SUPERPESIS | Vimpeli haluaa mestariksi: ”Olemme valmiita tekemään kaiken sen eteen”

0
Mikä on tasokasta halsualaista pesäpallosuvun perintöä tänä päivänä edustavan Mikko Kanalan rooli Vedon kauden peleissä? (Jukka Ketonen/K-Media)
Sotkamon Jymy on voittanut viimeiset viisi vuotta superpesiskauden viimeisen ottelun ja juhlinut mestaruutta. Yhtä usein Vimpelin Veto on yltänyt finaaliin, mutta nyt marssijärjestykseen halutaan reilun 3000 asukkaan kunnassa muutos. Haastajina äitienpäivänä käynnistyvään sarjaan lähtee vahva keskipalkki. Kolme peräkkäistä SM-mitalia voittanutta Joensuun Mailaa uhkaavat lähimmältä iskuetäisyydeltä Kouvolan Pallonlyöjät, Koskenkorvan Urheilijat ja sarjanousija Oulun Lippo Pesis.

Saarikenttä villiintyi täysin ja kylänraitilla juhlittiin useita päiviä, kun Vimpelin Veto palautti pesäpallomestaruuden Etelä-Pohjanmaalle 21 vuoden tauon jälkeen kaudella 2010. Sen jälkeen suurin huuma on jäänyt kokematta. Viime syksynä Vimpeli ei saanut parastaan irti ratkaisun tuoneessa viidennessä loppuottelussa, joten nälkää riittää uuteen kauteen lähdettäessä.

Sami-Petteri Kivimäki

– Terveenä täytyy pysyä ja pystyä kehittämään peliä kohti syksyä. Joukkueemme tavoite on voittaa Suomen mestaruus ja olemme valmiita tekemään kaiken sen eteen, vannoo pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

Terävimmän kärjen takana keskipalkissa on tapahtunut viime kauteen verrattuna muutoksia, mikäli pelinjohtajien ennakkoarvioihin on uskominen. Tyvipäähän vajonnut Koskenkorvan Urheilijat on vahvistunut talven aikana ja taistelee jopa välieräpaikasta. Kokeneet Antti Kuusisto ja Veli-Pekka Yli-Hirvelä siirtyivät Seinäjoelta naapuriseuraan.

– Olemme monipuolinen ja tasainen joukkue. Sisäpelissä lyöntivoima ja monipuolinen pelaaminen ovat vahvuuksiamme. Ulkopelissä meillä on vahva yhtenäisyys, pelinjohtaja Tomi Niskanen kuvailee.

Oulun seutu tuo pohjoista voimaa Superpesikseen ja palaa pääsarjatasolle ryminällä. Kempeleen Kiri haastaa ennakkosuosikit, oululaista Lippo Pesistä povataan jopa pudotuspelijoukkueeksi.

– Tärkeä asia on, että pystymme oikeasti hyödyntämään tulevana kesänä sarjanousijan aseman pääsarjassa. Mitään ei ole pakko saada, mutta paljon on mahdollista saavuttaa. Oma potentiaali tuodaan esiin rennolla ja räväkällä haastajan otteella ja jaksoa kerrallaan lähdetään nappaamaan, Lippo Pesiksen pelinjohtaja Markku Hylkilä kertoo.

Miesten Superpesiksessä on mukana alkavalla kaudella 14 joukkuetta. Kaksinkertaisen sarjan lisäksi pelataan kaksi paikallisottelua joukkuetta kohden ottelupareissa Alajärvi-Vimpeli, Hyvinkää-Kouvola, Joensuu-Kitee, Jyväskylä-Kankaanpää, Kempele-Oulu, Seinäjoki-Koskenkorva ja Sotkamo-Raahe.

Runkosarjan kuusi parasta etenee suoraan puolivälieriin, neljä seuraavaa hakee jatkopaikkaa minipudotuspeleistä. Runkosarjan viimeiseksi jääneen kohtalona on pudota suoraan Ykköspesikseen, 12. ja 13. sijoittuneet karsivat sarjapaikoistaan.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI