Wiman keräsi tärkeitä pisteitä Charlottessa

0
Rallycross Joni Wiman USA Charlotte 2014
Joni Wiman Charlotten osakilpailussa
Fordin Joni Wiman vahvisti asemiaan Amerikan Global Rallicross -sarjan kärkitaistelussa, sijoittumalla Pohjois-Carolinan Charlottessa ajetussa sarjan viidennessä osakilpailussa neljänneksi. Kauden puoliväliin taitettiin lähes täysin sora-savipintaisella radalla, jolla tilanteet hallitsi parhaiten jenkki Ken Block Fordillaan.

Wiman starttasi päivän päälähtöön toisesta lähtörivistä ruudusta neljä. Kolmen kierroksen jälkeen 20-vuotias suomalaiskuljettaja ehti nousta jo toiseksi, kunnes Norjan Sverre Isachsen työnsi ja puski autonsa väkisin suomalaiskuljettajan ohi. Taistelussa Isachsenia vastaan Wiman menetti kolmannen sijansa kaksi kierrosta ennen maalia, kun Brasilian Nelson Piquet Jr. nousi jokeri-lenkin avulla kolmanneksi.

– Täällä eturivin paikka olisi ollut tärkeä, mutta ensimmäisissä treenissä, alkuerässä ja aika-ajossa kärsin jokaisessa rengasrikon. Keskelle radan pitkää ovaalimutkaa oli rakennettu hyppy, joka lennätti auton renkaan kyljen varaan alas vinoon, jolloin rengas lähti välittömästi vanteelta.

– Auto pelasi hienosti ja ajo kulki ihan hyvin. Kakkospaikka oli jo hallussa, mutta sain (Sverre Isachesenilta sen verran osumaa, että hän pääsi ohi, kuten myöhemmin Nelson Piquet Jr. jokeri-kierroksen avittamana. Parempaa olisi ollut tarjolla. Rata oli todella liukas. Kun toinen osuu takakulmaan niin heti oli ohjelmaa päällä. Ken Blockin Ford meni kuin juna raiteilla, eikä hänelle voinut täällä kukaan mitään, kertaa Wiman osakilpailun tapahtumia radalla.

Rallycross Joni Wiman, Charlotte, USA, 2014

Amerikan Global Rallycross -sarjasta on tämän kauden osalta puolet takana. Ensimmäistä kautta SuperCar -luokassa ajava Wiman antaa kauden ensimmäiseltä puoliskolta itselleen arvosanan 7,5.

– Olen yhteispisteissä neljäntenä vain kaksi pistettä kolmannesta sijasta, joten pisteiden valossa kausi on sujunut hyvin. Paras tulos on kolmas. Itse olen odottanut paria muutakin palkintopallisijaa, sillä auton vauhti olisi riittänyt korkeammallekin.

– Kun kyseessä on pitkä kymmenen osakilpailun mittainen sarja niin jokainen tulos viiden nopeimman joukossa on tärkeä. Yritetään ottaa se eka voitto sarjan toisella puoliskolla, Wiman suunnittelee.

Amerikan GRC-sarjassa vietetään seuraavaksi neljän viikon tauko. Seuraavan kerran sarjan pisteistä ajetaan elokuun 23. päivä Floridan Daytonassa.

.

.

Lopputulokset, GRC-sarja, Charlotte, Yhdysvallat:

1. Ken Block (USA) Hoonigan Racing Division Ford Fiesta ST

2. Sverre Isachsen (NOR) Subaru Rally Team USA WRX STI

3. Nelson Piquet Jr. (BRA) SH Racing Rallycross Ford Fiesta ST

4. Joni Wiman (FIN) Olsbergs MSE Ford Fiesta ST

5. Scott Speed (USA) Volkswagen Andretti Rallycross Polo R

6. Bucky Lasek (USA) Subaru Rally Team USA WRX STI

7. Steve Arpin (CAN) Royal Purple Racing/OMSE2 Ford Fiesta

8. Tanner Foust (USA) Volkswagen Andretti Rallycross Polo R

9. Brian Deegan (USA) Rockstar Energy Drink Ford Fiesta ST

10. Austin Dyne (USA) Barracuda Racing Ford Fiesta

Pistetilanne 5/10 osakilpailua:

1. Nelson Piquet Jr. (BRA) Ford 227

2. Scott Speed (USA) Volkswagen 181

3. Steve Arpin (CAN) Ford 164

4. Joni Wiman (FIN) Ford 162

5. Ken Block (USA) Ford 155

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI