SUPERPESIS | Joensuun Maila jäi pisteittä kärkikamppailussa Saarikentällä

0
Janne Mäkelä iski 1000. juoksunsa (JK/K-Media/Arkisto)

VIMPELI – JOENSUU  2-0 (3-2, 7-4)

Vimpelin Veto tarvitsi ensimmäisen jakson voittoon vain kolme vuoroa puristaessaan niukan jaksovoiton Mailasta 3-2. Toisella jaksolla isännät repäisivät kaulan joka kesti loppuun saakka.

Aurinkoisella Vimpelin Saarikentällä pelatun miesten Superpesisottelun juoksujen teon runsaslukuisen yleisön edessä aloitti Veto, kun jokeri Janne Mäkelä kumautti jokeri Jere Saukon kotiin. Nuoremmalla lyöjäjokerilla Perttu Ruuskalla oli myös oma tilaisuutensa kotiuttaa Sami Haapakoski kolmoselta, mutta yritys päättyi Joensuu taituroimaan paloon. Toisessa vuorossa Mailan Aleksi Rautiainen ei onnistunut eka vuoron tavoin saamaan miestä kotiin. ”Iso” Juha Niemi epäonnistui myös. Vimpeli sen sijaan siirtyi toisen täyttävällä 2-0 johtoon Perttu Ruuskan onnistuneella lyönnillä. Juoksun toi Vedon kakkoskärjestä Olli Heikkala. Kolmannen vuoron alussa Joensuun Jonne Kemppainen ja joukkueen ykköspalkittu Henri Litmanen iskivät tasoihin 2-2. Mutta täyttävälle tullut Veto vei kamppailun 3-2 johtoon Mäkelän iskiessä illan toisensa ja Haapakosken tuodessa. Kun Joma ei pystynyt enää neljännessään joksujen tekoon kirjattiin pelin alkujakso isännille.

Toisen jakson juoksujen teon isännät aloittivatkin sitten huomattavasti räväkämmin, kun Teemu Isokedon lyönti painua 0-tilanteessa Joman ulkokentän tavoittamattomiin. Teemu sai tuuletella kunnaria kolmosella. Tuplajuoksu Isokedolle, kun P Ruuska iski etenijän kotiin. Hyvässä lyöntivireessä ollut lyöjäkuningas Mäkelä kotiutti seuraavaksi Mikko Kanalan ja Henri Puputin. Ja kun Mikko Haukkala taiteili vielä P Ruuskalle juoksun oli isännät siirtyneet nopeasti 5-0 johtoon. Joensuun Mailan täyttävällä Litmanen ja jokeri Niemi kavensivat lyönneillään Vedon johtoa. Illan toinen kunnari nähtiin kun Jere Saukon lyönti yllätti Joman ulkokentän. Pian perään Haukkala iski vielä Saukon kotiin, joka toi tuplajuoksun ja varmisti isäntien jaksojohdon numeroiksi 7-2. Toisen täyttävällään Joensuu kavensi pelin Niemen lyönnillä ja harhaheiton turvin, jonka kipaisi kotiin Juha Puhtimäki. Kolmannen vuoroparin alkuun mentii lukemissa 7-4. P Ruuska ja Kanala saivat kotiutusyritykset Vedon kolmannessa vuorossa, mutta Haapakoski ja Isoketo eivät aivan ennättäneet kotipesän turviin. Myös Mailalta kävi kaksi miestä yrittämässä kotiutusta, mutta laihoin tuloksin. Neljännenkään alussa isännät eivät onnistuneet enää lisäjuoksujen teossa, jossa ajotilanteen purussa P Ruuskan yritys vihellettiin paloksi Haapakoskesta ja Mäkelän kotiutuslyönneistä toinen otettiin vastustajan toimesta kopiksi ja toinen tuotti kolmannen palon. Kun Joensuu ei omalla täyttävällään kyennyt enää lisäjuoksujen tekoon kirjattiin yksi kauden kärkiotteluista 2-0 Vimpelin Vedolle.

Kolmostilanteet: Veto 26 ja JoMa 17

 

Vimpeli:   1 1 1 0 = 3| 5 2 0 0 = 7| 2
Joensuu:  0 0 2 0 = 2| 2 2 0 0 = 4| 0

Vimpeli: Teemu Isoketo 1+0/2, Sami Haapakoski 0/1, Mikko Kanala 0/1, Henri Puputti 0/1, Olli Heikkala 0/1, Mikko Haukkala 2/0, Jere Saukko 1+0/3, Perttu Ruuska 2/1, Janne Mäkelä 4/0.
Palkitut: I Teemu Isoketo, II Sami Haapakoski

Joensuu: Konsta Kettunen 0/1, Tuomas Jussila 0/1, Juha Puhtimäki 0/1, Lauri Kivinen 0/2, Jonne Kemppainen 1/0, Henri Litmanen 2/1, Juha Niemi 2/0, harhat 1
Palkitut: I Tuomas Jussila, II Henri Litmanen

Tuomarit: Jari Saaranen ja Ari Kiviniemi

Yleisöä: 2626

 

Teemu Isoketo palkittiin joukkueensa ykköspalkinnolla (JK/K-Media/Arkisto)
Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI