SUPERPESIS | Ankkuri-ovi käy – joukkueen rakentelu loppusuoralla!

0
Nestori Yli-Sissala teki miehekkään debyyttinsä aikuisten Superpesikseen AA-ViVe ottelussa jo viime kaudella
Tero Rantakangas (numero 4) ja Jouni Koskela (numero 1) siirtyvät pois Ankkurien kauden 2014 joukkueesta. Erno Lassilan kahden puolen joukkueeseen astuvat takaisin etenijäjokeri Juha-Matti Jaatinen (numero 10) ja linjan liimanäppi Juha-Matti Matilainen (taustalla). Myös sopimuksen joukkueeseen omaavalta jokeripelaaja Jere Saukolta (numero 11) odotetaan ehjää ja tuloksellista kautta.(K-Media/JK)
Tero Rantakangas ja Robert Tallbacka jättävät Ankkurit, mutta seuran väreissä jo takavuosina marinoidut Juha-Matit, Jaatinen sekä Matilainen, palaavat takaisin sinikeltaisiin. Myös Ankkuri-laivan kapteeni ja ”etukentänlukija” Jouni Oja-Lipasti jatkaa tulevan kesän karkeloissa. Lisää nuoruuden mukanaan tuomaa intoa ja taitoa joukkue ammentaa kokoonpanoonsa Nestori Yli-Sissalan mukaantulosta. Sopimukset julkistettiin tiedotusvälineille tänään.

Juha-Matti Jaatinen, Juha-Matti Matilainen, Jouni Oja-Lipasti ja Nestori Yli-Sissala ovat solmineet sopimukset Alajärven Ankkurien kanssa. Näin Ankkurien ensi kauden joukkue alkaa olla paketissa.

Jaatisen sopimus on mallia 1+3. Nopeajalkainen Jaatinen on Ankkurien oma kasvatti ja roolina etenijäjokeri. Edellisellä Ankkuri-kaudellaan 2012 hän toi Superpesiksessä 20 juoksua. Juha-Matin rooli myös hengenluojana ja ns. koppipelaajana on todella tärkeä. Kuluneella kaudella hän edusti naapuriseura Vimpelin Vetoa ja kaudelta tuliaisina on SM-hopeaa.

J-M Jaatinen (vas.) etenee jälleen Ankkureissa ( Kuva: K-Media/JK )

– Olo on kuin pikkupojalla. Ankkuri-paidan päälle pukeminen antaa sellaiset kicksit, että sitä on vaikea kuvailla. Ankkurit on aina ollut lähellä sydäntä ja mukava myös nähdä vanhoja tuttuja keltasinisessä, Juha-Matti Jaatinen totesi.

Useita kausia Ankkureita edustanut Juha-Matti Matilainen tekee paluun Ankkureihin 1 + 1-mallisella sopimuksella. Kuluneella kaudella Matilainen edusti Seinäjoen JymyJusseja. Viime kauden päätteeksihän Matilainen ja JymyJussit kertoivat sopimuksen purkaantumisesta ja Matilaisen pesäpallouran päättymisestä. Mutta kentälle on pelimiehen mieli! Pyörtämispäätös oli syntynyt. Päätöksensä jälkeen Matilainen kävi entisen seuransa kanssa keskustelun pesisuran jatkumisesta jossakin toisaalla. JymyJussit näytti asialle vihreää valoa ja Matilaisen siirtyminen Ankkureihin sujui hyvässä yhteistyössä seurojen välillä. JymyJussit, Ankkurit ja Matilainen ovat kaikki tyytyväisiä lopputulokseen. Matilaisen ulkopelipaikka on polttolinjassa ja sisällä erityisesti vaihtotehtävät ovat miehen mieleen.

J-M Matilaisen sisä-ja ulkopelin huippusuorituksia saadaan jälleen ihastella Kitrolla (K-Media)

– Tällä hetkellä olo on aika jännä. Ei oikein osaa kuvailla tunteita. Viikko sitten olin ajatellut, että seuraan pesistä ensi kesänä katsomon puolelta, mutta asiat etenivät nopeasti toiseen suuntaan. JymyJussit ja Ankkurit sopivat asiat kuntoon ja Erno paukautti paperin eteen. Nyt ollaan taas Ankkurien miehiä. Vaihtuvuus on joukkueelle kokonaisuudessaan hyvästä. Ankkurit on mielenkiintoinen paketti. En muuten olisi mukaan lähtenytkään, kuvaili Juha-Matti Matilainen tuntojaan.

Ankkurien kuluneen kauden kapteeni Jouni Oja-Lipasti jatkaa myös ensi kesänä Ankkuri-paidassa. Etukentällä luutivan Koskenkorvan Urheilijoiden kasvatin sopimus kattaa kauden 2014.

Ankkuri-kapteeni Jouni Oja-Lipasti jatkaa pesisuraansa Ankkureissa (jpnews.fi/Rauli Oja-Lipasti)

– Ankkurit oli ykkösvaihtoehto, mutta kauden jälkeen halusin vähän miettiä tulevaa. Vaihtuvuus joukkueessa on ollut suurta, mutta kyllä vaihtuvuutta pitää ollakin. Haasteena on voittamisen oppiminen. Joukkue on hyvä ja Akin tulo on mahtava juttu, kertoili Jouni Oja-Lipasti.

Omista junioreista Superpesikseen nostetaan kahden vuoden sopimuksella Nestori Yli-Sissala. Polttolinjassa viihtyvän nuorukaisen sisäpelirooli on vaihtaja/etenijä.

Nestori Yli-Sissala teki jo viime kaudella miehekkään debyyttinsä aikuisten Superpesikseen AA-ViVe ottelussa.

– Tämä on hieno mahdollisuus päästä treenaamaan kovien pelimiesten kanssa. Matin treeni on ennestään jo tuttua ja odotan mielenkiinnolla näkeväni esimerkiksi Akin ja Ismon tekemistä, Nestori Yli-Sissala visioi.

Näiden sopimusten lisäksi Alajärven Ankkurit ilmoittaa, että Tero Rantakangas ja seura ovat purkaneet tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä. Ankkurit haluaa kiittää Teroa monista hienoista hetkistä ja kuluneista kausista.

ANKKUREIDEN SOPIMUSPELAAJAT 2014

Ankkuri Ismo

Hautala Taneli

Heikkinen Henri

Iivarinen Sasu

Jaatinen Juha-Matti

Kellokoski Kari

Kivipelto Janne

Matilainen Juha-Matti

Matintupa Joni

Oja-Lipasti Jouni

Orava Aki

Sillanpää Viljo

Saukko Jere

Tuomisto Jukka

Yli-Sissala Nestori

……………………eivät pelaa Ankkureissa kaudella 2014

Koskela Jouni

Lehesvuori Tomi

Mikkolanaho Sami

Rantakangas Tero

Ristimäki Jukka

Saukko Matti

Tallbacka Robert
Lisäksi talvikauden haastajaryhmään nostetaan mukaan 3 – 4 omaa junioria, jotka valmennusjohto nimeää.

Päävalmentaja/ 1. pelinjohto: Matti Iivarinen

2. pelinjohtaja (avoin)

Fysiikkavalmennus: Antti Haapakoski

Valmennus: Keijo Pesu

Joukkueenjohtaja: Jari Juuti

JÄTÄ KOMMENTTI