SUPERPESIS | Tomi Niskanen on Vimpelin Vedon uusi pelinjohtaja

0
Tomi NIskanen, Vimpelin Vedon pelinjohtaja, luotsaa Lännen joukkuetta pesäpallon 100-v juhlaottelussa Tampereella. (Kuva: Vimpelin Veto)

Vimpelin Veto tiedottaa sotkamolaislähtöisen, kokeneen pelinjohtajan, Tomi Niskasen ottavan komentoonsa Vimpelin Vedon Superpesis-joukkueen ensi kaudella. Seuran ja Niskasen vastikään allekirjoittama ”pahvi” on mallia 1+1 vuotta. Niskanen johti Lapuan Virkiän naisten Superpesis-joukkueen peliä kausilla 2018–2020.

Niskasella on kokemusta niin miesten kuin naistenkin Superpesis-joukkueen pelinjohtotehtävistä. Hän on aikaisemmin urallaan johtanut miesten puolella Kankaanpään Mailan ja Koskenkorvan Urheilijoiden Superpesis-joukkueita. Niskanen johdatti KaMa:n hallimestariksi vuonna 2012. Lapuan Virkiän lisäksi Niskanen on laittanut merkkiä päälle muiden muassa ”peräseinäjokelaisen” PeTo-Jussien tyttöjen ja naisten Superpesis-joukkueissa.

Niskanen kertoo miettineensä päättyneen kauden jälkeen sitä, että onko pesäpallo kiinnostava juttu ja että mitä hän itse haluaa.

– Sitten tuli yhteydenottoja useammastakin suunnasta ja heräsi ajatus, että minulla on vielä annettavaa ja kehitettävää. Mielenkiintoinen huippuorganisaatio otti kontaktia. Veto on huippujoukkue, jossa on huippuyksilöitä ja mahdollisuus menestyä. Olen käynyt Vimpelissä katsomassa pelejä ja myös kuullut, että koko yhteisö on joukkueen takana. Kokonaisuus kiehtoo ehdottomasti. Vedolla on nuori joukkue, jolla on potentiaali kehittyä ja ottaa siitä vielä enemmän irti – ja se on myös minun tehtäväni myös pystyä se tekemään.

Tomi Niskanen näkee valmentamisen ja pelin johtamisen laajemmassa kuvassa.

– Pelinjohtajuus on yksi osa-alue prosessista, jota lähdetään tekemään yksilöiden, ihmisten ja joukkueen kanssa. Minua kiinnostaa kokonaisuus ja se, että pystyy auttamaan urheilijoita ja ihmisiä pääsemään eteenpäin sekä kehittymään ihmisenä ja urheilijana ja sitä kautta joukkuetta saamaan menestystä. Se on ehkä se isoin juttu, mikä minua valmentamisessa kiinnostaa.

Niskanen uskoo saavansa omien sanojensa mukaan johdettavakseen joukkueen, jossa on absoluuttisia huippupelaajia ja huippulupaavia nuoria pelaajia.

– Joukkueessa on kaikki ominaisuudet menestymiseen. Niillä mittareilla ja näkemyksillä, mitä olen ulkoapäin katsonut, on Vedolla kaikilta osin erittäin hyvä ja mielenkiintoinen joukkue.

Ensi kauden joukkue pitää saada Niskasen näkemyksen mukaan kasaan mahdollisimman nopeasti ja kokoontumaan yhteen, jotta päästään tekemään ensikosketukset joukkueen kanssa ja saamaan seuraavaa kautta kohti valmistautuminen vauhtiin.

Vedon uusi käskyttäjä kertoo haluavansa kohdata joukkueen jäsenet yksittäisinä ihmisinä ja sitä kautta lähteä rakentamaan luottamuksen, että joukkueessa on turvallinen ja avoin ilmapiiri, missä ihmiset kunnioittavat ja arvostavat toisiaan ja ovat omina itsenään hyvine ja huonoine puolineen.

– Sitä kautta tulee tiivis hyvä joukkue. Aika tulee näyttämään, millaista peliä Veto tulee pelaamaan. Mutta varmasti ne hyvät asiat, mitä on päättyneellä kaudella ja viime vuosina tehty pidetään mukana ja koetetaan siihen tuoda omia lisänäkemyksiä. Pelilliset asiat alkavat muokkaantua kun nähdään, millaiseksi joukkue lopulta muodostuu ja kun pääsemme yhdessä käymään asioita läpi.

Tomi Niskanen (36) on työskennellyt Kuortaneen urheiluopiston pesäpalloakatemian valmentajana neljän vuoden ajan. Lapualla asuvan Niskasen perheeseen kuuluu puoliso ja kolme tytärtä.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI