SUPERPESIS | Onko Joensuun Maila Vimpelin Vedon ykköshaastaja !?

0
Tätä lähdetään hakemaan tänäkin vuonna! Kuvassa Suomen mestarit 2016 - Vimpelin Veto (jpnews.fi)

Miesten superpesiskausi pyörähti menestyksekkäästi käyntiin Tukholmassa ja Espanjan aurinkorannoilla Fuengirolassa huhtikuun lopulla käydyissä ”vientiotteluissa”. Tulevana lauantaina on edessä kotimaan sarja-avaus, jossa loputkin joukkueet pääsevät tositoimiin. Sarjataulukon kärjessä on viime vuosikymmenten kestomenestyjä, vain kahdesti kaudesta 1990 lähtien mitalisijojen ulkopuolelle jäänyt Sotkamon Jymy, jolle muun muassa superin pelinjohtajat povaavat kuitenkin tällä kertaa haasteellisempaa matkaa kohti menestystä.

 

Vimpelin Veto palasi syksyllä Suomen mestariksi viiden välivuoden jälkeen ja lähtee suosikkina myös alkavaan kauteen. Pelinjohtajat nostavat omissa arvioissaan joukkueen ykköshaastajaksi Joensuun Mailan.

 

– Vahvuutemme ovat sisäpelissä etenemisrintaman laajuus, lyöntivoima, monipuolisuus sekä kaaripeli. Ulkopelissä korostuvat aloitteellisuus, pallovarmuus ja pelipaikkakohtaiset ominaisuudet, Joensuun pelinjohtaja Petri Pennanen kertoo.

 

Neljän kärjen lisäksi ennakkoarvioissa nousevat esiin vahvat pohjalaisjoukkueet, viidenneksi sijoitettu Seinäjoen JymyJussit ja kuudenneksi arvioitu Koskenkorvan Urheilijat.

 

– Lupa on pelata, eikä pelätä, kiteyttää JymyJussien pelinjohtaja Mikko Vainionpää.

 

– Syksystä lähtien on hinkattu omia pääteemoja. Tärkeimpänä niistä on rohkeuden lunastaminen, toteaa Koskenkorvan virkaveli Tomi Niskanen.

 

Uutta: Alkusarjan pisteet jäävät voimaan, kun seitsemän parasta etenevät ylempään jatkosarjaan. Myös alemman jatkosarjan voittaja pääsee mukaan kahdeksan parhaan pudotuspeleihin. Viimeksi jääneen kohtalona on pudota suoraan Ykköspesikseen kaudelle 2018.

Lapuan Virkiä vahva ennakkosuosikki naisten Superpesiksessä

 

Kirittäret Jyväskylästä päätti Lapuan Virkiän viiden vuoden mestaruusputken syksyllä. Talven siirtomarkkinoilla on kuitenkin käynyt kova kuhina ja yli puolet mestarijoukkueen kokoonpanosta on vaihtunut. Jyväskylään on voitettu naisten SM-mitali joka vuosi kaudesta 2001 lähtien. Tällä kertaa menestys on tiukassa, mikäli pelinjohtajien ennakkoarvioita on uskominen.

 

Ykkössuosikiksi nousee Lapua, joka jatkaa pitkälti viime vuoden rungolla alkavaan kauteen. Ainoana menetyksenä kaksinkertainen vuoden naispesäpalloilija Carita Toiviainen lopetti uransa. Mielenkiintoinen tulevaisuuden lupaus joukkueessa on oululaislähtöinen, vasta 19 vuotta täyttävä Neea Mikkola.

 

– Sisäpelissä vahvuuksiamme ovat nopeus, vaihtolyöjien monipuolisuus ja kotiuttajien vaarallisuus, ulkopelissä pallovarmuus, heittovoima ja liikkuvuus. Pelaajien on pysyttävä terveinä läpi kauden. Samalla täytyy olla kykyä kehittyä kesän edetessä, menestymään tottunut pelinjohtaja Jukka Liikala muistuttaa.

 

Toimintaansa asteittain kehittänyt Manse PP Tampereelta arvioidaan jo mitalisuosikiksi.

 

– Terveinä pitää pysyä. Peliä täytyy pystyä kesän aikana kehittämään ja erityisesti kotiuttamisessa tulee onnistua, alajärveläislähtöinen pelinjohtaja Jarkko Pokela miettii.

 

Sarjanousijoista Oulun Lipottaret lähtee kauteen nuorella ja menestymään tottuneella ryhmällä, jota povataan yhdeksi kesän yllättäjistä. Lappajärven Veikoilta ei paljoa odoteta, mutta siinä lienee joukkueen mahdollisuus haastaa ennakkosuosikit.

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI