Ykköspesis | Alajärvi nollasi sarjajohtaja Haminan 2-0 (2-0,2-0)

0
Ankkurit eivät antaneet Haminalle pisteitä, eikä mahdollisuutta edes juoksujen tekoon kotonaan Kitrolla
Alajärven Ankkurit ylsivät kauden parhaimpaan esitykseensä voittamalla kotonaan Kitrolla vahvan kärkijoukkueen Haminan Palloilijat vakuuttavalla esityksellään puhtain lukemin 2-0(2-0,2-0).

Ankkurien ulkopeli oli niin tiivistä, että Hamina ei saanut kuin yhden ainoa kerran koko ottelussa miehen kolmospesälle kotiutusta odottamaan. Pahaa myrkkyä ”rinkelikaupungin pojille” oli Ankkurien tosissaan pelaamaan suivaantunut etukenttä. Ykkösvahti Jouni Oja-Lipastin kuumeneminen pelaamaan niin sisällä kuin ulkona, on syksyä kohti mentäessä joukkueessa todella mainio ennemerkki. Aivan sama pätee päivän pelatussa ottelussa Ankkurien ykköspalkittuun lukkari Janne Kivipeltoon.

Jokeriosaston ja joukkueen kapteeni Juha-Matti Jaatinen voi  olla myöskin tyytyväinen voittoisaan peliinsä kovasta vastustajasta. Jaatinen iski ottelussa itselleen kunnia juoksun ja toi yhden tavallisen, mies esiintyi mailassa muutenkin mallikkaasti läpi ottelun.

Ei niin hyvää, ettei jotain huonoa, johon Ankkureiden pelin johdonkaan ei käy olla tyytyväinen. Liian monta kerttaa tässäkin ottelussa mies ”jäätyi” kolmoselle. Etenijä saatiin hienosti 10 kertaa kolmospesällä, mutta vain kolme kertaa onnistuttiin etenijä saattelemaan kotiin, laskuissa ei ole mukana Jaatisen upeaa yksilösuoritusta.

Jokeri Tomi Lehesvuori sai yrittää kotiutusta kolme kertaa ja iski niistä yhden juoksun, joka oli perus normi suoritus Ankkuri kanuunalle. Kaksi muuta jotka onnistuivat kotiutuksissaan olivat lukkari Janne Kivipelto ja Ankkureiden vahva sielu ja pelinjohdon luottopelaaja Juha-Matti Matilainen.

Sasu Iivarisen ja Tero Rantakankaan köykäinen sisäpelaaminen kummastutti tällä kertaa?

Hyvältä kuitenkin näyttä olihan vastassa sarjan vahva ykkönen. Huomenna sunnuntaina Kitrolle saapuu toinen Kaakois-suomen joukkue Imatra. Kevät kierroksen viimeinen ottelu ennen kesätaukoa alkaa Kitrolla kello 16.00.

Imatra on tällähetkellä sarjataulukon toisesta ääripäästä oleva joukkue, jolla ei syystä tai toisesta ole kauden pelit lähteneet kulkemaan.

Imatra järjesti jymypaukun launtaina kierroksella lyömällä Seinäjoen Maila-Jussit vieraissa 0-2 (4-5,0-4)!!

Mutta kun näitä yllätyksiäkin on alkukauden aikana nähty, on tässäkin ottelussa kaikki mahdollista. Ankkurien vahva peli Haminaa vastaa enteilee kuitenkin kotijoukkueen yleisöönmenevää juoksuiloittelua kepeässä kesäsäässä.

Nyt olisikin mainio tilaisuus nähdä kuinka Ankkureiden joukkue pelaa molemmat jaksot täysillä parastaan esittäin, iskien niissä samalla mahdollisimman monta juoksua.

Voittoisan kolmen pisteen ottelun jälkeen on kaikille mukavaa siirtyä hyvillä mielin lyhyelle kesätauolle juhannusta viettämään.

Alajärvi:

Juha-Matti Matilainen 1/0, Jouni Oja-Lipasti 0/1, Janne Kivipelto 1/0, Juha-Matti Jaatinen 1+0/2, Matti Saukko 0/1, Tomi Lehesvuori 1/0.

Palkitut: I Janne Kivipelto, II Juha-Matti Jaatinen, A Jouni Oja-Lipasti.

Hamina:

Palkitut: I Henri Heikkilä, II Ville Posti.

Tuomarit: Rami Rintamäki ja Martti Lielahti.


ja
PTV mansikkasumppa1

JÄTÄ KOMMENTTI