YKKÖSPESIS | Ankkurit haastajana ”korona”-sarjaan -kausi käynnistyy Kitrolla!

0
Ankkurien Tuukka Etula (oik) kysäisee lyönti vuorollaan ohjeita 2.pelinjohtaja Toni Nevantakaselta. (JK/K-Media/J-Pnews)

Korona bandemian takia siirtyneet ottelusarjat ovat rukattu vain kauden toisella puoliskolla pelattaviksi ”pikasarjoiksi”. Erilaisin poikkeusjärjestelyin aikaansaadut sarjajärjestelmät aiotaaan pelata läpi ja ratkaista kauden mestaruudet myös tämän erikoisen kummalliseksi muotoutuneen vuoden osalta. Miesten Ykköspesiksessä, jota tällä kaudella seuraamme hieman perusteellisemmin, homman nimi on, että siinä tavoitellaan nousua Superiin ja sarjasta ei ole putomassa yksikään joukkue. Yhdeksällä joukkueella tahkotaan sarjaa läpi. Seutukunnan joukkueita sarjassa ovat Alajärven Ankkurit ja Alavuden Peli-Veikot.

Sarjan pelinjohtajien rankingissa Ankkurit on kolmen kärkiveikatun joukkueen ensimmäinen haastaja ennustetulta neljänneltä (4.) runkosarjan sijaltaan. Oli miten oli, ”mittari” mukana jokaiseen otteluun ollaan ankkurilaisittain kuitenkin lähdössä. Erityisesti kokemuksen kartuttaminen ja tulevaisuutta ennustavan kovemman/nopeamman pelitempon hakeminen ja siihen kasvaminen lienee kuitenkin kaikista suurin asia tämän vuoden nuorella edustusjoukkueella.

Ankkurit aloittaa kauden 2020 stadionipelit hieman ”vieraassa” kotiympäristössä, jossa Kitron vasen laita (kolmospuoli) on tyystin muuttuneen näköinen sieltä hävitettyjen, tutuiksi tulleiden, rakennelmien ja rakennusten vuoksi. Vanhan betonisen katsomon kulmat ja ylipitkään palvelleen kaupungin urheiluhallin seinät eivät ole enää viitoittamassa heittoja ja lyöntejä.

Alajärven Ankkurien pelinjohtajan Santeri Särkisen ennakkomietteet olivat seuraavanlaiset ennen kauden ekaa ottelua Kitrolla ja vastustajaksi asettuvaa, kaakonkulman, Haminan Palloilijoiden joukkuetta:

  •  Hienot fiilikset, viimein päästään irti helteiselle Kitrolle. Ollaan valmiita taistelemaan ensimmäisestä pillin vihellyksestä viimeiseen. Ratkaisun paikoissa ja yksittäisissä suorituksissa täytyy olla kova, sillä vastassa on sarjan ehdoton huippujoukkue, jossa on laajasti osaamista niin sisä- kuin ulkopeliinkin. Kaikista tärkeintä on kumminkin oma tekeminen eikä keskitytä liikaa vastustajaan.

 

Legendaarisissa oranssimustissa peliasuissaan pelaavan, varuskuntakaupunki Haminan, ”Vallikentän” joukkueen kotiseuralla on maineikas historia suomalaisessa pesiksessä. Seura on voittanut 7 miesten Suomen mestaruutta, kamppaillut lisäksi 5 hopeaa ja 4 pronssia. Viimeksi HP on pelannut miesten Superpesiksessä kaudella 2018. Nähdäänkö Haminan lukkarina Huuma tv:sarjassa tutuksi tullut ”Pikku-Lore” Matias Hangasmaa? Kotiuttajaosastolta löytyy muun muassa Sotkamon Superpesiksen kultajoukkueessa 2012 Suomen mestaruutta voittamassa ollut Roni Wahl.

 Kamppailu AA vastaan HP  alkaa Kitrolla lauantaina 27.6. kello 16.00 

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI