SUPERPESISKAUDEN PÄÄTÖS | Vimpeli kampesi mestarit mitaleilta ja nousi takaisin metallikantaan

0
Saarikentän pesiskatsomoissa on tunnelmaa! KUVA AJALTA ENNEN KORONAA! (jpnews.fi/K-Media/arkisto)

Korhosten sitkeä Sotkamo piti pintansa ja nousi maineensa veroisesti takaisin mestaruuskullan lunastajaksi ja omistajaksi. Poikkeuksellisen pesäpallovuoden runkosarjan kakkonen pelasi kauden nousjohteisesti ja voitti oikeat ja tärkeät pelit ja piti tiukasti loppusarjoissa pintansa Hiukan ”psykedeelisen” värisellä kotikentällään. Suurin odotuksin loppuotteluun nousseen Kouvolan oli tyytyminen tälläkin kertaa hopeaan, mutta askel kuitenkin kohti kirkaampaa tavoitetta edelliskauden pronssitilalta.

Henkisesti vaikeinta lienee tällä hetkellä päättyneen kauden hallitsevan mestarin Joensuun Mailan joukkueella, faneilla ja ennenkaikkea seuran organisaatiolla.  Vettä myllyyn lisää siirtomarkkinoilta kantautuvat huhuilut tärkeimpien runkopelaajien virtauksesta pois Joensuusta. Runkosarjan suvereeni voitto ja odotetun mestaruuden vaihtuminen neljänteen tilaan. ”Olet paras luokalle jääneistä”- ei varmastikaan tyydytä pesäpalloon viime vuosina isosti satsannutta kaupunkia ja kaupunkilaisia.

Isoimman hatunnoston saa mitaliottelujen nelikosta Vimpelin Veto, jota ei välierien tiukkojen häviöiden jälkeen enää povattu mitalisijoille. Vedon joukkue oli kuitenkin päättänyt toisin ja näyttää epäilijöille todellisen kilpailukykynsä. Sopivasti kokenutta ja nuorempaa pelaaja-ainesta tällä kaudella sisältänyt joukkue loi, sitkeällä pronssitaistelullaan vieraskentällä, uskoa tuleville vuosille. Voitettu mitali kuin mitali on arvokas meriitti ja muisto pelaajan henkilökohtaisella uralla ja aina suuri ylpeyden aihe perinteikkään seuran historiikissa.

Vedon osalta päättyneen kauden viimeisen ja Järvi-Pohjanmaan seutukunnalle arvoisan kiihkeän ja jännittävän pronssiottelun saldo ohessa. Sen kummemmin ketään pelaajaa ylösnostamatta, sillä kaikki tekivät varmasti parhaansa.

MIESTEN PRONSSIOTTELU 26.9.2020 JOENSUUSSA:

Joensuu – Vimpeli 1-2 (3 – 5, 3 – 1,  s 0 – 0, k 5 – 6)

Joensuu: 3 0 0 0 = 3 | 1 0 2 0 = 3 | 0 | 5 | 1
Vimpeli:   0 0 5 0 = 5 | 1 0 0 0 = 1 | 0 | 6 | 2

Joensuu: Konsta Kettunen 0/2, Henri Litmanen 0/1, Juha Puhtimäki 1/1, Mikko Kemppainen 0/1, Topi Hurskainen 0/1, Aleksi Rautiainen 5/0.
Palkitut: I Lauri Kivinen

Vimpeli: Olli Heikkala 0/1, Perttu Ruuska 1/0, Viljo Sillanpää 0/1, Tuomo Lönnmark 0/1, Ville Takala 0/1, Severi Lassila 1/0, Jere Saukko 1+0/2, Matias Rinta-aho 2/0, Janne Mäkelä 1/0.
Palkitut: I Olli Heikkala

Tuomarit: Jaakko Kuronen ja Eki Kutvonen

Yleisöä: 1457


J-Pnews urheilutoimitus onnittelee Vimpelin Vedon joukkuetta pronssimitaleista kaudella 2020 ! 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI