SUPERPESIS | Joensuun Maila otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan

0
Matias Rinta-aho oli Vedon kakkospalkittu ja iski sekä toi ottelussa kaksi juoksua (JK/K-Media)

Vimpeli – Joensuu 1-2 (4-2,5-9, S 1-1, K 1-3)

Miesten Superpesiksen kauden ensimmäinen välieräottelu pelattiin tiistai-iltana Vimpelin Saarikentällä. Liki kolmen tuhannen silmäparin katseiden alla käyty elokuun leppoisen illan hurmoksellinen kamppailu päättyi lopulta kotiutuskisan jälkeen pohjalaislähtöisen Juhani Lehtimäen luotsaaman vierasjoukkue Joensuun Mailan voittoon. Näin kauden hallitseva mestari Maila kairasi voitollaan ensimmäisen pisteen kolmesta pakollisesta ja pakottaa Vedon samalla myös vähintään yhteen vierasotteluvoittoon Joensuun Kerubi stadionilla.

Paikoin pelaajien, tuomarien ja jopa yleisön kesken kiihkeäksi käynyt ottelutapahtuma loi aitoa vuosien takaista tunnelmaa järvipohjalaiseen, ja valtakunnalliseen pesäpallokeskittymään. Kaikki lähtee siitä, että kotimaisen pesäpallon syvin sielu on Järvi-Pohjanmaalla.

Koko kauden runkosarjaa hallinneen ja sen lopulta voittaneen Vimpelin Vedon haalittua kotiedun aloitettiin paras viidestä otelusarja Saarikentältä. Runkosarjan neljänneksi sijoittunut Joensuun Maila voitti viime kauden päätteeksi seurahistoriansa ensimmäisen mestaruuden. Nyt asetelmat kahden otteluvastustajan kesken ovat lähes identtiset viimekauden lopun välierätilanteeseen verrattuna. Vuosi sitten pohjoiskarjalan tähdistö vei kamppailut lopulta puhtaasti 3-0 ja pudottivat järvipohjalaiset pronssiotteluun, ”Kainuun kultajunan”, Sotkamon Jymyn kanssa.

Tiistai-illan kamppailussa Veto oli vahva ensimmäisen jakson ja toista hallitsi vahvemmin, lukkarinsa Juha Puhtimäen johdolla, vierailijajoukkue JoMa. Pohjalaislähtöinen pelimies syttyy lähes aina parhaimpaansa tutuissa pohjalaismaisemissa. Joukueensa ykköspalkittu ”Puhti” oli vaarallinen myös mailanvaressa, toisen pohjalaisen ja kakkospalkkinon kumartaneen Juha Niemen kanssa.

Jännittävä Supervuoro pelattiin tasan 1-1 Juha Niemen ja Perttu Ruuskan mailoista. Joten lopullinen ratkaisu ottelulle haettiin, monien mielestä turhasta ja siten arvostelemasta, kotiutuslyönti kisasta. JoMa onnistui taiteilemaan ”kotareissa” aina pahat kolme juoksua eteen, johon Veto ei pystynyt vastaamaan kuin kotiutusparillaan Janne Mäkelä lyöjänä ja joukkueensa parhaana ottelussa palkittu Mikko Kanala tuojana.

Kotijoukkueen pelinjohtaja Markku Hylkilä oli tyytyväinen joukkueensa avausjaksoon. Kaiken kaikkiaan nyt nähtyihin ulkopelisuorituksiin ja lukuisiin virheisiin Hylkilä ei ollut lainkaan tyytyväinen.

– Ulkopelimme ei kestä tuollaista annettujen määrää. Saatiin maistaa tappion karvasta kalkkia. Tilanne on nyt 0-1 ja torstaina jatketaan Joensuussa.

Toinen välierän osaottelu pelataan Joensuun Kerubi stadionilla torstaina 29.8. klo 17.00 alkaen ja Saarikentällä jatketaan vuorostaan tulevana lauantaina 31.8. kello 16 alkavassa 3. osaottelussa.

Vimpeli:   1 1 2 0 = 4 | 2 1 1 1 = 5 |  S 1 | K 1 | 1
Joensuu: 0 0 2 0 = 2 | 3 3 3 0 = 9 |  S 1 | K 3 | 2

Vimpeli: Teemu Isoketo 0/3, Mikko Kanala 0/3, Sami Haapakoski 2/0, Matias Rinta-aho 2/2, Elmeri Anttila 0/1, Jere Saukko 0/1, Perttu Ruuska 3/0, Janne Mäkelä 2/0, harhat 1
Palkitut: I Mikko Kanala, II Matias Rinta-aho

Joensuu: Konsta Piironen 0/1, Tuomas Jussila 0/4, Juha Puhtimäki 1+2/3, Henri Litmanen 1/2, Konsta Kettunen 1+2/1, Juha Niemi 3/0, Aleksi Rautiainen 2/0, Samuel Tirkkonen 0/1.
Palkitut: I Juha Puhtimäki, II Juha Niemi

Tuomarit: Jari Saaranen ja Jani Alakangas

Yleisöä: 2932

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI