Vuoden 2011 pesiksen Itä-Länsi ottelut pelataan Kouvolassa

0
Suomen pesäpalloliitto ja Superpesis ovat myöntäneet Itä-Länsi-tapahtuman järjestelyoikeudet Kouvolalle kesäksi 2011.

Kouvola saa tapahtuman järjestettäväkseen nyt neljättä kertaa. Arvo-ottelun lisäksi aihetta juhlaan antaa Pallonlyöjien 80-vuotisjuhlat kesällä 2011.

Aiemmin Kouvolassa on tahkottu kesinä 1969, 1976 ja 2007. Kouvolan toiminnanjohtaja Marko Hovi toivoo, että kesän 2011 tapahtuma olisi oivaa jatkoa Kouvolassa syntyneelle pesisbuumille.

– Tämän syksyn finaalit rikkoivat yli 40 vuoden takaisen yleisöennätyksen ja toivat ensimmäisen mitalin yli 30 vuoteen. Kun taustalla ovat lisäksi onnistunut Itä-Länsi 2007 ja toimiva yhteistyö kumppaneiden kanssa, nousevaa käyrää on hyvä jatkaa, Hovi lisää.

Pesäpalloliikkeen linjan mukaisesti Itä-Länsi -paikkakunta sitoutuu olosuhteiden parantamiseen yhteistyössä kaupungin kanssa. Kouvolassa miesten edustusjoukkueen lisäksi naisten, junioreiden ja pesiskoulujen voimakkaasti kasvava toiminta saa kaipaamaansa tukea.

-Punnersimme olosuhteiden parantamisen yhdelle vuodelle eli katsojat pääsevät ottamaan tuntumaa uusiin puitteisiin jo ensi kesänä ja kausi 2011 alkaa täysin uudella stadionilla, Kouvolan kaupungin sivistystoimen tilaajajohtaja Eero Mattila kertoo.

– Kouvola on ollut vahva pesäpallokaupunki jo 1950-luvulta asti. Perinteet ovat vahvat, taustat ovat hyvät ja katsojat, pesiksen ystävät, ovat olleet voimakkaasti mukana, Mattila kiittelee.

Tulevan kesän Itä-Länsi -tapahtuma järjestetään Helsingin Finnair Stadiumilla 2.-4.7.2010.

JÄTÄ KOMMENTTI