Olemme koostaneet tähän arkikkeliimme Alajärven Ankkurien pelinjohtaja/valmentaja Santeri Särkisen ajatuksia kauteen valmistautumisesta, oman joukkueen kokoonpanosta, Ykköspesiksen ringissä olevista pelaajistaan ja joukkueen tavoitteista tulevalle kaudelle. Kuuntele Santerin podcast ”monologi”.

Alajärven Ankkurien edustusjoukkue karsiutui viimekaudella miesten Superpesiksestä ja jatkaa seutukunnan pitkiä pesäpalloperinteitä kuluvalla kaudella miesten Ykköspesiksessä. Sen kummemmin palaamatta menneeseen vuoteen, kun emme tienneet koronaviruksesta ja sen aiheuttamasta maailmanlaajuisesta bandemiastakaan mitään. Uutta koronan jälkeistä aikakautta ollaan siis aloittamassa monessa urheilevassa seurassa, joka korostuu nyt etenkin Alajärvellä, jossa lähes koko Ankkurien pesiksen edustusjoukkue pelinjohtoa, valmennusta ja erityisesti keski-iältään koko sarjan nuorinta joukkuetta myöten saa kokonaan uuden alun. Upeinta samaisesta syystä on varma tieto, että joukkue saa kasvattaa ”paineettomasti” itseään ja haastaa samanaikaisesti rohkeasti, kuvia kumartelematta, sarjan ennakkoon kovimpia joukkueita.

Ankkurien pelinjohtajana toimii alkavalla kaudella oman seuran kasvatti Santeri Särkinen (23). Kolleegansa Eemil Peltomäen kanssa pesäpallon lajivalmentajatutkinnon suorittanut Santeri opiskelee tällä hetkellä Vaasassa liiketaloutta. Santerin ja Eemilin meriittinä on vahva näyttö pelijohtajuudesta viimekauden, taistelujen kautta haettu, B-poikien Suomen mestaruus pronssi (klikkaa tästä linkkiä juttuumme ja kuva galleriaan pronssiottelusta 2019)

Pelinjohtaja Santeri Särkinen aloitti pesisuransa jo noin 5-vuotiaana pojan vesselinä ja jatkoi alkanutta pelaajapolkua aina Superpesiksen viime kauden päätökseen saakka. Jo 14-vuotiaana  alkanut pesiksen valmentajapolku kursseineen, koulutuksineen ja opinnäytteineen tasokkaassa valmennuksessa vei pesäpallon lajina ominmakseen tunteman nuorukaisen mukanaan. Ei ollut lainkaan sattumaa, että Santerista marinoitui kuluneiden vuosien aikana yksi valtakunnan kipeästi kaipaama pesäpallon pelinjohtaja ja valmentaja. Santeri sai oman joukkueen omasta kasvattajaseurasta, oman kylän ”pojista”. Joukkueen jonka potentiaali on  yllättänyt jatkuvasti valmentajansa ja johtajansa tasaisen nousujohteisesti. Mielenkiinto  joukkueen kanssa tekemiseen ei ole hetkeksikään päässyt herpaantumaan. Kun puhelinsoitto Rukalle suuntautuneella vapaalla luontoretkellä pirahti Santerin kännykkään ja jossa soittaja kysyi halukkuutta lähteä johtamaan Ankkurien Ykkösarjan edustusjoukkuetta tiedossa olevalla kokoonpanolla. Oli myöntävä vastaus ja lupaus sillä soitolla välittömästi kirkas ja selvä. Se oli kunnia-asia.

Santeri Särkinen, 1. pelinjohtaja, valmentaja (kuva: Jukka Ketonen)

KUUNTELE PELINJOHTAJA SANTERI SÄRKISEN MIETTEITÄ JA KOKO JOUKKUEEN ESITTELY!

 

Näitä seurataan!

Tuukka Etula, koppari (Kuva: Jukka Ketonen)
Atte Brandt, lukkari (Kuva: Jukka Ketonen)

>> MIESTEN YKKÖSSARJAN PELIT ALKAVAT KITROLLA LAUANTAINA 27.6. klo 16.00. OTTELULLA  ANKKURIT – HAMINA >> OLE PAIKALLA!

…sitä ennen kuitenkin keskiviikkona 10.6. Kitrolla pelataan ottelu, jossa Ankkurien Ykköspesisjoukkue kohtaa Ankkurisydän -harjoitusottelussa Alavuden Peli-Veikot (APV) Ottelu alkaa kello 18.00


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI