Superpesiskausi 2019 vihelletään käyntiin Espanjan Fuengirolassa viikonloppuna

0

Naisten Superpesiksen huippuottelussa viime kauden yllätysjoukkue Fera Raumalta haastaa uudistuneen Manse PP:n Tampereelta lauantaina ja miesten hallitseva Suomen mestari Joensuun Maila kohtaa vahvasti välieriin mielivän Seinäjoen JymyJussit sunnuntaina.

Superpesiskauden avausviikonlopun kattaus on siis aseteltu valmiiksi kaikilla herkuilla. Luvassa on aurinkoa, nautiskelua ja hemmottelua, loma-aktiviteetteja jokaiseen makuun, iltamenoja sekä rennonletkeää meininkiä jokaisen omien mieltymysten mukaisesti.

– Tapahtumajärjestelyihin ja palveluun ottelutapahtumassa on panostettu lisää. Yhdessä Aurinkorannikon Leijonien kanssa olemme tällä kertaa kutsuneet mukaan koululaisia niin Suomi-koulusta kuin espanjalaisiakin lapsia. Fuengirolassa on myös leireilemässä paljon junioripelaajia, joille superpesisottelut kuuluvat reissun kohokohtiin, tapahtuman järjestelyistä vastaavan Imatran Pallo-Veikkojen urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää kertoo.

Superpesiskausi avataan jo kolmatta kertaa peräjälkeen Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolassa.

Valkeapää näkee vahvasti viitteitä uuden pesäpalloperinteen syntymisestä.

– Viime vuosi oli ihan huippuvuosi, nyt ollaan hieman ennakkomyynnissä ja fanimatkojen myynnissä palattu lähemmäs ensimmäisen vuoden tasoa. Siitä huolimatta sadat suomalaiset matkustavat Fuengirolaan seuraamaan superpesiskauden avausta. Se on iso juttu.

– Tietenkin tapahtumaa pitää kehittää koko ajan eteenpäin ja kuunnella ihmisiä. Perinteisempiä pesäpallokauden huippuhetkiä ovat Itä-Länsi ja loppuottelut. Fugepesis tuo alkukauteen hyvää pöhinää ja innostavan startin!

Viikonlopun otteluparit ovat hyvin mielenkiintoiset. Pitkän talven jälkeen voimasuhteista saatiin ensimmäistä osviittaa Halli-SM-turnauksessa, mutta kesäkauden avaukseen kuuluu oma jännityksensä. Valkeapää odottaa innolla viikonlopun tasonmittauksia.

– Miesten hallitseva mestari Joensuu avaa kautensa ja vastassa on kovalla uholla vahvistunut JymyJussit, jolla ei voi olla muita vaihtoehtoja kuin pärjätä tällä kaudella. Ensimmäinen mittari oli JymyJusseille Vimpeli hallissa, nyt on seuraavan haasteen paikka Fuengirolassa. Todella mielenkiintoista on nähdä, missä joukkueet tällä hetkellä menevät.

– Naisten puolella asetelma on samoin herkullinen. Rauma tuli viime vuonna vähän puskista ja joukkue pelasi unelmakauden. Löytyykö samaa raikkautta tälle kesälle? Jarkko Pokelan luotsaama Manse on varmasti kovassa iskussa.

Tapahtumajärjestelyt on saatu hyvälle mallille yhteistyössä Imatran Pallo-Veikkojen, seurojen ja Aurinkorannikon Leijonien kanssa. Valkeapää odottaa levollisin mielin viikonloppua.

– Nyt ei ole omaa joukkuetta mukana, joten voi keskittyä vain tapahtuman läpivientiin onnistuneesti, Valkeapää hymähtää.

Superpesiskausi 2019 avataan Fuengirolassa Pabellon Elola -stadionilla viikonloppuna. Naisten Superpesiksen avausottelu Fera, Rauma-Manse PP, Tampere pelataan lauantaina kello 13 (Suomen aikaa kello 14) ja miesten Superpesiksen avausottelu Seinäjoen JymyJussit-Joensuun Maila sunnuntaina kello 14 (Suomen aikaa kello 15).


 

JÄTÄ KOMMENTTI