SUPERPESIS | Ankkurit avasi kauden nihkeästi – pistemenetys Oululle

0
Sami Mikkolanahon tyylinäyte laakalyönnistä takakentälle. (jpnews.fi/JK)

Oulu – Alajärvi 2-1s (1-0, 1-2, 2-1)

Kauden avausottelussa Alajärven kokoonpanosta puuttui Nestori Yli-Sissala. Tämä näkyi varsinkin avausjaksolla, jossa Ankkureilla oli suuria vaikeuksia tilanteiden tekemisessä. Vaihtolyönnit olivat pääasiassa kovia ja se ei toiminut. Toisella jaksolla myös pienet ja pomppu kaivettiin vaihtotilanteisiin ja tilanteita syntyi paremmin.

 

Avausvuoropari meni molemmilta joukkueilta sisäpelin osalta vaatimattomasti. Toisaalta ulkokentät toimivat hyvin, kun lukkarit Ville Väliaho ja Kalle-Tapio Huusko onnistuivat sekoittamaan sisävuoroja. Toinen sisävuoro meni samoissa merkeissä. Ankkurien sisäpeli ei lähtenyt kulkemaan ja ulkona Väliaho teki kolmesta lyöjästä palon ykköspesällä. Kolmannessa vuorossa vaikeudet sisällä jatkuivat, vaikka Sami Mikkolanaho sai kahdella palolla miehen luukkuun. Tasoittavallaan Oulu sai kärjestä rakennettua palottoman ajolähdön, josta Eino Järvelän onnistui iskeä avausjuoksu. Kotijoukkue painosti jatkuvalla ajolla, mutta Ankkurit kesti paineen. Viimeisessä vuorossa Ankkurit ei saanut etenijää kolmoselle ja avausjakson voitto jäi Ouluun.

Oululaisten kärki kulki myös toisen jakson alussa ja kotijoukkue siirtyi välittömästi Järvelän merkkaamattomalla välilyönnillä johtoon. Ankkurien vaikeudet jatkuivat tasoittavalla eikä tilanteita nähty. Oulun kärki teki toisen vuoron alkuun jälleen palottoman ajon, mutta Valtteri Kleemolan ja Väliahon ulkopelisuorituksilla lisäjuoksut estettiin. Ankkurien kauden avausjuoksu nähtiin vihdoin toisen vuoroparin tasoittavalla. Vaisusti alkanut sisävuoro sai happea Antti Pukkisen pomputtaessa tuplavaihdon, jonka jatkotilanteesta Ankkurit tasoitti harhaheitolla lukemiksi 1-1. Hyvä painostus kuitenkin hiipui merkkisakkaukseen ja kotiutuskoppiin. Kotijoukkueen kolmas sisävuoro meni heikosti ja vieraille avautui hyvä paikka hyökkäykseen. Pukkisen 3-rajapompun jälkeen Oulu heitteli pallon kakkospuolen parkkipaikalle ja Kleemola hölkkäsi johtojuoksun. Viimeisessä vuorossa Lippo-Pesis täytteli kenttäpesät, mutta Ville Väliaho sekoitti oululaisten pasmat totaalisesti. Väliahon kolmas syöttö oli oikea ja kun lyöjä ei lyönyt syntyi samantien kaksi paloa.

Supervuorossa kärki teki Aki Oravan johdolla yhden palon ajolähdön. Sami Mikkolanahon raisu kakkossaumasurvaisu tuotti Ankkureille kauden ensimmäisen lyödyn juoksun, jonka toi Kleemola. Tasoittavallaan Oulu hyökkäsi kärjestä, mutta Ankkurit onnistui torjumaan ensimmäisen rynnistyksen. Jatkotilanteista jokerit Jouni Mäki ja Ari Lankinen laittoivat vastustamattomasti pallot väliin ja oululaiset saivat juhlia kahta sarjapistettä.

Ankkurien pelit jatkuvat lauantaina klo 15.00 Kitrolla. Vastustajaksi saapuu Imatra.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI