Supertähtiä, comebackeja ja kuusi ensikertalaista miesten Itä-Lännessä

0
Ankkurien kantava voimavara ja valtakunnan tähtipelaaja Aki Orava nousi jälleen mukaan miesten Lännen joukkueeseen tulevassa Imatran Itä-Länsi tähdistöottelussa (JK/K-Media/jpnews.fi)

Päivitetty (lisätty listat valituista Itä-Länsi pelaajista) 14.6.2017 klo 18.00

Haapakoski, Kanala, Lassila, Orava, Puputti ja Ruuska valittiin järvipohjalaisseuroista miesten Lännen joukkueeseen. Kuten joukkueen runko tulee pelinjohto Kivimäki-Haapakoski myös Vimpelin Vedon organisaatiosta.

 

Idän ja Lännen joukkueet on valittu Imatralla sunnuntaina 2.7. pelattavaan pesäpallon arvo-otteluun. Ennen järjestyksessään 83. miesten Itä-Länsi-ottelua voitot ovat tasan 36-36. Valitsijat Olli Lehtola (Itä) ja Aleksi Mäkelä (Länsi) painottivat sekä kokemusta että uudistumista. Viidellä pelaajalla on historiaa yhteensä 72 Itä-Lännen edestä, mutta vastapainoksi joukkueissa on mukana kuusi ensikertalaista.

 

Omilla kymmenluvuillaan on kaikkien aikojen pesäpalloilija, Nelosen Supertähdet-ohjelmasta tuttu Sotkamon Jymyn Toni Kohonen. Kiteen Pallo -90:n kasvatti valmistautuu jo uransa 21. Itä-Länsi-otteluun, kun toiseksi eniten edustuksia on lajin legendoilla Eino Kaakkolahdella ja Mauri Pyhälahdella, 16.

 

Vimpelin Vedon Sami Haapakoski (14 Itä-Länttä) ja Henri Puputti (13) sekä Kiteen Pallo -90:n Sami Partanen (14) ovat tuttuja kasvoja 2000-luvun arvo-otteluista. Sotkamon Jymyn Roope Korhonen oli loukkaantuneena kaudella 2013 ja sairastui viime vuonna tähdistöotteluiden alla, mutta pelaa nyt Imatralla 10. Itä-Läntensä.

(vas.) Vimpelin Vedon Sami Haapakoski (14.kerta) ja Henri Puputti (13.kerta) kuuluvat jo Itä-Länsiotteluiden vuosittaiseen vakiokalustoon (Jukka Ketonen/K-Media/jpnews.fi)

Pidemmän tauon jälkeen arvo-otteluun tekevät paluun Joensuun Mailan Lauri Kivinen, Kouvolan Pallonlyöjien Matti Latvala ja Alajärven Ankkureiden Aki Orava.

 

Ankkureita vielä viime kaudella edustanut Petrus Puputti nousi Koskenkorvalta tähdistöotteluun. Yleisöäänin valittu Vimpelin Perttu Ruuska pesiksen historian nuorin miesten itä-Länsi pelaaja !

 

Vimpelin vasta 16-vuotias Perttu Ruuska debytoi miesten arvo-ottelussa kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana. Muut ensikertalaiset ovat Kempeleen Kirin Jani Lassila, Kouvolan Pallonlyöjien Teemu Nurmio, Koskenkorvan Urheilijoiden Petrus Puputti, Seinäjoen JymyJussien Tuomas Raunio sekä Imatran Pallo-Veikkojen Lauri Rönkkö, jonka lisäksi kotikentällään pääsee Itä-Länsi-tunnelmaa maistamaan Lauri Kaartokallio.

 

Idän joukkueessa on vain neljä pelaajaa viime vuoden arvo-ottelujoukkueesta. Lännen puolella uusia pelaajia on saman verran.

 

Hallasuo ja Lilja jälleen arvo-otteluun

 

Itä-Länsi-tapahtuman avaa Imatralla A-poikien 60. juhlaottelu perjantaina 30.6. Etelä-Karjalan Liitto mahdollistaa kaikille katsojille pääsyliput tapahtumaan, joka tarjoaa itse ottelun lisäksi monipuolista ohjelmaa erityisesti lapsille ja perheille. Itä on A-poikien arvo-otteluhistoriassa niskan päällä voitoin 31-27 (yksi tasapeli).

 

Seinäjoen JymyJussien Markus Hallasuo ja Kankaanpään Mailan Topias Lilja ovat jo viidennen kerran mukana tähdistöotteluviikonlopussa. Kolmannen A-poikien Itä-Läntensä pelaavat myös Kankaanpään Ville-Veikko Olli ja Kiteen Pallo -90:n Hannes Pekkinen. Mukana on peräti 16 A-poikien Itä-Lännen ensikertalaista.

Alajärven Ankkureita miesten Superpesiksessä kaudella edustavat A-poika ikäiset Niko J Korhonen ja Riku Niemi on valittu Idän joukkueeseen Sotkamon Jymyn edustuksesta.

 

Millenniaalit alkavat vallata paikkoja B-poikien arvo-ottelusta. Vuonna 2000 syntyneistä Idän joukkueeseen valittiin helsinkiläisen Puna-Mustien Totti Nikula sekä Lännen joukkueeseen Elmeri Anttila (Vimpelin Veto), Eetu Isohanni (Kannuksen Ura/Ylivieskan Kuula), Eemeli Jaakkola (Seinäjoen Maila-Jussit) ja Elmeri Lieto (Seinäjoen JymyJussit).

Alajärven Ankkurien miesten Superpesisjoukkueessa tällä kaudella debyyttinsä tehnyt Ville Keltikangas on myös nostettu Lännen joukkueeseen.

 

Kolmannen B-poikien Itä-Läntensä pelaavat Imatralla miesten Superpesiksestäkin tutut Kankaanpään Mailan Teemu Utunen sekä Joensuun Mailan ja Kiteen Pallo -90:n Samu-Kalle Varonen.

KATSO NÄISTÄ J-PNEWS LINKEISTÄ KAIKKI MIESTEN JA POIKIEN JOUKKUEISIIN VALITUT!

MIEHET

A-POJAT

B-POJAT

JÄTÄ KOMMENTTI