SUPERPESIS | Veto voitti ja hävisi Saarikentällä

0

Henri Puputti pelaa huippuvireessä
Yli 2400 silmäparia kannusti Saarikentällä Vimpelin Vedon iskiessä Jyväkylän Kirin yhdistelmän Savonjokeen viime torstai-iltana käydyssä kamppailussa.

Ottelu päättyi runsasjuoksuisen iloittelun jälkeen toistamiseen Vedon voitoon Kiristä 2-0 (12-4,9-5).

Ottelu muistetaan varmasti pitkälle historiassa Henri Puputin ”otteluna”.

Mies kun oli liekeissä ylitse muiden koko ottelun ajan. Niin täydellistä onnistumista on vaikea pistää enää kenenkään paremmaksi. 100% tehot, yhteensä neljä lyötyä juoksua joista kaksi täydellistä kunnaria, sekä Sami Haapakosken tavoin seitsemän tuotua juoksua.

Oli täysin päivänselvää, että Puputti palkittiin myöskin joukkueensa ykköspalkinnolla. Vimpelin kakkospalkinto annettiin hyviä otteita esittäneelle ja myös juoksuja urakoineelle Sami Haapakoskelle.

Vimpelin jo tutut tykit pääsivät moukaroimaan Kirin heikkoa ulkokenttää oikein olan takaa. Jokerilyöjä Janne Mäkelä iski neljä, kuten teki myös jokerikaveri Juha Suorauha omilla vuoroillaan.

Timo Rantatorikka iski nelosena kolme juoksua ja yhden juoksun mieheen tehtailivat Haapakoski, sekä 100% tehoilla pelannut Antti Kuusisto.

21:stä juoksuistaan Vimpeli sai harhaheitolla kolme ja vapaataipaleella yhden.

Kirin Parasta peliä esitti numerolla kahdeksan kolmospolttaja Matti Lehtimäki lyöden neljä juoksua joista yhden kiersi kunnarina Vimpelin takakentän tyriessä. Kirin toiseksi parhaana palkittiin numero neljä kolmosvahti Mikko Rantalahti, joka iski kaksi ja toi yhden juoksun.

Oulun Lippo oli kauden ensimmäinen joukkue joka painoi Vedon pään upoksiin Saarikentällä

Oulun Lippo otteluvastustajana veti sunnuntaiottelussa helteiselle Saarikentälle kiitettävät yli 3000 katselijaa. Ihmekös tuo, olihan tiedossa maailman parasta pesäpalloa.

Ja kaikista parasta on, että pesäpallon buumi on kasvussa. Se on järvipohjalaisten selkein ykköskesäurheilulaji, myös juuri valmistuneen JPnews-lukijagallupin mukaan.

Niin vain kuitenkin kävi itse ottelussa, että Veto meni ja hävisi kotonaan massiivisen lomayleisönsä edessä 1-2 (1-0,0-1,1-1,0-1).

Tarjoten kuitenkin kutkuttavan piinavan jännittävän ottelutapahtuman yleisölleen.

Katselijat saivat pääsylipun hinnan edestä eliitti pesäpalloa viimeiseen kotiutuslyöntikisaan saakka.

Surkeinta ottelussa oli vähäinen juoksujen määrä. Kunnon pesäpallo ottelussa pitää näkyä juoksuja, mitkään jalkapallolukemin pelatut jaksot ja ratkaisut eivät kauaa jaksa yleisöä kiinnostaa.

Mutta onneksi kuluneella kaudella ei ole niin käynyt, jos katsotaan kokonaisuutta. Juoksujen tekemisestä nauttivat yleisön lisäksi myös pelaajat.

Mikä oli Vimpelin tappion syy?   Tilastot vai  ”valtakunnan ykköstykin” puuttuminen joukkueesta?  Syytä ei ehkä olekkaan, näitä vain sattuu paremmillekkin.

Mutta Oulu antoi kylläkin selvän merkin tulemisestaan. Joukkueen otteet ovat kauden aikana kulkeneet nousujohteisesti, ja sen ulkokenttää on vaikea enää yllättää edes Vedon tasoisen taitavan lyöntijoukkueen.

Vimpelin kantava voimaparivaljakko näyttää juuri tällä hetkellä olevan akselilla Sami Haapakoski (ykköspalkinto) ja Henri Puputti (kakkospalkinto).

Kolmoskoppari Puputti pelasi lyöntinumerollaa kaksi jälleen toisen täydellisesti ottelun peräjälkeen 100% tehoillaan.

Lähes samaan pystyi kentälle menoissaan ykköskärki Haapakoski, joukkueensa kolmospolttaja kiersi myös pesiltä yhden tärkeän juoksun.

Timo Rantatorikka löi ja toi yhden juoksun. Tasurijuoksun Supervuoroparissa Vedolle iski Mikko Haukkala.

Sunnuntaina Veto saa vieraakseen Saarikentälle sitä kahden pisteen päässä, ottelun verran vähemmän pelanneena, vaanivan Kouvolan Pallonlyöjien kokoonpanon.
Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI