SUPERPESIS | Ankkurit lähtee jatkosarjaan pitkältä pistetakamatkalta

0
Kuvassa pesiskentillä aktiiviuraansa jatkavia pelaajia (JK/K-Media)

ALAJÄRVI – SOTKAMO   0-2 (1-4,0-6)

Pistesaldon kaunistelu ei onnistunut kotijoukkue Ankkureilta enää toista kertaa Sotkamoa vastaan alkusarjan päättäneessä viimeisessä ottelussa. Viime kauden toinen finaalijoukkueista haki helpot kolme pistettä helteiseltä Kitrolta sunnuntai-iltana.

 

Sami Mikkolanaho voitti hutunkeiton ja Ankkurit aloitti ottelun sisältä. Kenttäpesät saatiinkin heti täyteen, ja Mikkolanaho iski pallon komeasti merkistä väliin. Sotkamo teki myös tilannetta, mutta Alajärven ulkokenttä kesti paineen. Ankkurien toinen vuoro alkoi kahdella nopealla palolla, mutta kakkoskärjestä saatiin kuitenkin ajo päälle. Tällä kertaa juoksujen tekeminen ei kuitenkaan onnistunut. Sotkamon toisessa lyöntivuorossa Roope Korhonen puhkaisi kakkosrajan ajotilantessa tasoittaen ottelun. Kolmannessa vuorossa kotijoukkueen painostus tylsyi koppilyöntiin. Jymyn tasoittavalla asialla oli Toni Kohonen ja sotkamolaiset siirtyivät keskipompulla johtoon. Lauri Rönkön välilyönnin ja Antti Hartikaisen puhkaisun jälkeen Ankkurit tuli viimeiseen sisävuoroon 1-4 tappioasemassa. Neljännen aloittavalla Antti Pukkinen ja Aki Orava täyttelivät kenttäpesät, mutta Sotkamon ulkokenttä torjui yrityksen.

Toisen jakson alkuun Sotkamon jokerit iskivät juoksun mieheen ja Jymy siirtyi 0-2 johtoon. Ankkurien kärki kuivui kolmoselle eikä juoksuja nähty. Toisessa vuorossa Roope Korhonen ja Riku Niemi iskivät pinnat mieheen ja Sotkamo karkasi jo neljän juoksun karkumatkalle. Kolmannessa vuorossa asiaalla oli jälleen jokerikaksikko Korhonen/Rönkkö ja tilanne muuttui lukemiin 0-6. Ankkurit sai kolmannessakin vuorossa rakennettua ajon, mutta kotiutukset eivät tällä kertaa onnistuneet. Viimeisessä vuorossa onnistumisia ei juoksujen muodossa nähty ja Sotkamo kuittasi päätöskierrokselta mukaansa täydet kolme pistettä.

Kaksiosaisessa runkosarjassa pelataan seuraavaksi jatkosarjojen pelit. Alajärven Ankkurit matkaa aluksi vierasotteluun  torstaina 2.8. KITEELLE!

Sunnuntaina 5.8. HYVINKÄÄ saapuu kaudella toistamiseen Kitrolle!

 

Alajärvi:    1 0 0 0 = 1|  0 0 0 0 = 0 | 0
Sotkamo:  0 1 3 0 = 4|  2 2 2 0 = 6 | 2

Alajärvi: Valtteri Kleemola 0/1, Sami Mikkolanaho 1/0
Palkitut: I Aki Orava, II Viljo Sillanpää

Sotkamo: Jere Vikström 0/3, Niko Korhonen 0/1, Antti Hartikainen 1/1, Toni Kohonen 1/0, Riku Niemi 1+0/1, Roope Korhonen 4/0, Lauri Rönkkö 3/0, Saku Hakkarainen 0/4
Palkitut: I Antti Hartikainen, II Jere Vikström

Tuomarit: Jari Saaranen ja Jani Alakangas

Yleisöä: 1348

KATSO TÄSTÄ LINKISTÄ MIESTEN JATKOSARJAN ALUSTAVA OTTELUKAAVIO!

 


Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI