SUPERPESIS | Vimpeli johtaa edelleen runkosarjaa – Veto varmisti myös Sami Haapakosken pysymisen kaudella 2011

0
TORSTAIN 2-0 VOITTO NURMON JYMYSTÄ VAHVISTI VEDON ASEMAA SARJAJOHDOSSA

Kun keskimäärin 15 kierrosta miesten Superpesiksen runkosarjaa on pelattu johtaa Järvi-Pohjanmaan ainut  aikuisten superpesisjoukkue omaa sarjaansa 36 pisteellä. Tiukassa tuntumassa seuraavat pahimmat vastustajakokoonpanot yhden pelikierroksen vähemmän pelanneina. Toisena olevalla Kouvolalla on kasassa 33 pistettä neljältätoista kioerrokseltaan ja vastaavasti kolmantena majailevan Sotkamon Jymyn joukkueen saldo on 32 pistettä.

Veto on voittanut nyt kaikki Nurmoa vastaan pelaamansa ottelut tällä kaudella, eikä nurmolaisista ole ollut oikein vastustakaan väkivahvassa kunnossa olevalle järvipohjalaistiimille.

Torstai-illan ottelu oli lähes toisintoa aikaisemmista kohtaamisista. Veto vei ensimmäisen jakson helpohkosti, kuitenkaan intoutumatta mättimään runsaslukuisemmin juoksuja Saarikentä illassa.

Syykin lienee kaikilla, pelejä ja pesäpalloasiota yleensä seuraavilla, jo tiedossa. Valtakunnan lyöjätilaston ykkönen on sivussa siitä toimesta, jonka parhaiten osaa. Jere Dahlsrömin maila ei puhu heinäkuun otteluissa ennenkuin leikkausoperaatiosta on kunnolla toivuttu ja terveen paperit on lääkäriltä kädessä. Juoksujen tekovastuu jakaantuukin nyt laajemmin koko joukkueen kontolle. Ensimmäinen jakso kuitenkin Vedolle juoksuin 5-1.

Tauon jälkeen peli lopahti Nurmon ”tasolle” ja siitä tuli Vedonkin näkökulmasta yllättävän tiukka vääntö. Toinen jakso myös kotijoukkueelle lopulta niukasti 4-3.

Illan pelaajista ehdoton ykkönen oli näyttävästi numerolla kaksi iskenyt ja ahkerasti kenttää kiertänyt Vedon Henri Puputti. Ja kun mies on kopparipelissään ulkokentällä valtakunnan eliittiä ei jaossa ollut Superpesiksen kuukauden pelaaja tittelikään ole menny ollenkaant väärälle pelimiehelle.

Puputille käteen kotijoukkueen saama ykköspalkinto ja kakkospalkinta Vedon joukkueesta ojennettiin ansiokkaasti pelanneelle sieppari Tuomo Lönnmarkille.

Nurmon Jymyn palkitut olivat vuorostaan ”järvipohjalaispalloilukoulukunnan” kasvatti aina terhakka ja nopea Teemu Isoketo, sekä kakkospalkittu jokeri Juha Niemi.

Veto kokeili kakkosvahdin tontilla myös omaa A-juniorikasvatusainestaan Mikko Kanalaa. Jokeri osastossa vastuuta kantoivat Janne Mäkelän lisäksi Timo Rantatorikka ja Kari Kellokoski.

Vedon juoksuista iskivät. Juha Suorauha (3 kotiutusta), Puputti (1+1), Kanala (1), Rantatorikka (1), Mäkelä (1). Yksi juoksu saatiin kotiin nurmolaisten harhaheiton turvin.

Vedolta kenttäpesät kiersivät  juoksujen arvoisesti Sami Haapakoski (2 juoksua), Puputti (3), Antti Kuusisto (1), Mikko Haukkala(1), Lönnmark (1) ja Rantatorikka(1)

Yleisöä oli jälleen kerääntynyt  lepoisassa kesäisessä säässä Saarikentän katsomoihin mukavat 2526 katselijaa.

VIMPELIN VUODEN 2011 JOUKKUEEN RAKENTEMINEN ON ALOITETTU JO HYVISSÄ AJOIN
Sami Haapakoski on varmistanut osaltaan kuuluvansa joukkuekokoonpanoon myös kaudella 2011

Haapakosken sopimus varmistaa, että Vedolla on myös tulevalla kaudella iskukykyinen ryhmä, sillä joukkueen huippupelaajat Antti Kuusisto, Henri Puputti ja Jere Dahlström ovat jo solmineet omat  jatkosopimuksensa ViVen kanssa.

Haapakoski johtaa etenijätilastoa 34 tuodulla juoksulla ja hän on kärkilyöntitilaston viides saldona 81 kärkilyöntiä. Pesiskenttien pikakiiturina tunnettu Haapakoski pelaa viikon loppuna Helsingissä uransa 7. perättäisen Itä-Länsi ottelun.

JÄTÄ KOMMENTTI