ALAJÄRVI – TAMPERE 1-0 (6-0,2-2)

Kiihkeä ja loppuun asti jännittävä Superpesiksen karsintasarjan 1. osaottelu pelattiin sunnuntai-iltana Alajärven Kitron pesäpallostadionilla. Koko ottelun molempia jaksoja leimasi tuomarineuvottelut ja ”turpakäräjät”, jotka ylittivät kirkkaasti koko menneen Supersarjakauden normaalin keskiarvon. Manse PP tuli otteluun hyvällä sykkeellä ja kannustavalla yleisöosastollaan. Isäntäjoukkue Ankkurien otteissa näkyi, muutamaa komeaa ulkopelin yksilösuoritusta lukuunottamatta, hetken pelaamattomuus. Manse puolestaan jatkoi siitä mihin se Kuopion kaadossa oli viikolla jäänyt. Ankkurien voitokkaan sisäpelin ratkaisijat ja juoksujen lyöjät löytyivät tällä kertaa ykköspalkitun Valtteri Kleemolan, sekä kakkospalkitun jokeri Henri Heikkisen hahmossa. Ottelut jatkuvat seuraavaksi Tampereella keskiviikkona (29.8.). Kuuntele ykköspalkittujen ja pelinjohtajien kommentit heti ottelun jälkeen.

Ottelun tuomaristo antoi Mansen pelaajien ja pelinjohdon ”rokata” läpi ottelun melko vapaasti. (JK/K-Media)

Tampere aloitti ottelun sisältä ja sai hyvin etenijää kentälle. Ankkurien ulkokenttä esti Viljo Sillanpään syöksykoppien siivittämänä kuitenkin kolmostilanteiden synnyn. Alajärven sisävuoro kesti todella kauan, kun tunteet olivat joukkueilla sen verran pinnassa. Tuomaristo joutui puhuttelemaan molempien joukkueiden pelinjohtoa ja pelaajia ja Risto Ojanperälle näytettiin keltaista korttia. Parista tilanteesta kotijoukkue ei kuitenkaan juoksuihin pystynyt. Toisen aloittavalla Manse sai rakennettua ensimmäisen kolmostilanteen, mutta Ville Väliaho irroitti etenijän nykäisyllä. Ankkurit täytteli pesät tasoittavalla sisävuorollaan ja Valtteri Kleemola iski ottelun avausjuoksun kakkossaumasta Mikael Penninkankaan edetessä. Ajon jatkuessa Henri Heikkinen ”paiskasi” pallon takaa läpi ja tilanne muuttui hetkessä 4-0 lukemiin. Vieraat saivat kolmanteen vuoroon kärjestä päälle ajolähdön. Viljo Sillanpää suolasi kuitenkin etenijän merkkaamattomasta välilyönnistä. Kotijoukkueen hyvä vire jatkui kolmannessakin vuorossa. Ensin Kleemola yllätti nostollaan etukentän ja Aki Oravan upealla karkaamisella tilanne muuttui lukemiin 6-0. Tampereen viimeisessä sisävuorossa joukkue teki jälleen kärjellään tilanteen, mutta kotiutusyritykset jäivät vaisuiksi.

Ankkurien ykköspalkittu oli Valtteri Kleemola, joka löi joukkueelle neljä (4/1) tärkeää juoksua. (JK/K-Media)

Toisen jakson aloituksessa Ankkuri-kärki täytteli pesät ja Kleemolan kolmospuolen pussarilla kotiin pinkoi Penninkangas. Jatkotilanteessa pyritiin nopeisiin ratkaisuihin, mutta tuloksena vain paloja. Vieraiden sisävuoro katkesi Ankkurien ulkokentän suorituksiin, kun Rami Mäkinen ja Ville Väliaho taituroivat palot taululle. Väliahon jatkoi hyviä esityksiään myös sisällä, kun hän kahdella kakkospuolen puhkaisulla siirsi Nestori Yli-Sissalan kolmoselle. Jatkotilanteessa Heikkinen iski komeasti kotiin Väliahon ja tilanne muuttui lukemiin 2-0. Toisen tasoittavalla Tampere täytti jälleen kärjellään pesät ja Jarkko Paloniemi kavensi tilanteeksi 2-1. Alajärvi täytteli vuoron alkuun kenttäpesät, mutta tilanne tuhrittiin kentän tyhjänneeseen koppiin. Tampereen hyvä sisäpelivire jatkui kolmannessa vuorossa. Kärjen tehtyä ajon Ville Hotakainen näpitti etenijän kotiin. Lyönnin jälkeen tilannetta selviteltiin pitkään ja juoksun sijasta taululle merkittiinkin kaksi paloa. Syynä oli takaetenijän estäminen. Ankkurien viimeinen vuoro oli tulokseton ja Manse pääsi takaa-ajoon. Alkurynnistyksen tylsytti Sillanpää kopinhaullaan. Tampere laittoi kuitenkin nopeita etenijöitä jokeripakasta kentälle. Ajotilanteesta Hotakainen löi pallon väliin muuttaen lukemiksi 2-2. Ottelu päättyi kesken Tampereen painostuksen, kun Väliaho irroitti etenijän kolmoselta kolmannen palon merkiksi.

Viljo Sillanpää haki tontiltaan upeita koppeja ja oli yksi ulkopelin ratkaisijoista. (JK/K-Media)

 

Alajärvi:    0 4 2 0 = 6 | 1 1 0 0 = 2 | 1
Tampere:  0 0 0 0 = 0 | 0 1 0 1 = 2 | 0

Alajärvi: Viljo Sillanpää 0/1, Aki Orava 0/1, Valtteri Kleemola 4/1, Rami Mäkinen 0/1, Ville Väliaho 0/1, Mikael Penninkangas 0/2, Henri Heikkinen 4/0, Sami Mikkolanaho 0/1
Palkitut: I Valtteri Kleemola, II Henri Heikkinen

Tampere: Roope Reinikka 0/1, Ville Hotakainen 1/0, Jarkko Paloniemi 1/0, Juho Peltoniemi 0/1
Palkitut: I Mika Ilkko, II Roope Reinikka

Tuomarit: Joona Tervonen ja Turo Timo

Yleisöä: 1484

KUUNTELE JOUKKUEIDEN YKKÖSPALKITTUJEN PELAAJIEN JA PELINJOHTAJIEN KOMMENTIT HETI OTTELUN JÄLKEEN!

Äänessä ykköspalkitut Mika Ilkko (Manse) ja Valtteri Kleemola (AA), sekä pelinjohtajat Mika Kulmala (Manse) ja Risto Ojanperä (AA). Juontajana Lasse Mansikka-aho

Henri Heikkinen(4/0) onnistui jälleen kerran yllättämään vastustajan koppariosaston. Mansen vikkeläkinttuinen kolmoskoppari Jukka Tuomisto onnistui pallon haussa ja pystyi jarruttamaan Heikkisen kunnarijuoksun kakkoselle. (JK/K-Media)

 

SUPERPESISKARSINTA, 3 voittoa
Alajärvi – Tampere 1-0
Siilinjärvi – Hamina 1-0

 

 

Manse PP:n lukkari Sami Virto ei ollut koko ottelun aikana kovinkaan tyytyväinen syöttötuomarin tekemiin tuomioihin. Myös Mansen pelinjohdolla oli tuon tuosta neuvotteluja päätuomarin kanssa (JK/K-Media)
Tuomarit palaverissa, jossa käydään ”sääntökirjaa” läpi vähän pitemmän aikaa.
Estämiseksi todetussa tilanteessa Manselle tuomittiin lopulta juoksun sijaan kaksi paloa. (JK/K-Media)

 


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI