Valtakunnallinen pyöräilyviikko | Jokaisella on oikeus turvalliseen pyöräilyyn

0
Valtakunnallinen pyöräilyviikko | Jokaisella on oikeus turvalliseen pyöräilyyn

Pentti Hautala/J-Pnews
Alavus/Töysä

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään otsikossa mainituilla ajalla ja pääteemalla. Ihmiset pyöräilevät, jos he tuntevat olonsa turvalliseksi ohjaustangon takana.

Pääteemalla kiinnitetäänkin huomiota pyöräilyn turvallisuuteen ratkaisevasti vaikuttaviin olosuhteisiin. Samalla nostaa keskusteluun turvallisuuteen ratkaisevasti vaikuttaviin olosuhteisiin.

Samalla tähdennetään pyöräilyn turvallisuuteen vaikuttavia vaatimuksia ja tarpeellisia toimenpiteitä. Tärkeimpänä tässä on, että rakennetaan liikenne- ja muu pyöräily-ympäristö sellaiseksi, jossa eri-ikäiset sekä erilaisilla pyörillä liikkuvat voivat kulkea sujuvasti ja turvallisesti jokaisena vuodenaikana.

Turvallisen pyöräilyn mahdollistajista tärkeimpänä ovat pyöräilyyn ja yleensäkin kevyelle liikenteelle rakennetut omat kulkuväylät. Ja näissä onkin suuria eroja edelleen eri paikkakuntien välillä. Toisilla alueilla on aivan kohtuullisesti kunnossa ja toisilla hyvin niukasti.

Alueemme kunnista Alavudella on kohtalaisen hyvin asiat. Pyörällä saa huristella valtatie 18 sivussa monia peninkulmia, Töysän Hakojärveltä aina Alavuden keskustan kautta asemaseudulle ja kaupungin keskustaajaman lähikyliin saakka. Mutta toki lisää kaivattaisiin, esimerkiksi Alavuden Aseman ja Tuurin välille sekä Kuivaskylän suuntaan!

Talsijat järjestävät OP-torstaipyöräilyjä eri kohteisiin, joka viikko syyskuun alkuun asti. Nokipannukahvittelun ja makkaran nuotiolla paiston lomassa aika kuluu rattaisasti tuttuja tavatessa ja kiinnostavissa keskusteluissa.

Töysän Talsijat käynnisti Alavudella valtakunnallisen pyöräilyviikon jo 5.5, kun ajeltiin porukassa kirkolta ja myös eri kyliltä Tuurinkosken Laavulle. Ja mikäs on ajellessa, kun käytettävissä on turvallinen kevytväylä.

Osanottajia oli lähes 40. Talsijat tarjosivat nokipannukahvit töysäläisten korppujen ja piparkakkujen kanssa. Jussi Suni kustansi kaikille nuotiomakkarat.

Vastamäet nostavat hien pintaan, mutta tuovat myöskin vaihtelua kuntoiluun ja kokoavat osallistujat yhteen.

Alavuden kaupungin liikuntatoimi ja UrheiluAalto sekä Tuurin Pyörä toimivat tiiminä myöskin viikon aikana järjestettävissä tapahtumissa. Teemaviikon tapahtumat aloitetaan 9.5, maanantaipyöräilyjen tapaan. Jokaisena päivänä viedään posti/osanottolaatikko eri kohteeseen. Ne ovat avoinna klo 9-20. Arvontalipun täyttäneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja.

Pyöräilykohteita ovat tänään maanantaina 9.5. Pollarinkylän linja-autopysäkki, osoitteessa Konstantie 4.

Tiistaina Tuurinkosken laavu, Tuurinkyläntie 103. Ohjelman kuuluu lisäksi Unelmien Liikuntapäivän vietto laavulla klo.17-19.45. Yllätyksiä on tarjolla.

Keskiviikkona 11.5, Töysän kirjasto, Rantatie 2.

Torstaina 12.5 Kaukolan metsästysmajan kota, Sikosaarentie 940 ja Talsijoiden OP-pyöräily.

Perjantaina 13.5 Toimitien kuntokeskus, Toimitie 1. Alavus.

Kuvat: Pentti Hautala


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI