsä Toni Kohosen ja Roope Korhosen iskuilla.

Mikkolanaho iski sinikeltaisille tikin myös toisen jakson alkuun. Sen jälkeen mentiin tiukassa tasatilanteessa aina viimeiseen vuoropariin asti. Siinä kotijoukkue torjui Jymyn kärjen, mutta kainuulaiset tekivät kärjen takaa tilanteen vastustamattomilla lyönneillä. Samaa osastoa oli myös merkatuilla välilyönneillä isketyt juoksut. Juha-Matti Jaatinen kumuroi Ankkurit vielä juoksun päähän, mutta rinnalle ei kotijoukkue päässyt.

Viljo Sillanpään tyylinäyte onnistuneesta tuppinäpistä, joka oli päivän ylivoimaisesti suosituin isäntien lyömäarsenaalissa. Hyvinhän tuo näytti Jymyn etukenttään purevan. (K-Media/Jukka Ketonen)
Kari Kellokosken käyttämä oma näppierikoisuus lähtee tästä (K-Media/Jukka Ketonen) Kuvat suurenevat klikkaamalla niitä!
Ankkurit pelasi jo selkeästi parempaa ulkopeliä kuin torstain häviössä Vetoa vastaan. Petrus Puputti polttaa syöksymällä etenijän kakkoselle, kolmospolttaja Nestori Yli-Sissalan tuulettaessa tiukkaa ulkopelitilannetta (K-Media/Jukka Ketonen)
Ensi viikolla Ankkureilla on ” road trip”

Tulevalla viikolla Alajärvellä on kolme ottelua, joista kaksi ensimmäistä vieraskentillä. Torstaina Ankkurit matkaa Kiteelle, jossa se saa vastaansa kotijoukkue Kiteen Pallon. Kiteen kokoonpanon suurin muutos on lukkari Toni Laakson siirtyminen jokeriksi. Lukkarointivastuu on siirretty Sotkamosta tulleelle Joni Tervolle. Laakson tehot jokeripaidassa ovat alkukauden otteluissa olleet huimia ja KiPa on kolmesta ottelustaan voittanut kaksi.

Perjaina nokka käännetään kohti Kymenlaaksoa ja Kouvolaa. Kovin satsauksin kauteen lähtenyt KPL isännöi harvinaisessa perjantai-illan kamppailussa Ankkureita. Kouvolan alkuohjelma on ollut Ankkureiden tapaan haastava. Avauskierroksella Kopla selätti Sotkamon, mutta sen jälkeen on ollut hankalampaa. Molemmilla joukkueilla on kasassa kaksi pistettä.

Viikon päästä sunnuntaina (24.5.) Kitrolle juoksee itään kauden päätteeksi kirkaita mitaleita havitteleva Joensuun Maila.

Miesten Superpesiksen ottelutuloksia muilta kentiltä:

Koskenkorva-Kankaanpää 0-2 (2-4, 1-2)

Joensuu-Kouvola 2-0 (4-3, 8-2)

Hyvinkää-Seinäjoki 2-1 (4-10, 2-1, 1-1, 2-1)

Jyväskylä-Vimpeli 1-2 (7-2, 3-4, 0-3)

Raahe-Kitee 1-2 (4-3, 4-6, 0-0, 0-2)

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI