SUPERPESIS | Ankkurit kohmeessa – Veto huippukunnossa sarjaan

0
Petrus Puputti esiintyi ensimmäistä kertaa virallisesti kotiottelussa Kitrolla. (K-Media/Jukka Ketonen)
Ankkurien ykköspalkittu Juha-Matti "Jade" Jaatinen huiputti myös ottelunsa pirteästi pelannutta Vedon lukkaria Janne Heimosta (K-Media/Jukka Ketonen)

Lopputulos Kitrolla 0-2 (1-10,2-6)

Vimpelin Veto oli huomattavasti valmiimpi miesten Superpesikseen kuin Kitron isäntäjoukkue Alajärven Ankkurit. Paikallisderbyn tulevaa kesää enteilevä ensimmäinen osa kotikentällä päättyi Ankkurien osalta liian suureen tappioon. Vimpeli pelasi kylmässä ja pääosin sateisessa säässä aivan omalla korokkeellaan, kuin sitä vastassa ollut hermoiluun, ulkopelin virheisiin ja sisäpelinsä tehottomuuten sortunut kotijoukkue.

Hyytävässä kevätsäässä käyty ottelu tarjosi lämpötilasta huolimatta komeita suorituksia. Kierroksen eniten katsojia kerännyt peli tarjosi paikalla olleille railakasta lyöntipeliä. Hurjassa kevätkunnossa oleva Vimpelin Veto ei jättänyt selittelyille sijaa, vaan vei kaikki sarjapisteet suvereenin esityksen jälkeen.

Ensimmäisen jakson ratkaisu nähtiin toisessa vuoroparissa,

kun Vedon ykköspalkitun Henri Puputin lyönti sirvahti kakkospuolelta maisemaan kolmen juoksun arvoisesti. Kaupan päälle vielä harhaheitto ja taululle lukemat 1-6. Puputti kaunisteli saldojaan vielä seuraavassa vuorossa iskemällä taululle jakson päätösluvut 1-10.

Toisella jaksolla Ankkurit pysyi Vedon vauhdissa paremmin, mutta kaksi tehtyä juoksua ei voittoon riittänyt. Sami Haapakosken 100% vaihtopeli ja jokeri Mikko Rantalahden kotiutusten myötä Vimpeli nappasi myös jälkimmäisen jakson itselleen.

Kotijoukkueen parhaimmistoa oli Juha-Matti Jaatinen jokeripaidassa. Pesishistoriaakin tehtiin, kun Joni Matintupa löi uransa ensimmäisen juoksun miesten tasolla. Koskenkorvalla Petrus Puputin tuoma ensimmäisen Superpesis-juoksu sai jatkoa Veto-ottelussa.

Veto onnistui tänään, kuten se teki kauden avausottelussaan Saarikentällä JymyJusseja vastaan. Vedon lyömäase on murhaavan tehokkaassa kunnnossa. Tänäänkin se onnistui laajalla rintamalla: yhdeksän pelaajaa kirjautti vähintään neljä kärkilyöntiä. Lyödyn tai tuodun juoksun sai tililleen kahdeksan pelaajaa kahdestatoista.

Vimpeliläisjoukkueen ykköskärjestä numerot 2-5 Mikko Kanala, Sami Haapakoski, Henri Puputti ja Mikko Haukkala toivat kaikki kolme juoksua mieheen – numerolla yksi Teemu Isoketo peräti neljä! Lyöjäpuolella Puputti kotiutti tehoin 1+3, Haukkala kolmesti ja jokerit Mikko Rantalahti neljästi sekä Janne Mäkelä kahdesti.

Kotijoukkue Ankkurit rakensi ottelussa yhdeksän kolmostilannetta. Joni Matintupa ja Sami Mikkolanaho kotiuttivat kertaalleen mieheen, Petrus Puputti, Kari Kellokoski ja Aki Orava toivat yhden juoksun kukin. Puputin juoksu tuli harhaheitolla.

Petrus Puputti esiintyi ensimmäistä kertaa virallisesti kotiottelussa Kitrolla. (K-Media/Jukka Ketonen)
Sunnuntaina Kitron-vieraaksi Sotkamon Jymy

Seuraavaksi Ankkurit kohtaa kotonaan sunnuntaina 17.5. Kainuun kultajunan. Sotkamon avauskierroksen tilastotappio oli unohdettu ja se nappasi selkeän 2-0 voiton Jyväskylästä. Jymyn ainoa tavoite kauteen on historiallinen viides perättäinen mestaruus – saavutus johon yksikään seura ei ole yltänyt.

Ottelu alkaa ensi sunnuntaina klo 15.00 Kitron-stadionilla

Kierroksen muutkaan ottelut eivät tuonet suuria yllätyksiä:

Kankaanpään Maila – Hyvinkään Tahko 0-2 (0-3, 2-3)
Hyvinkään Tahko avasi voittotilinsä tämän kauden osalta puhtaalla vierasvoitolla! Timo Rantatorikka (3 lyötyä / 0 tuotua) oli lyöntipäällä ja kärkikaksikko Lauri Vierimaa (0/2) sekä Riku Hokkanen (0/3) lentokelillä etenemisen osalta. Loimaalla pelatun ottelun kotijoukkue-KaMan molemmat juoksut toi numero yksi Lauri Kaartokallio.

Kiteen Pallo – Joensuun Maila 0-1 (1-2, 1-1)
Pohjois-Karjalan ensimmäinen paikallismatsi oli arvoisensa jännitysnäytelmä. Juoksuilla tai edes tilanteilla ei juhlittu, mutta jännitystä riitti senkin edestä. KiPa tuli toisen jakson viimeisessä vuorossa vielä 1-1-tasoihin, muttei enää ohi. Jokeri Juha Niemi löi JoMan kolmesta juoksusta kaksi. Isäntien parhaana palkittiin Topi Hurskainen (kärkilyönnit 6/6).

Pattijoen Urheilijat – Kouvolan Pallonlyöjät 1-0 (0-0, 5-0)
Fantastisesti kautensa aloittanut KPL niiasi pahasti Raahessa. Kotijoukkue oli lukkari Topi Kososen johdolla ulkona timanttia, eikä antanut kouvolalaisille yhtään kolmostilannetta! Paavo Pelto toi kaksi juoksua, Antti Korhoenn löi kaksi ja Topi Kosonen löi kaksi sekä toi yhden.

Sotkamon Jymy – Jyväskylän Kiri 2-0 (2-1, 7-0)
Hallitseva Suomen mestari teki kokoonpanoonsa pari viilausta sitten tappiollisen kauden avausottelun – ja se tepsi! Ulkokenttä oli tiivis ja ykköskärjen konkaritähdet murjoivat tehoja. Kiri pysyi vauhdissa avausjakson, mutta toisella kotijoukkue meni menojaan. Parhaina palkittiin Jymyn Roope Korhonen (4/0) ja Kirin Miikka Matikka.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI