SUPERPESIS| Vimpelissä hakattiin 32 juoksua

0
Matias Rinta-ahon läpilyönti ajolähtötilanteessa pelasti Vedon nöyryytykseltä (K-Media/arkistokuva)

Vimpeli – Hamina 2-0 (5 – 2, 13 – 12)

Juoksujen juhlaa nähtiin miesten Superesiksen torstai-illan (24.5.) kierroksella Vimpelin Saarikentällä. Kamppailussa Vimpelin Veto ja pääsarjatasollakin perinteikäs Haminan Palloilijat iskivät historiallisen pitkästä aikaan yhteen. Ensimmäisen jakson ”nysvääminen” ja pakkovoiton haku unohtui nopeasti, kun toisen jakson lopun jokipalloiloittelu alkoi. Erikoista pätösjakson kamppailussa oli se että isännät saivat siinä maistaa moneen vuoteen yltäkyllin myös omaa ”lääkettään”. Toikan miesten ansiosta Hamina veti joukkuiden yhteensä 32 juoksuisen tulituksen ottelun lopussa yllättävän jännittäväksi. Vimpelin rutiini oli tässäkin pelissä kuitenkin se viimeinen nimittäjä, joten kaikki kolme pistettä jäivät Saarelle.

 

Avausjakson Veto selvitti juoksuin 5–2.

Toisa jaksolla oli tilanne kolmannen vuoron tasoittavan jälkeen 4–1. Mutta neljännessä, ottelun päätösviurossa alkoi taphtua kummia. Isännät iskivät nopeasti yhdeksän lisäjuoksua ja valotaululle turvallisen tuntuiset 13–1 johtolukemat. Voitto ja kolme sarjapistettä näyttivät jo taputelluilta. Mutta tuli sarjan nousijoukkue asenteella, jonka toivoisi löytyvän monelta muultakin sarjan joukkueelta. Ottelun lopputulos katsotaan vasta sitten kun viimeinenkin lyöntiyritys on suoritettu. HP:n Jyri Toikan kunnari ja kaksi tavallista antoivat ennakkoluulottomalle vairasjoukkueelle uutta ”draivia”. Yhdellä palolla haminalaiset hilasivat pelin jännittäviin 13–10 lukemiin. Kahden palon tilanteessa Simo Vanhala kotiutti vielä kahdesti ja kierroksen ennalta arvaamaton nousu oli valmis 13–12. Vedon lukkari Janne Heimonen oli Vedon loputtomalta tuntuvan piinan ja mahdollisen historiallisen jaksohäviön katkaisija, kun hän onnistui polttamaan Janne Leppälän ykköselle.

Matias Rinta-aho paluu pitkältä ”tauolta” takaisin pelihommiin jokeripaita päällä oli ”myrskyn merkki” ja selkeä piristys Vedon kotiutusosastolle (1+4/3).

Vedon erikoisen pelin puolustukseksi voidaan sanoa, että sillä oli allaan viikon mittainen pelitauko. Joukkue yritti tehdä pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäen mukaan kaikki temput, jotta se olisi valmis torstain otteluun.
– Valmiita ei oltu. Ensimmäinen lyönti oli kunnari. Eka jakso oli kuraa ja todella heikko esitys. Toinen jakso oli samoja jälkiä. Jos et onnistu valmistautumisessa yksilötasolla, ei onnistu pelissäkään. 13–1 johto riitti tällä kerralla. Kolme pistettä tyydyttää. Tänään oltiin äärettömän heikkoja.

 

Vimpeli: 1 1 3 0 = 5 | 1 0 3 9 = 13 | 2
Hamina: 1 0 1 0 = 2 | 1 0 0 11 = 12 | 0

Vimpeli: Olli Heikkala 0/3, Sami Haapakoski 0/3, Henri Puputti 0/2, Arttu Ruuska 2/4, Severi Lassila 2/0, Timo Hanhisalo 1/0, Jere Saukko 1+0/2, Perttu Ruuska 5/1, Matias Rinta-aho 1+4/3, harhat 2.
Palkitut: I Perttu Ruuska, II Olli Heikkala.

Hamina: Joona Mäkelä 1+0/4, Henri Heikkilä 0/1, Juha Toikka 1+4/2, Pasi Rajala 0/1, Otso Mäkelä 2/1, Joni Lehikoinen 0/1, Valtteri Hämäläinen 0/1, Simo Vanhala 2/0, Lauri Kaartokallio 0/1, Jyri Toikka 1+3/2
Palkitut: I Juha Toikka, II Jyri Toikka

Tuomarit: Joona Tervonen ja Turo Timo

Yleisöä: 1246

JÄTÄ KOMMENTTI