SUPERPESIS | Saako Mikkolanaho ”ruokaa kentälle” ? – Kitee ja Alajärvi kohtaavat tänä iltana

0
Kiteen ex-lukkari Toni Laakso on siirtynyt jokeripaitaan ja on jo osoittanut vaarallisuutensa mailan varressa. Monipuolinen kokenut pelaaja osaa myös edetä ja syöksyä pesille. Esimerkki nykypesiksen tähdistöön kuuluvasta moniosaajapelaajasta. (K-Media/JK)
Kiteen Pallo ja Alajärven Ankkurit aloittavat tämän viikon taistonsa tänään Kiteen Rantakentällä. Kumpi jatkaa jyräämistä – isäntien Toni Laakso vai vieraiden Sami Mikkolanaho?

Vasta seitsemän joukkuetta kahdestatoista on kyennyt kolmen-neljän kierroksen jälkeen nappaamaan edes yhden kolmen pisteen voiton. Torstaina kotikentällään pelaava Kiteen Pallo on yksi niistä. Joukkueen saldo kolmen pelin jälkeen on kaksi voittoa ja viisi sarjapistettä.

Sen sijaan Kiteelle matkannut järvipohjalaisvastustaja Alajärven Ankkurit vielä metsästää ensimmäistä täyttä pistepottiaan. Sarjan alkukierroksilta plakkarissa on yksi kahden pisteen arvoinen voitto ja pari tappiot Vimpelille sekä Sotkamolle.

– Vielä ei ole pelijutut itsestään selviä, vaan työparit ja sellainen yhteistyö hakee vielä uomiaan. Siihen meidän pitää pureutua tulevalla viikolla, että saamme ne toimimaan ja peruspelaamisen rauhallisemmalle tasolle, arvioi Ankkureiden viuhkamies Matti Iivarinen sunnuntain Sotkamo-tappion jälkeen.

Ottelun kenties kiinnostavin hahmo tällä hetkellä on KiPan Toni Laakso. Monipuolinen pelaaja on totuttu näkemään lautasen ääressä, mutta tänä kesänä pelipaikka on löytynyt jokeripaidasta Joni Tervon hoitaessa syöttelyn.

Laakso on ollut jokeripaidassa suorastaan loistava.  Mies on kärkikymmenikössä sekä lyöjä-, etenijä-, kärkilyönti- tehopistetilastossa. Laakson hirmukunnosta saatiin osoitus joukkueen edellisessä pelissä sunnuntaina, kun hän murjoi 1+4 lyötyä ja toi päälle viisi pinnaa!

– Kukaan ei pysty ratkomaan pelejä yksin. Pystyn varmasti voittoon vaikuttamaan, mutta kuten sunnuntainakin nähtiin, lopullinen ratkaisu tuli meidän erinomaisen ulkopelin ansiosta supervuorossa ja kotiutuskisassa, Laakso kommentoi Koti-Karjalan otteluennakossa.

– ”Tepi” (Tervo) on ollut lautasen ääressä loistava, mikä ei kyllä ole tullut yllätyksenä, kun talven pelejä katsoi. Omaakin tilannetta helpottaa, eikä itseään tarvitse stressata, kun tietää lautasella olevan kaverin, jolla on homma hyvin hanskassa, hän kehuu.

Ankkureiden vaarallisin yksilö tällä hetkellä on niinikään jokeripaitainen Sami Mikkolanaho. Lyöjätykki on palkittu kaksi kertaa joukkueensa kolmesta ottelusta parhaana pelaajana.

Ottelu Kiteen Pallo – Alajärven Ankkurit pelataan Kiteen Rantakentällä torstaina 21.5. klo 18.00 alkaen.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI