SUPERPESISTULOKSIA | Veto ja Ankkurit kompuroivat kierroksen otteluissaan

0
Sami Haapakoski on saanut pelijuonesta kiinni ja palkittiin Vedon ykköspalkinnolla Kiteen kaadossa (JK/K-Media/Arkisto)
Mainiossa Itä-Länsi arvo-ottelukunnossa tällä hetkellä iskevä ja etenevä Sami Haapakoski oli kotijoukkue Vedon parhaana palkittu (1+1/2) sunnuntaikierroksen ottelussa Sotkamon Jymyä vastaan. ( JK/K-Media/Arkisto)
Miesten Superpesisotteluissa Vimpelin Vedon kotihäviö legendaariselle vastustajalle  Sotkamon Jymylle oli vähintäänkin yhtä katkera, kuin naapuriseura Alajärven Ankkurien häviöiden jatkumo vuorostaan Hyvinkään Pihkalassa Tahkolle.
VIMPELI – SOTKAMO 1-2 (1-5, 3-1,S 0-0,K1-2)
HYVINKÄÄ – ALAJÄRVI 2-0 (5-3, 7-1)

.

Ankkurit vastaan Hyvinkään Tahko ottelun ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä, kun kolmostilanteet tasattiin 8-8. Ankkurit alloitti ottelun sisältä tehokkaasti. Ensimmäisessä vuorossa kärki rakensi ajonlähdön, josta Sami Mikkolanahon kupperi tuotti avausjuoksun Aki Oravan edetessä. 2-0 johtolukemat taululle laittoi ensimmäistä Superpesisotteluaan pelannut Juuso Keski-Koukkari. Nuorukaisen voi kiittää etenijä Sasu Iivarisen lisäksi myös Mikkolanahoa. Jokeri taisteli raivoisasti ja ehti syöksyen kakkoselle, kun Tahko yritti tehdä kolmatta paloa takaetenijästä. Tämän jälkeen alkoi Juha Korhonen show, joka tuotti avausjaksolla viisi lyötyä ja kunnaritilaston piikkipaikan. Korhosen ottamaton paukku kolmospuolen pitkälle viivalle tuotti kolme juoksua ja käänsi jakson kotijoukkueelle. Tuomas Tallbacka toi kakkossauman puhkaisullaan Ankkurit vielä kahden juoksun päähän, mutta se ei riittänyt.

Toisella jaksolla Ankkurien peliä vaikeuttivat lukuisat takapalot ja niin sanotuissa helpoissakin tilanteissa epäonnistuneet suoritukset. Nämä söivät syvältä muutenkin heikohkoa vierasjoukkueeseen pesiytynyttä pelihuumoria ja Teemu Nikkasen kunnari 1-2-tilanteessa toi peliin jo ratkaisun tuntua. Ankkureiden ainokaisen iski kunnarilla tyhjään kenttään Petrus Puputti, tällä lyönnillä tilanne kaventui 6-1. Jatkotilannetta ei saatu hyödynnettyä, kun kenttäpesien täyttäminen ei onnistunut. Korhonen kaunisteli tilastojaan vielä kahdella kotiutuksella ja toinenkin jakso vieläkin tylymmin Tahkolle 7-1.

JÄTÄ KOMMENTTI