Tuukka Taponen MM-hopeaa kartingissa – yhteys Alajärveen

0
Tony Kart- teamin juhlaa. (toinen vas) Tuukka Taponen pytty kädessä

Tuukka Taponen saavutti viime sunnuntaina MM -hopeaa kartingissa Portugalissa

Voiton jälkeen

Tuukka Taponen on menestynyt suomalainen 14-vuotias kilpa-ajaja. Vaikka Suomessa tunnetaan monta formulakuljettajaa, jopa maailmanmestareita, jotka kaikki ovat aloittaneet uransa kartingissa, ei kukaan ole vielä voittanut maailmanmestaruutta OJK-luokassa. Näin Tuukan MM hopea onkin melkoinen saavutus.

Ensimmäiset karting-ratakierrokset Tuukka ajoi peräti kaksivuotiaana. Viime vuoden Suomenmestaruus uusiutui tänä vuonna. Tämä oli Tuukan kolmas Suomenmestaruus. Euroopan mestaruuspronssia ja sitten MM hopeaa ovat nostaneet Tuukka Taposen huipulle. Uudet haasteet ovat edessä, ensi kaudella starttaa uusi luokka Tuukalle, OK-luokka. Luokassa autojen koko on sama, mutta ikä voi olla 25 vuotta ja moottorit isompia.

Ensi kausi on luonnollisesti vielä vähän epävarma, mutta kauden pitäisi startata tammikuussa Italiassa. Arvion mukaan kaikki tämä tarkoittaa noin 200 matkapäivää vuodessa, mikäli sama tahti jatkuu ja jatkuuhan se. Kun kaikki karting-luokat on käyty läpi, vuorossa on pikkuformulat. Hyvät taustajoukot ovat siinä tärkeät. Tuukka aloitti Jussi Kohtalan Teamissa ja sama mies toimii Tuukan managerina ja reissuissa mukana, vaikka talli onkin nykyään italialainen TONY KART Team.

Tuukka asuu nykyisin Lohjalla, mutta tietty yhteys löytyy myös Alajärvelle. Tuukan isoisä ja isoäiti ovat Matti ja Raakel Myllykangas, joten Satu Taponen Tuukan äitinä tuntee myös sukulaisia Alajärven suunnalla edelleenkin. Myös Tuukalle ovat tuttuja Power Parkin ja Töysän karting-radat. Myös Tuukan isällä Markolla on paljon kokemusta Jokkis-kisoista ja niissä kisoissa Tuukka oli aina mukana.

Kausi jatkuu vielä marras-joulukuussa kolmella WSK-kisalla Italiassa.


 

JÄTÄ KOMMENTTI