Urheilullinen lauantai Soinissa

0
Se on siellä! Soini teki taas maalin... ( Kuvat: Jussi Paarvala )

Jussi Paarvala

SOINI

Lauantaina urheiltiin ja liikuttiin Soinissa usealla rintamalla. Oli Motti-Miljan hiihto, tyttöjen lentopalloturnaus ja junioreiden jääkiekkoturnaus.

Motti-Miljan hiihto suoritettiin hyvän hiihtokelin vallitessa.

Toistasataa osallistujaa hiihti 18 kilometrin pituisen lenkin. Hiihtäjät kehuivat kelin olleen hyvän ja erikoiskiitoksen sai Soinin urheilupaikkojen hoitaja, joka oli saanut ladut erinomaiseen kuntoon.

Henry Lehto

Henry Lehto Espoosta oli lähdössä lenkille ja kertoili vierailevansa Soinissa neljä-viisi kertaa vuodessa. Kun nyt sitten sattui Motti-Miljan hiihto sopivana ajankohtana, päätti hän osallistua. Hän harrastaa talvisin hiihtoa ja kesäisin maastopyöräilyä. Näihin Soinin maastot sopivat erinomaisesti. Hiihtoa on kyllä voinut harrastaa Espoossa, kun on ollut lunta. Lenkkimaastona ovat Oittaan maisemat.

Anna-Liisa Peltokangas

Alajärveläinen Anna-Liisa Peltokangas oli ensimmäistä kertaa hiihtämässä kyseisen hiihdon. Hän antoi myös kehuja järjestelyistä ja ladusta. Hiihtokilometrejä tulee viitisensataa talvessa.

Pekka Päivärinta

Soinilainen Pekka Päivärinta on hiihtänyt lenkin useampana kertana talvessa ja varsinaiseen hiihtoon hän on osallistunut vähintäänkin kaksikymmentä kertaa. Lenkin jälkeen maistui lämmin mehu ja kehuja tuli myös laduista.

Alajärven liikuntasihteeri Kirsti Kivelä kertoi osanottajia olleen toistasataa. Hiihtotapahtumisista seuraava on 3. maaliskuuta hiihdettävä Arpaisten Hiihto.

Lisäksi Alajärvellä on asettaa joukkue viikon kuluttua Seinäjoella sivakoitavaan perinteiseen maakuntaviesti hiihtokilpailuun. Joukkueelta odotetaan myöskin jonkinasteista menestystä.

Hiihtotapahtumat jatkuvat helmi- ja maaliskuussa neljällä hiihdolla, Evijärvellä, Lappajärvellä, Vimpelissä ja Kortesjärvellä, joista saa tarkempaa tietoa kuntien liikuntatoimista.

Liikuntasihteeri Kirsti Kivelä
F2-Junnujen jääkiekkoturnaus Soinissa

Soinin Tiikereiden kotiturnaus pelattiin lauantaina. Kotijoukkueella oli kaksi ottelua, jotka Tiikerit voittivat selvin numeroin. Ensimmäisessä ottelussa oli vastassa Alavuden Peliveikot Alavudelta. Kovin varamiehinen APV oli vailla mahdollisuuksia, lopputulos 9-3. Tiikereiltä löytyi ottelussa peräti seitsemän maalintekijää ja maalissa Toivo Mattila pelasi varmasti. Valtteri Korpela ja Axel Laasala tekivät 2 maalia kukin, Adam Laasala, Verna Välilehto, Jasper Nappari, Roni Ojala ja Riku Salmenautio maalin kukin.

Toisessa ottelussa sama tahti jatkui. Nyt oli Järviseudun Pallokerhon (JPK) Alajärveltä vuoro todeta Tiikereiden paremmuus 12-2. Topias Degerlund latoi peräti 5 maalia. Axel Laasala ja Adam Laasala kukin kaksi maalia sekä Jasper Nappari, Roni Ojala ja Ville Niemenaho yhden maalin jokainen.

Turnauksen tsemppipelaajina palkittiin Toivo Mattila ja Jesper Nappari.

Soinin turnauksen ottelutulokset:

KieHa-S-Kiekko sin 1-6
SoTi-APV 9-3
S-Kiekko pun-KieHa 9-3
S-Kiekko sin-JPK 14-2
APV musta- S-Kiekko pun 0-18
SoTi-JPK 12-2

Lentopallo sai kyytiä tyttöjen turnauksessa Soinissa
B-tyttöjen super-sarjan lentopalloturnaus.

Soinin Tiikerit pelaavat kolmella tyttöjoukkueella E-, D- ja B-tyttöjen sarjassa. Soinista on lähtenyt myös miesten pelaajia valtakunnan korkeimmalla sarjatasolle. Ville Louhela pelaa Isku-Volleyn joukkueessa ja Mikko Väliaho Pielaveden Sammossa.

Se on pieneltä paikkakunnalta kova saavutus.

Ehkäpä joskus myös tytöistä kasvaa pelinaisia korkeammalle sarjatasolle.

Lauantain ottelutulokset:

AA-96 (Alajärvi) – AK (Alahärmä) 2-0

SoTi – KaWi (Kauhava) 0-2

AK – Veikot (Virrat) 0-2

SoTi – AA-96 0-2

AA-96 – Veikot 2-0

KaWi – AK 2-1

JÄTÄ KOMMENTTI