Alajärven Ankkurien menneen Superpesiskauden ”via dolorosa” huipentui hukattujen kalkkiviivojen jälkeen tulleeseen superyllätykseen. Jyväskylän Kirin hallitsemattomaan tilaan joutunut talous pakotti seuran luopumaan miesten oalta Suomi-pesiksen eliittisarjasta. Kohtalo otti  ja vei jälleen koko kauden lukkariongelmansa kanssa kamppaillutta järvipohjalaisjoukkuetta. Mutta nyt se lahjoitti ja vapautti sinikeltaisille edustuspaikan kanssakilpailijoiden joukossa myös kaudelle 2017. Koko edellä mainittu episodi on hiljentänyt Ankkurileirin lähes olemattomiin, on haluttu rauhassa pohtia tarjottua tulevaisuutta.

Huonon kauden jälkeen on yleensä seurassa kuin seurassa edessä pelaajasopimusten uudelleen tarkistelua. Jotkut sopparit raukeavat, loppuvat tai jatkuvat. Puuttuvat paikat pitää sitten pystyä täyttämään tavalla tai toisella. Menestyneille konsepti uudesta joukkueellisesta pelaajia syntyy hyvinkin helposti ja pienellä vaivalla.

Ankkureille suuria menetyksiä menneeltä kaudelta on luonnollisesti sen saman lukkarin puuttuminen nytkin, joka oli loukkaantumisensa takia sivussa, kolmea alkukauden ottelua lukuunottamatta, koko viime kauden. Janne Kivipelto on siirtynyt julkistetulla sopimuksella Matti Saukon ja Jukka Mäkisen seuraksi Kouvolaan. Petrus Puputti ja Aki Orava eivät liene huhujen mukaan myöskään enää ensikaudella Ankkurien vahvuudessa.

Viime kauden koko pelinjohdon lienee seura myös sementoinut, jolle uutta joukkuetta ollaan nyt palapalalta kasaamassa. Tilanne Ankkurien kohdalla ei ole todellakaan helppo, sillä ensikauden karikot pitäisi ”uudella” joukkueella pystyä kiertämään huomattavasti mennyttä kautta selkeämmin ja tehokkaammin.

 Ankkurit haki joukkueelle uuden lukkarin Kankaanpäästä!

Ville Väliaho on Kankaanpään Mailan kasvatti, joka on pelannut viime kaudella Ykköspesiksessä ja edustanut Ulvilaa. Ankkurien ja Väliahon sopimus on yksi vuotinen.

valiaho-ville_01-2

Väliaho (-96) on oikeakätinen lukkari, jonka pesisura alkoi vuonna 2007 E-poikien pesisleirillä. Hän pelannut koko uransa lukkarina ja sisäpelissä vaihtolyöjän rooli on hänen ominta aluetta.

– Omia vahvuuksia lukkarina on pelin rytmittäminen ja pelinluku. Myös lautasta osaan käyttää eli syöttötaito on korkealla tasolla. Siihen on yksinkertainen selitys eli kova harjoittelu, kertoi Väliaho.
KaMa ja UPV ovat tehneet yhteistyötä vanhimmissa ikäluokissa ja niinpä A- ja B-junioreissa Väliahon seurana oli Ulvila. Kaudella 2015 Väliaho pelasi jo osan peleistä Ulvilan lukkarina ja 2016 oli vuorossa jo ensimmäinen täysi runkosarja Ykköspesiksessä. Siinä nuorukainen kirjautti lukemat: L: 1+3, T:5 KL: 66 kpl ja 51%.

– Uskon, että talven aikana tapahtuu isoja asioita. Kova lajitreeni ja Matti Iivarisen lukkarivalmennus takaavat sen. Toivottavasti Ankkuri-fanit löytävät ensi kaudella tiensä Kitrolle sankoin joukoin. Lukkarin tontilla häärää ainakin kaveri, jolla on itseluottamus kohdillaan, täräyttää Väliaho.

Yksi Korhonen ja Niemi Sotkamosta kaudeksi sinikeltaisiin!

Ankkurien uusimmat kiinnitykset ovat Niko J. Korhonen ja Riku Niemi
Niko J. Korhonen ja Riku Niemi siirtyvät koko kauden mittaisella vuokrasopimuksella Alajärven paitaan. Molemmat nuoret miehet ovat sotkamolaistaustaisia ja Jymy haluaa tarjota tulevaisuudenlupauksille isoa sisä- ja ulkopelivastuuta Ankkureissa.
Pudotuspeleissäkin Jymyn paidassa jokerina pelannut Niko J. Korhonen on etukenttäpelaaja, joka tuo keltasinisiin kaivattua nopeutta. Nopeat jalat omaa myös Riku Niemi, jonka kulunut kausi kului Muhoksen Pallo-Salamien Ykköspesisjoukkueessa. Niemi pelasi kauden pääasiassa kopparina, mutta myös lukkarin tontti on nuorukaiselle tuttu. Omista kasvateista sopimus on solmittu Santeri Särkisen kanssa ja Ville Keltikankaan sopimus jatkuu.

 

Ankkurien sopimustilanne tällä hetkellä:

Manu Haukkala

Henri Heikkinen

Sasu Iivarinen

Kari Kellokoski

Ville Keltikangas

Sami Mikkolanaho

Niko J. Korhonen (uusi)

Rami Mäkinen

Riku Niemi  (uusi)

Viljo Sillanpää

Santeri Särkinen

Ville Väliaho  (uusi)

Nestori Yli-Sissala

PTV mansikkasumppa1

JÄTÄ KOMMENTTI