SUPERPESIS | Neljä joukkuetta tyytyy vain mestaruuteen naisten Superpesiksessä

0
Monivuotisella Lapuan Virkiän vimpeliläisellä pelinjohtajalla Jukka Liikalalla

Naisten pesäpallomestaruus on jäänyt viidellä edellisellä kaudella Lapualle. Syksyllä 2012 Virkiä joutui jopa pelaamaan täydet 15 pudotuspeliottelua ennen kuin juhlat voitiin aloittaa. Tälläkin kertaa ennakkosuosikki on nostettu rankingin kärkeen, kun nimekäs ryhmä sai vielä riveihinsä kaksinkertaisen vuoden naispesäpalloilijan Carita Toiviaisen Porista. Haastajat eivät kuitenkaan pelkää. Niin Kirittäret Jyväskylästä, Rauman Lukko kuin Pesäkarhut Porista ilmoittavat tavoitteekseen mestaruuden.

Menestyksen ohella Lapuan Virkiä on pystynyt uusiutumaan. Elli Kattelus, 19, valittiin ensimmäisellä täydellä kaudellaan Itä-Länsi-otteluun sekä vuoden lukkariksi ja tulokkaaksi. Hallitseva lyöjäkuningatar ja tehotilaston ykkönen Janette Lepistö, 20, on yltänyt molemmilla pääsarjakausillaan Itä-Länteen. Pelinjohtokaksikkona jatkaa kaikkia viittä mestaruutta voittamassa olleet Jukka Liikala ja Timo Kankaanpää.

Vimpelin Vedon kasvatti pj. Jukka Liikala jatkaa Virkiä luotsina.

– Kilpailu ulkopelipaikoista on tehnyt ulkopelistämme entistä laadukkaampaa. Menestyäkseen pitää pystyä kehittämään peliä parempaan suuntaan koko kauden mittaan ja reagoimaan muuttuviin asioihin pelien aikana, Liikala tietää.

Raumalla juhlittiin viime syksynä seurahistorian ensimmäistä naisten SM-mitalia, kun pronssiottelussa kaatui rakas kilpakumppani Pesäkarhut Porista. Alkavalle kaudelle joukkueet arvioidaan lähes tasavahvoiksi, joten Länsirannikon paikallisderbyissä riittää taatusti sähköä. Lukko ja Pesäkarhut kohtaavat jo runkosarjassa toisensa neljä kertaa, paikalliskierrosten myötä.

– Raumalla on loistava pesisbuumi päällä ja kausikorttimyynnissä on rikottu ennätyksiä. Joukkueena haluamme vastata yleisön odotuksiin, toteaa Lukon pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki.

Yksi talven mielenkiintoisimmista siirroista oli Viinijärvellä pelanneen Itä-Länsi-lukkarin Niina Härkösen sopimus Seinäjoen Maila-Jussien kanssa.

– Lukkari Niina Härkösen johdolla pyrimme pelaamaan varmaa ja liikkuvaa ulkopeliä. Joukkueen päivittäinen tekemisen taso pitää saada hyvälle tasolle, että pystymme kehittämään peliä ja pääsemme tavoitteisiin. Lisäksi meidän joukkueen pitää kokonaisuudessa pystyä pitämään tasoa, saada hyvän ja huonon päivän välinen ero pieneksi, pelinjohtaja Jari Mäkelä näkee.

Uutena joukkueena naisten Superpesiksessä nähdään viime kauden Ykköspesiksen voittaja, Kajaanin Pallokerho.

– Joukkueen pitää olla rohkea ja luottaa omaan systeemiin. Meidän pitää pysyä omissa vahvuuksissa ja pyrkiä saamaan vastustajan vahvuudet illasta toiseen kiinni. Pudotuspelit ovat selkeä maali alkavaan kauteen, vakuuttaa pelinjohtaja Saku Komulainen.

Paikallisparit ovat Kajaani-Kempele, Lapua-Jyväskylä, Pori-Rauma ja Viinijärvi-Lappeenranta. Manse PP Tampereelta, Seinäjoen Maila-Jussit ja Vihdin Pallo pelaavat yksinkertaisen sarjan.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI