SUPERPESIS | Yksi historian erikoisin ja huikein ”pesäpallomaraton” iskettiin Saarikentän ilta-auringossa!

0
Joukkeittensa palkitut JymyJussien Miika Anttila ja Vedon Perttu Ruuska oliva huippuvireessä käydyssä ottelussa (foto: Jukka Ketonen)

 

VIMPELI – SEINÄJOKI   2 – 0 (9-6,17-14)

Ei arvannut vajaan puolentoistatuhannen yleisöjoukko pääsylippua lunastaessaan ja istumapaikaa hakiessaan mitä tulisi kokemaan seuraavan reilun kolmen tunnin aikana torstai-illan kierroksen miesten Superpesisottelussa Vimpelin Saarikentällä. Kuuntele pelinjohtajien kommentit ottelun jälkeen.

Vastakkain oli sarjan kaksi joukkuetta joidenka miehistöön ja kotiutusosastoon kuuluvat vähintään kauden kolme suvereenia lyöjäkuningasehdokasta. Monen mielestä oli selvää, että juoksuja tultaisiin näkemään, mutta sitä että juoksuja annettaisiin niin hulvattoman paljon ei osattu täysin arvaamallakaan tietää. Kotipesän takaa takakentälle, osin katsomorakenteiden lomasta ja varjoista, alkukesän kirkkaana paistanut ilta-aurinko toi voimakkaan mausteen käydylle ottelulle. Kamppailulle jossa isäntäjoukkue Vimpelin Veto ja vierasjoukkue Seinäjoen JymyJussit ottivat mittaa pohjalaisten kesken. Tapojen mukaan peripohjalaisella luonteelle pelattiin loppuun saakka, eikä annettu tippaakaan periksi. Nuijittiin yhteensä 45 juoksua ja annettiin vain yksi harhaheitolla! Onneksi vuorot loppuivat kesken, sillä monella katsomossa oli jo nukkumaanmenoaika.

Peli pistettiin tuomarien toimesta poikki ja Janne Mäkelä sai Superpesiksen kunniakirjan sekä ruusun 800. lyödyn juoksun tullessa täyteen. Itse illan ottelussa lyöjäkuningas tinttasi ykköspalkinnon arvoisesti yhteensä kahdeksan (8) juoksua. (foto: Jukka Ketonen)

Vimpeli voitti hutunkeiton ja aloitti ensimmäisen jakson sisävuorolla. Juoksumaratonin aloitti koko ottelun ensimmäisessä vuoroparissa Perttu Ruuska kiskaisemalla Sami Haapakosken kovalla lyönnillä kotiin. Jussit tuli hurjana omalle täyttävälleen. Latasivat nopeasti miehet pesille ja tuttu mies purkamaan. Jukka-Pekka Vainionpää kumarsi ja kiitti. Raju ykkösrajalyönti viivan päälle ja siitä pallo vauhdilla ensimmäistä kertaa keskijokeen saakka. Toni Marjamäki ja Juuso Myllyniemi ennättivät helposti kotiin ja Vainionpää itse kakkoselle. Jokeri Atte Kontion onnistui kotiuttaa kollega Vainionpään, joka kiisi nopealla jalalla ja syöksyi komeasti illan ensimmäisen juoksunsa. 1-4 tilanteeksi iski vielä Tero Tyynelä, Tuomas Raunion tuodessa. Veto ei häkeltynyt Jussien pienoisesta repäisystä vaan tuli jo seuraavassa vuorossa rinnalle Jere Saukon ja Janne Mäkelän lyönneillä sekä harhaheitolla kolmospesälle Severi Lassilan tuomana.

Koko ottelu oli tunteiden vuoristorataa, jossa mentiin ääripäästä toiseen. JymyJussien ykksösvahti Toni Marjamäki osoitti omat tunteensa hetken tällä tavalla heitettyään polttopallon ohi kolmospesän jokeen.

Tänään iskettiin kovia ja kummankin joukkueen takakenttä oli hirmuisessa ”aurinkopallopommituksessa”. Varjojen sokkeloista lähteviä palloja oli vaikea arvioida ja saada auringon tuikkeessa hallintaan. Erityisesti voimaiskijöiden rooli korostui entisestään. Tasoittavallaan Jussit siirtyi juoksun johtoon (1-5), kotiuttajana J-P Vainionpää ja tuojana Marjamäki. Veto oli selvästikin päättänyt voittaa tämän ottelun ja siihen kuului luonnollisesti aloitusjakson voittaminen. Kolmannen vuoron aloittavalle laitettiin sitten iso pykälä päälle ja vipuvarreksi Perttu Ruuska. Ensimmäinen ajonpurku lyönti suuntautui kopiksi jolla Jere Saukko hölkkäsi kotiin. Siten jysähti Pertun pravuuri, ottamaton laaka, painuen illan aurinkoiselle kolmospuolelle vain kadotakseen syvälle Saarikentän vehreisiin maisemiin. Kotiin kiisivät nuorukaisen edellä Sami Haapakoski ja Mikko Kanala. Lyönti riitti lopulta kauden toiseen kunniajuoksuun ja ensimmäiseen kotikentällä.

Perttu Ruuska juhli jokivallilla pelaajauransa miesten Superpesiksen toista kunnaria ja ensimmäistä Saarikentällä (JK)

Kolmannen vuoron tilastot komistuivat Vedolle vielä kun sen ykköspalkittu iskijäjokeri Mäkelä kotiutti gollegansa tuplajuoksun arvoisesti ja tilanteeeksi 8-5. Kolmannen täyttävällä Jussit eivät saaneet muuta uhkaavaa kuin J-P Vainionpään kopiksi menneen kotiutuksen. Neljännessä vuorossa molemmat joukkueet kaunistelivat jakson loppuluvuiksi 9-6. Vedolta juoksun iski Timo Hanhisalo ja JymyJusseista superjokeri J-P Vainionpää.

Pallon perässä jokeen syöksyssä sattuu ja tapahtuu… (JK)

Toisella jaksolla nähtiin sitten Hamina-ottelun kaltainen hurlumhei meininki, mutta nyt vain juoksuja mätkittiin isompi määrä, jossa kentän ”takalauta” irtosi kokonaan. Laskeva ilta-aurinko teki pelaamisesta entistä enemmän arpapeliä tietyissä kentän osissa ja näitähän kumpikin leiri pyrki luonnollisesti käyttämään. Huikeaa oli seurata isäntien sinnikästä nousua, painitermiä käyttäen, lähes sillasta takaisin kolmen pisteen voittokamppailuun. Jakson sisävuorot olivat Janne Mäkelän ja Miika Anttilan kaksinkampailua, jossa muut säestivät tiiviisti mukana. Ensimmäinen vuoropari iskettiin tasatahtia 2-2. Juoksuttajina Vainionpää ja Anttila vastaan Mäkelä ja Mäkelä.

Joukkueensa ykköspalkittu Jukka-Pekka Vainionpää (10) iski lähes puolet JymyJussien illan juoksusaaliista. Onnittelijoina kunniajuoksusta Elmeri Lieto(8) ja  joukkueen kakkospalkittu Miika Anttila(5) (JK)

Toisessa ja kolmannessa vuoroparissa Vainionpään ja Anttilan kunnareilla, pesien tyhjäyksillä ja tupaljuoksuilla sekä Tyynelän ja Samu Sarren lyönneillä repäisi Jussit Supervuoroa ennakoivan johtokaulan tilanteeksi 4-10. Vedon toisen vuoron juoksut latoivat P Ruuska ja Mäkelä. Isännät uskoivat omaan osaamiseensa ja lähtivät kolmannen tasoittavallaan hurjaan takaa-ajoon ja nousivat aina 10-10 tasatilanteeseen P Ruuskan, Mäkelän, Hanhisalon, Henri Puputin, Arttu Ruuskan sekä Severi Lassilan lyönneillä. Vedon vuoron seitsemäs ja 11-10 johtojuoksu syntyi kun Mikko Kanala karkasi yllättäen Jussien kopparin pudottaessa Olli Heikkalan koppilyönnin. Erittäin harmillista jobinpostia tuli JymyJussien leiriin kun kakkoskoppari Ville Viita loukkaantui tilanteessa. Häntä hoivattiin kentällä lähes varttitunti.

JymyJussien ”patteristo” (vas.) Atte Kontio (1/2), Miika Anttila (2+4/4), J-P Vainionpää (1+8/3) ja Samu Sarre (1) seuraavat katseillaan tarkkoina ottelun tapahtumia (foto:Jukka Ketonen)

Erittäin eriskummallinen ottelu kaikkine tapahtumineen huipentui kamppailun viimeisen vuoroon, jossa meno senkuin vain jatkui.  Miika Anttilan 1+2 ja sitä seurannut Tuomas Raunion iskemä tuplajuoksu vei vieraat jälleen johtoon 11-14. Veto ei tästäkään pakkopaineesta lannistunut. Henri Puputti ja Teemu Isoketo taiteilivat tilanteeksi 12–14. Nyt tarvittiin Janne Mäkelää ja lisää juoksuja uudelle sataluvulle. Kahdella hienolla, valitulla lyönnillä, laittoi lyöjäkuningas kotijoukkueen väkisin tasoihin. Oli päätetty se kolmaskin piste ottaa. Olli Heikkala sai olla jälleen ratkaisijan paikalla, Jussien takakenttä pöpersi pallon kanssa eikä lähtenyt edes yrittämään kotiin kiitävän Perttu Ruuskan polttamista, pallo jäi jonnekin takanetälle ja kotiin lönkötteli vielä Mäkelä ja Heikkala kaunisteli tilastojaan kunnarilla.

Kapteeni Puputin taisteluilme oli kunnossa (foto: Jukka Ketonen)

 

Vimpeli:    1 3 4 1 = 9 | 2 2 7 6 = 17 | 2
Seinäjoki: 4 1 0 1 = 6 | 2 4 4 4 = 14 | 0

Vimpeli: Teemu Isoketo 0/1, Sami Haapakoski 0/4, Mikko Kanala 0/6, Henri Puputti 2/2, Olli Heikkala 1+3/3, Arttu Ruuska 1/2, Severi Lassila 1/2, Timo Hanhisalo 2/0, Jere Saukko 1/2, Perttu Ruuska 1+5/3, Janne Mäkelä 8/1, harhat 1
Palkitut: I Janne Mäkelä, II Perttu Ruuska

Seinäjoki: Juuso Myllyniemi 0/2, Ville Viita 0/1, Toni Marjamäki 0/6, Miika Anttila 2+4/4, Tuomas Raunio 1/1, Tero Tyynelä 2/0, Elmeri Lieto 0/1, Jukka-Pekka Vainionpää 1+8/3, Atte Kontio 1/2, Samu Sarre 1/0
Palkitut: I Jukka-Pekka Vainionpää, II Miika Anttila

Tuomarit: Peter Laitio ja Ari Kiviniemi

Yleisöä: 1488

 

KUUNTELE PELINJOHTAJIEN JA YKKÖSPALKITTUJEN MIETTEET TÄSTÄ!

Äänessä JymyJussein pelinjohtaja Mikko Vainionpää, Vedon pj Sami-Petteri Kivimäki sekä lyhyesti JymyJussien ykköspalkittu Jukka-Pekka Vainionpää ja Vedon ykköspalkittu Janne Mäkelä.

Pelinjohtaja Kivimäen täytyi ottaa pelaajat välillä aikalisällä tiukkaan palaveriin (JK)

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI