Takaisku KyKy-Betsetille – kotisali liian pieni liigakarsintaan!

0
Kyky aloitta sarjakauden kotiottelulla lauantaina 1.10. klo 18.00 Aitolahden Rientoa vastaan. (JK/K-Media)

Kyyjärven liikuntasali jäämässä pieneksi! KyKy-Betset joutuu järjestämään Liigakarsintaottelunsa toisella paikkakunnalla. Klikkaa kuvasta näet sen suurempana!
Alustavan tiedon mukaan seutukuntamme menestynein lentopallojoukkue kyyjärveläinen KyKy-Betset ei saa pelata kotiotteluja omassa tutussa kotisalissaan.

Kotiedun tyly vieminen nousua tavoittelevalta miesten Ykksösarjan joukkueelta hämmästyttää.

Niinkuin lähes kaikissa seutukuntamme kunnissa ajattelemattomasti aikoinaan poikkeuksetta pieniksi rakennetut liikuntasalit eivät palvele huippurheilua ja ajan vaatimuksia. Kunnissa käytössä olevia koulujen saleja ja muita kunnallisia liikuntapaikkoja rakennettaessa ei ole sen aikaisten päättäjien taholta otettu huomioon, että tulevaisuus voi olla tarua ihmeellisempää. Pienen kunnan joukkuekin voi menestyä maailmalla.

Tuosta lyhytnäköisyydestä voidaan kieltämättä syyttää edelleenkin kehitysalueemme kuntakukkaroiden päällä istuvia viran- ja luottamustoimen haltijoita. ”Visio” on ollut  aikojen saatossa sellainen sivistyssana kummajainen ja joka on yhä edelleenkin vaikeatajuinen suurimmalle osalle päättäjiä. Sen hetkisillä pienillä säästöillä voidaan tehdä tulevaisuuden kehityksen syklissä lopulta suuriakin vahinkoja.

Tällaisesta takavuosien vision puutteesta joutuvat kärsimään nyt Kyyjärven lentopalloilijat. Liikuntasali on edustuskelvoton jo karsinnoissa ja sitä se olisi varmasti myös mahdollista Mestaruusliigaa pelattaessa.

KyKy-Betset joutuu nyt kuumeisesti etsimään kotiotteluareenaa omalle karsintaottelun vuorolleen ensi lauantaiksi. Karsintapelit aloitetaan jo torstaina Oulussa Sun Volleyn kotiedun turvin, lauantaina isännöi KyKy ja vielä sunnuntaina saa karsintaan ”joutunut” liigajoukkue Sun Volley edun omalle kotikentälleen.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI