SUPERPESIS | ”Kossu” Ankkureita parempi Kitron kosteassa illassa

0
Ankkurien ykköspalkittu Nestori Yli-Sissala lyöntivuorossa (Kuvat: Jukka Ketonen)

ALAJÄRVI-KOSKENKORVA 0-1 (3-4, 1-1)

Selkeästi terävämpänä ja voitontahtoa uhoavampana otteluun heti alusta tullut paikallismaakunnan tuttu vastustaja Koskenkorvan Urheilijat haki ”velkansa” pois tiistai-illan miesten Superpesisottelussa Alajärven Kitrolla. Jälleen nähtiin, että puolijoukkueella on tavattoman vaikeaa voittaa koko joukkueellista parastaan esittäviä pelimiehiä. Ankkurien sisäpelin nolla tilanteen purku oli tässäkin ottelussa iso  ongelma. Pitkällä tylsällä kärjellä pelaamisesta ei siten saatu millään konstilla lopputuloksen kaltaista enempää. Kotiorkesterin perussoittimet eivät myöskään olleet kosteassa ilmassa täysin vireessä. Alakuloisuus paistoi lehtereille saakka. Ilahduttavinta oli nähdä jälleen otteluihin tervehtyneenä palanneen ja ansaitusti kotijoukkueen ykköspalkitun Nestori Yli-Sissalan tehokkuussa niin ulko-, kuin sisäpelissään.

Koskenkorva vei ensimmäisen jakson kolmostilanteet 14-7 ja korjasi jaksovoiton niukasti juoksun erolla. Toisella jaksolla tilanteet vähenivät ja korvalaiset ottivat ainoasta tilanteestaan juoksun. Kotijoukkue hallitsi kolmostilanteiden muodossa jälkimmäistä jaksoa, mutta kotiutustehot jäivät vaisuiksi. Molempien joukkueiden lukkarit onnistuivat sisäpelin vaikeuttamisessa ja sekä Koskenkorvan Juho Hakomäki että isäntien Ville Väliaho myös palkittiin.

Koskenkorvan ykköspalkittu, joukkueen lukkari Juho Hakomäki teki tarkalla ja ovelalla pelillään Ankkurien sisäpelin hankalaksi. (JK/K-Media)
Koskenkorva aloitti ottelun sisältä tehokkaasti ja siirtyi heti kättelyssä 3-0 johtoon. Ankkurien avaus oli vaisu, mutta vieraat siirtyivät toisessa vuorossa jo neljän juoksun karkumatkalle. Toisen tasoittavalla Antti Pukkinen pomputti pesät täyteen ja Sami Mikkolanaho paukautti pallon läpi kolmospesän takaa. Valitettavasti pallo pysähtyi mainoksiin ja tuloksena vain kaksi juoksua. Ville Väliahon välilyönnillä kotijoukkue tuli jo juoksun päähän.  Ankkurien ulkopeli tiivistyi jakson loppua kohden eikä KoU enää saanut lisäjuoksuja. Ankkurien takaa-ajo ei viimeisissä vuoroissa meinannut lähteä käyntiin. Neljännessä vuorossa saatiin pesät täyteen, mutta jakson voitoon tarvittavaa kahta juoksua ei enää nähty.
Ensimmäisellä jaksolla Sami Mikkolanaho onnistui yhdellä lyönnillä kotiuttamaan kaksi etenijää. Tuomo Lönnmark (vas) ja Rami Mäkinen seuraavat Mikkolanahon lyönnin osumaa.
Toisella jaksolla tilanteilla ei juhlittu, vaikka Ankkurit jaksoa hienoisesti hallitsikin. Juuso Vuorenmäki siirsi vieraat yllätävällä näpillä johtoon kolmannessa vuorossa. Rami Mäkisen siivu saatteli kotipesään Mikael Penninkankaan ja tilanne tasottui neljännessä vuorossa lukemiin 1-1. Koko ottelun ajan Ankkureita vaivanneet takapalot vaikeuttivat johtojuoksunkin hakua.  Ja se jäikin näkemättä. KoU pääsi vielä yrittämään kolmannen pisteen nappaamista tasoittavallaan, mutta Ankkurien tiivis ulkokenttä ei antanut siihen mahdollisuutta.

KUUNTELE JOUKKUEIDEN YKKÖSPALKITTUJEN JA PELINJOHTAJIEN KOMMENTIT HETI OTTELUN JÄLKEEN!

Äänessä Koskenkorvan lukkari Juho Hakomäki ja Ankkurien 2-polttaja Nestori Yli-Sissala, sekä joukkueiden pelinjohtajat Jukka Latvala (KoU) ja Risto Ojanperä (AA). Tenttaajana Lasse Mansikka-aho.

 

Alajärvi:           0 3 0 0 = 3 | 0 0 0 1 = 1| 0
Koskenkorva: 3 1 0 0 = 4 | 0 0 1 0 = 1| 1

Alajärvi: Mikael Penninkangas 0/1, Tuomo Lönnmark 0/1, Rami Mäkinen 1/0, Ville Väliaho 1/0, Antti Pukkinen 0/1, Sami Mikkolanaho 2/1
Palkitut: I Nestori Yli-Sissala, II Ville Väliaho

Koskenkorva: Anttoni Jakobsson 0/1, Juho Hakomäki 0/2, Antti Kuusisto 1/0, Ville-Veikko Olli 0/1, Juuso Vuorenmäki 1/0, Veli-Pekka Yli-Hirvelä 1/0, Patrik Wahlsten 1/0, Juho Toivola 1/0, Otto Kauppinen 0/1
Palkitut: I Juho Hakomäki, II Antti Kuusisto

Tuomarit: Joona Tervonen ja Turo Timo

Yleisöä: 1344

 

SEURAAVA KOTIOTTELU ON LAUANTAINA 7.7. klo 15.00

ALAJÄRVI – KANKAANPÄÄ

Etu Kossulle, Ankkurien polttoheitto hieman jäljessä, josta lisäksi jatkumona harhaheitto kakkoselta.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI